Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Oli.Lyon píše:
Mně se chutě zmenily a uz to zustalo. Jediné, co odeznělo, byl ten vyložený odpor k některým chutim a vunim. Ale asociace taky pretrvala. Například uz nesnesu konkrétní avivaz, parfém apod. Jen uz nepocituji chut zabijet, kdyz mě udeří do nosu, uz si na tu chut vrazdit jen vzpomenu.
Pachy a smrady typu cigaret, voňavek mi dost vadily u 2., to jsem tehdy musela nenápadně v divadle ještě před pauzou prchnout na vzduch - byl to malý prostor, vydýchanej vzduch a do toho ty těžký parfémy plus kouření na jevišti v rámci děje, to byla šílená kombinace. U 1.sem sebou málem švihla na hokeji, bylo narvano a i když jsme stáli trochu stranou mimo dav a do té doby jsem normálně chodila a nevadilo mi to, od té chvíle jsem fandila raději doma z gauče. Kámoš i nastávající otec se mě tehdy úplně lekli jak jsem zezelenala, okamžitě mě vyvedli ven, můj mi koupil kolu a dobrý, ale asi nejhorsi bylo cestování MHD, když už jsem se u 2. necítila na řízení a nedělalo mi ani dobře mačkat si břicho za volantem. Jo, jiný stav…
Bohužel chuť se vrátila po prvním trimestru a podle toho taky vypadá příbytek na váze ![]()
Zůstává mi ale averze na sprchové gely, jak tu nekdo psal. Jako když se ožerete třeba rumem a pak ten rum nemůžete, tak já nemůžu určitou kosmetiku.
Tyjo to vím úplně přesně bylo to jak zázrak!!! Trpím na těhu nevolnosti, maso jsem také nemohla, navíc mi dělá zle lepek, ale jen v tom těhotenství, bála jsem se strašně moc že mi to zůstane. Porodila jsem ve 4 ráno a už na snídani jsem zblajzla rohlík a nic!!! Oběd maso s těstovinou a nic! Nevím jestli jsem měla větší radost z miminka nebo z návratu do normálu (kdo neochutnal bezlepkovy chleba a testoviny nepochopí). Jak já byla ráda i za tu nemocniční stravu ![]()
@Vidrde hned po porodu.. A to jsem naposledy zvracela při něm.. Malý se narodil v 9,v 10 mi dali jídlo a já byla štěstím bez sebe.. A v pohodě
![]()
Bože, jak já bych si přála aby vše bylo jak má být, hned po porodu!
To, že se někomu nevrátila chuť k jídlu vůbec, mě lehce znervózňuje, ale budu doufat, že mě se vrátí
Nesnesu tolika věcí
Od masa, cibule, zelí, fazolí, smaženého jídla, paštik, ořechů po salátovky, jahod, banánů až po různé kaše, konzervy
A nebudu vám lhát, už nevím co vařit, ani co jíst ![]()
Když si vzpomenu jak jsem se bála já že mi to zůstane tak ti úplně věřím
@Vidrde
Tak to jsme na tom stejně 🙊 nebo alespoň asi doost podobně..
já už přes měsíc, teď jsem 13tt +2, nejsem schopna skoro nic, největší kamarád je postel, lednici nemohu ani otevřít jak mi vadí ten smrad.. jakmile tchyně nebo kdokoli a kdekoli vaří, tak hned bezim obejmout mísu.. a jsem živá na susenkach jako jsou venecky, esicka apod. Nebo nektarinkach, monte a presnidavky.. už mám dole 10kg a jsem úplně zoufalá ze se nemůžu normálně najíst ????
Ono se to zlepší jsem 22tt a už mě trápí jen nechutenství a ranní nevolnosti, už aby byl leden…