Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@nikiska1 jetel to chce určitě, ale ideálně i další bylinky. Mně nejvíce pomáhá https://www.womeno.cz/ je tam právě spousta dalších bylinek a vitamínů. Hlavně bych koukala po něčem kde je len, drmek, ploštičník a další bylinky ve kterých jsou fytoestrogeny. Ty jsou při menopauze nejdůležitější. Je dobré si zjistit co jaká bylinka dělá a podle toho se rozhodnout. Já si to zjišťovala poměrně dost a vybrala to womeno.
Dobrý den, mohu prosím trochu obnovit diskuzi? Mamka má hodně nepříjemné příznaky menopauzy. Koupila si přírodní doplněk Sarapis, který by měl ty příznaky zmírnit. Bere ho chviličku, ale říkala jsem si, že bych mohla zjistit nějaké info tady. Díky moc.
Já mám se Sarapisem skvělou zkušenost. 😊 Začala jsem ho brát kvůli návalům horka, špatnému spánku a celkové podrážděnosti. První změny jsem začala vnímat zhruba po měsíci – nejdřív se mi trochu zlepšil spánek, pak i ty návaly nebyly tak časté a intenzivní. Velké plus je, že je to přírodní doplněk, takže nezatěžuje organismus jako klasická hormonální léčba. Každému to samozřejmě zabere jinak, ale pokud mamka teprve začala, určitě bych jí doporučila vydržet aspoň pár týdnů. Ať si k tomu přidá i nějaké drobné úpravy ve stravě (víc bílkovin, zdravé tuky) a třeba lehké cvičení – mně to pomohlo ještě víc.