Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@marrlinka přesně, to se nikdy nemůže rentovat nebo nedej bože vyplatit, pokud tam nemá zakladatelka rodinu, u které by bydlela.
@dani24687 @marrlinka Ono to bylo s tou prací složitější. Měla jsem ji mít v místě bydliště, jako blbec jsem s tím počítala a ejhle- paní ještě nepůjde do důchodu, i když chtěla jít už před 3mi lety
Tohle byla nabídka v oboru, který mám vystudovaný a vždy jsem tohle chtěla dělat, tak jsem ji přijala s tím, že za plný úvazek a smlouvu budu mít slušné penízky. Ale člověk míní, život mění a z plného úvazku je menší a tím pádem je možné, že padne i smlouva a dají mi jen dohodu, která je hůře placená
Přemýšlím nad tím čím dál častěji a přestěhování se mi jeví jako nejlepší řešení. Kdybych si k tomu našla nějakou brigádu, výpomoc nebo něco, mohla bych na tom být finančně lépe. Pro mě je teď klíčové pořešit s přítelem, zda se odstěhuje se mnou a nebo ne. V tom případě bychom byt zvládali krásně, ale teď je na něm, jestli se mu bude chtít…
Kdyby ano, tak už začneme nějaký byt hledat, jinak zvážím to spolubydlení (i když do toho se mi moc nechce, za studia jsem si toho na privátech užila dost
)
@Anonymní píše:
Tohle neutahnes podle me z platu 12000 v hrubym..
To je jak jiz pisi jiny, hledat nekoho na spolubydleni, ale zase ja bych osobne ciziho cloveka k sobe nechtela..Nikdy clovek nevi!!!
Co nejakou kamosku vzit??
Jinak my mame byt 2+1 muj plat je cca 12000 jednou za 3 mesice mam cca 14000 a sama bych neutahla byt jelikoz davame 7705 za najem, zijeme v najmu!
Prosim zachovat anonym, jelikoz je toto osobni pro me, a chodi sem znami, a nepotrebuji aby vedeli co kolik kde davame.Diky.
J.
To nevím, nikoho v tom městě neznám ![]()
@dani24687 píše:
@Petule030 jj, s přítelem by bylo hned líp
Ano, to by bylo. Už jsem mu o tom říkala a nechala mu nějaký čas na rozmyšlenou. Ale nemyslím si, že by ze stěhování byl nadšený. Kdysi jsme se jen teoreticky bavili o tom, že žije celý život v jednom městě, jestli by nechtěl někam jinam (i kdyby kvůli lepší práci). Jeho odpověď zněla, že tam má kamarády, které nechce opustit… ![]()
@Petule030 píše:
To nevím, nikoho v tom městě neznám
Já bych do spolubydlení typu " s někým na pokoji" nešla, ale neměla bych problém si najít pokoj kde bych byla sama a společná by byla kuchyn a koupelna. To už se dá v pohodě zvládnout a i nějaké to svou soukromí mít budeš.
@Petule030 A co jít bydlet a pracovat do Prahy? Tam jsou mnohem větší šance na práci a spolubydlení /tj. vlastní pokoj/ seženeš i za 5tisíc v klidu.
@Martina.ova Nějaký čas po domluvě jsem měla nabídku práce, ale když už jsem to slíbila jinde…
Nechtělo se mi být za podrážeče, když už se mnou počítali a já bych šla jinam. Možná za rok, ale teď by to bylo dost blbé ![]()
@Petule0
Tady se ale jedná o to, co je nejlepší pro TEBE.
Lepší nabídka není žádný podraz.
Práce s tímhle platem za tyhle oběti podle mě prostě nestojí. Proto mě napadla ta Praha.
@Martina.ova Děkuji, já vím, žes to myslela dobře
Nejde o to, že bych dlouhodobě nemohla sehnat práci v oboru, po celé čr mám snad i větší šanci než v Praze, ale to bych musela mít plný úvazek a podepsanou smlouvu, aby plat stál za to
Já jsem přikývla na první nabídku, která se naskytla a teď už couvnout nemůžu. Celé jsem si to malovala trošku jinak
Ale díky za (rozumnou) radu ![]()
@Martina.ova Ano, ve Zlíně. Dívala jsem se a 1+kk se dá sehnat i za 5000, tak uvidíme. Pokud se mnou nebude bydlet přítel, tak zvážím něco levnějšího nebo i to spolubydlení ![]()
Dobře, ale pokud budeš brát 10 tisíc čistého, tak i tak to bude hodně náročné.
A těch 5 tisíc je i s poplatky, nebo jen nájem?
Nevím, já bych měla strach, že to neutáhnu.
@Martina.ova To nevím
Dívala jsem se po realitkách, moc se mi to ale nezamlouvá. Jenže nevím, kde bych sehnala podnájem bez realitní kanceláře, když nejsem zdejší
Vím, že kdyby mi po zaplacení nájmu zůstaly třeba 4 tisíce, myslím, že bych to sama zvládla. Za kosmetiku moc neutrácím, za oblečení jen výjimečně, otázkou by zbývalo hlavně jídlo. Pořád doufám, že mi dají podepsat smlouvu, to bych měla výplatu vyšší, než jsem si vypočítala tuhle. V každém případě si chci k tomu ještě něco najít
@Petule030 především bych nehledala byt přes realitku, ale přes inzerát přímo od majitele. Když jsi sama, stačla by ti garsonka, či 1+1, cena záleží na městě, kam se budeš stěhovat. Kam to bude-které město?? A co se týče výše nájmu ono záleží také na tom, jaké máš výdaje okolo. Telefon, budeš platit internet?? Kolik dáš měsíčně za jídlo?? Budeš platit dopravu do zaměstnání?? Kolik?? Máš auto?? -platba pojistky a podobně.. tohle vše musíš zohlednovat. Já Bydlela 5let sama v bytě 2+kk, plat byl tenkrát okolo 12tisíc-ale čistého!!! a nájemné, včetně elektřiny, vody a plynu jsem platila 8tisíc. ![]()