Kdy se vám miminko otočilo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bara 1
18.4.13 14:09

Tak nakonec se malá otočila zase prdelkou dolů a jsem 31tt..

• Citovat
  • Upravit
23
24.4.13 10:49

Nic není nemožné!!! Mimčo se mi otočilo hlavičkou dolů po 8 týdnech až včera v 38 tt (jeho narážení a pokusy trvaly cca 3 dny, ale výsledek stojí za to :dance: ). Snad si to nerozmyslí, neb už jsem měla noční můry jak rodím KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
1.5.13 15:25

Malá se mi otočila v 30.týdnu, doufám, že je pořád tak - zítra mam kontrolu, tak uvidíme a co se týče váhy - v 31.tt mi doktor řekl, že váží 1550g a při porodu odhaduje že bude mít 3100g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
17.3.14 12:12

Ahojky :mavam: tak ja jsem ted ve 31 tt a malej se mi otocil hlavickou dolu ve 29tt:)Tak doufam, ze uz se neotoci zpatky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
2.5.18 18:05

Otočí se?

Maminky, nyní jsem 35+3 a miminko se pořád netočilo. Od samého začátku nebylo nikdy hlavou dolů. Tedy ultrazvuk a ani já jsme jinou polohu než hlavou nahoru nezaznamenali. Jen si tam tak leží občas se přetočí jedné strany na druhou… Myslíte, že se otočí, když po celou dobu svou polohu nezměnilo? Není to miminko, které by se točilo, má svou oblíbenou polohu a tu výrazně nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
2.5.18 18:14

Měla jsem to stejně a otočil se koncem 36. týdne. Ono v tom devátým měsíci už je šance menší, ale stát se to může :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12316
2.5.18 18:19

Uz ve 28 tt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
2.5.18 18:22

Někdy kolem 32tt :) třeba se ještě otočí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
2.5.18 18:32

Dcera se neotocila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
2.5.18 18:43

Dcera se mi točila každou chvíli a naposledy to zvládla ve 39 tt. Nechápu dodnes jak to dala, měla 4 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
2.5.18 18:51

Neotočil se vůbec, celé těhotenství ležel pěkně na zádech, porod KP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
2.5.18 19:19

@SábaW ve 32 tt mi řekli, že už se mi neotočí.. 4 týdny jsem poctivě cvičila všemožné cviky na otočení mimča. A nic. Pak mi ve 36tt jedna porodní bába poradila, ať lákám miminko za světlem.. Večer třeba před telkou zhasnout světlo, vzít baterku a jezdit si a blikat dole na podbřišku, na spodku bříška.. Mimčo od přírody zvědavé půjde za světlem. Strašlivě mně to rozesmálo.. Bába řekla, ať se klidně směju, ale ať to zkusím, že za to nic nedám a že to funguje. Za 3 dny na kontrole už bylo otočeno. V porodnici si mysleli, že doktorka na poslední kontrole zapomněla do knížky to KP napsat ;) Už jsem to poradila několika kamarádkám a zatím všem se otočilo. Jeden prcek paličák se opakovaně vracel zpět nahoru, ale nechal se vždy znovu nalákat dolů, porod proběhl hlavičkou napřed, a jako malé mimčo měl tu baterku se světýlkem rád (měli jakousi s červeným světýlkem) a klidnila ho. Poslední kamarádka porodila normálně před 3 týdny a taky se otočil za světlem v nějakém 36tt a už tak zůstal. A to říkala, že je tlustá a ten špek určitě neprosvítí :lol: Prosvítila a stačilo to :)
Zkus to, nic to nestojí..přinejhorším na tebe bude chlap koukat jak na cvoka :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17837
2.5.18 19:41

@Hanka253 :potlesk: :palec: Teda, to je fakt dobrej trik, to by me nenapadlo! :lol: Mne se ta nase dracice mlela v brise slusne - v 30.tt byla hlavou dolu, to ji doktor chvalil jak je sikovna, ze tak to ma byt, na dalsi kontrole v 34.nebo 35.tt povidal cosi o poloze pricne hlavickou, to jsem si rikala no nazdar, ale za 2 tydny uz byla zase tak, jak mela byt - poloha podelna je ta spravna, ze? :lol: :think: Ale rozhodne me s cisarem nestrasil, on je takovej optimista :D Akorat si vzdycky neco brumla pod fousy, ze clovek nevi, co tim chtel basnik rict…ale rikam si vzdycky, ze kdyby nebylo neco OK, tak mi to rekne, takhle vzdycky prohlasil ze je vsechno v poradku. Starsi byl (a trochu i zustal;)) lenoc a klidas, ten se usidlil hlavou dolu taky v tom 30. tydnu a uz se ani nehnul, celkove moc nekopal - o male jsem vedela mnohem vic, ale u obou jsem se nijak moc nesetrila, chodila do prace, litali jsme po vyletech, jen ve 2.tehu uz jsem ke konci neridila (narozdil od 1.,kdy jsem jeste asi tyden pred terminem ridila z oslavy, ted mi to sezeni v aute nedelalo vubec dobre, a to ani jako spolujezdci), i v praci jsem skoncila driv, tim jak to vychazelo vic na leto (kluk je cerven a mala zari a celkove je takova akcnejsi :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
2.5.18 20:08

@SábaW Vydrz a doufej! :) U me se dcera otocila noc pred planovanym cisarem (kvuli pricne poloze plus nohy dolu) ve 38 tt. Kvuli vahovemu odhadu nad 4 kg a konecne spravne poloze ihned vyvolavali tabletou. Mela 4,2 kg ;) Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.5.18 22:09

@SábaW Mne nejvic zlobilo 5. ditko. To si sverepe sedelo hlavickou nahoru do 36.tt. To se milostiva otocila a nastesti tak zustala.
Pak se mnou jeste laskovala dvojcata - 8. tehotenstvi, tam se kluci aktivne motali jeste v 36.tt, kdy se narodili.
A nejvic se mnou cvicilo 10. ditko, ktere bylo jednou tak a dasi tyden tak. Kdyz jsem se konecne uklidnila, ze je z KP konecne hlavou dolu, prisla dalsi KO a bylo to zase blbe. Stabilni polohu hlavou dolu mimco zaujalo v 38.tt.
Priznam se, ze u v tom patem tehotenstvi jsem delala, co se dalo a co jsem nacetla na netu. Takze jsem delala kocici hrbety, lehala s podlozenou panvi, masirovala malicky u nohou. Muz z legrace navrhoval, ze z prace pujci panely EXIT, aby ditko navigoval. Stejne se otocilo. U dvojcat mi to bylo fuk, tam byla planovana sekce, takze jsem nic nepodnikala a u toho 10. mimca jsem se na to vykvajzala a syn se otocil. Takze bych se na cviceni a cokoli jineho vykaslala a uvidis, co miminko udela. Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí