Kdy začít rozesílat životopisy po RD?

746
12.11.14 14:06

Kdy začít rozesílat životopisy?

Ahoj, jsem na RD do dubna 2015. Mám smlouvu na dobu neurčitou, ale pracovala jsem na směny 2 ranní, 2 odpolední, 1 noční a o víkendu noční dvanáctky, dva dny volna apod. Přítel bude mít podobné směny, pracujeme ve stejné firmě, tak bych se ráda porozhlédla po jiné práci. Moje mamka se stěhuje k nám do města, kvůli hlídání dcerky, když budeme v práci, ale také bych chtěla mít více volna… Mám Obchodní akademii, ale bez praxe mě po SŠ nikde nechtěli, tak jsem v oboru zatím nepracovala. Už teď koukám po jiné práci, ale nevím, zda není brzy posílat životopisy, když má malá 3. narozeniny až v dubnu? Dříve do práce nespěchám, malé se za prvé moc zatím nelíbí ve školce, jsem ráda, když tam vydrží do oběda, finance mě také až tak neženou do práce dříve, jen kdyby se náhodou naskytlo něco zajímavého, což v našem okrese pochybuji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
12.11.14 14:11

@Monika24 potom nespěchej a začni až v tom dubnu.. ale já bych začala dřív, ze zkušenosti firmy reagují kolikrát až po pár měsích :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
12.11.14 14:15

Me konci RD ted v prosinci a uz od konce zari jsem koukala na prace. A od pulky rijna jsem zacila rozesilat zivotopisi.
Ted s praci je to des, kamaradka hledala pres 3 mesice a to nema dite :-(

• Citovat
  • Upravit
31281
12.11.14 14:24

Já bych začala někdy v únoru…dalo by se očekávat, že v únoru vyhlášení výběrka, v březnu/dubnu pohovory, duben/květen nástup? :think:

Já když měla po škole, tak sem rozhodila sítě v červenci, na konci srpna výběrko a třetího září nástup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
12.11.14 14:47

@Monika24 mě končí rodičák taky v dubnu a první žádost o práci jsem odeslala dneska.Ale to z toho důvodu, že práce o kterou žádám by byla pro mne atraktivní, jinak začnu až tak v únoru. Ale syn je o rok starší v dubnu mu budou 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
12.11.14 17:13

Mně končil rodičák v červnu letos. Pro sichr jsem posílala životopisy raději lehce od února, později více aktivně - nejprve jsem si jen vybírala, poté jsem rozesíla všude, kde stačila maturita :) Měli jsme možnost hlídání, tak jsem nastoupila hned v červnu do první, kam mě vzali, což ale bylo call centrum. Chtěla jsem to zkusit a nezavrhovat předem. Stejně jsem tam byla jen týden a s díky odešla :D Další jsem měla v srpnu 3 týdny, přes agenturu, hold zřejmě jen záskok přes léto, s koncem srpna mi to najednou ukončili, že už nemají místo. Nyní jsem od půlky září v další práci, takže nabídek je tu dost a sehnat se dá, jen se prostě musí zkoušet všechno a ne mít na všechno důvody, proč to nechtít a nebrat :)

Ale začala bych určitě o něco dříve, ať nejsi zbytečně dlouho doma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
13.11.14 09:29

Začala bych tak v lednu/únoru posílat tam, kde nebude nástup ihned a klidně zmínila od kdy můžeš nastoupit. Celý ten výběrový proces docela trvá. U nás i když jsme měli nástup ihned, tak reálně člověk nastoupil tak měsíc od zaslání životopisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
13.11.14 17:04

Já poslala životopis v pátek 29.8. odpoledne, v úterý 2.9. dopoledne mi volali, ve čtvrtek 4. jsem šla na pohovor a pak na mě čekali do 1.10., kdy jsem chtěla nastoupit. Pokud by ti nevadil dřívější nástup, začni klidně posílat hned, netlač na pilu, vybírej si pozice, které bys opravdu chtěla získat a těš se. Rodičák můžeš brát i k platu, tak mi běží dál, mám na 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat