Kdy začne platit exekuce na výživné?

Anonymní
14.3.14 11:17

Kdy začne platit exekuce na výživné?

Ahoj,
jsem totálně vytočená. Už od května marně čekám jestli se bývalý uráčí poslat nějký alimenty co dluží. Jenže frajer se napřed pořád vymlouval, proč nemůže platit atd..nakonec nekomunikuje vůbec. Ze sociálky mě donutily dát žalobu nebo exekuci. Dala jsem exekuci, potřebuju aby platil ne, aby byl zavřený.
No usnesení od soudu mi přišlo koncem ledna začátkem února. Čas na odvolání měl do půlky února. Je půl března, výplatní termíny už měli a já stále nemám peníze naúčtě tak nevím kde je zas problém.
Hlavně frajer opět perfektně zahlál na paní z OSPODU, že nemá na mě žádný kontakt. To je totální lež!!! Novou adresu jsem mu psala, a píšu mu pořád ze stejného čísla. On to umí dost perfektně hrát, jakej je chudák, že má kvůli ženským fin. problémy do kterých ho dostaly a nemá žádný peníze a ony mu na to skáčou, že se nestačím divit. Býv. partnerky sním měly ten samý problém, řekla jsem to i paní z OSPODU, ale evidentně ho chudáka lituje. :? Jen doufám, že se do toho nějak neangažovaly, páč to chtěl posílat zase sám, ale to jsem odmítla vím jak by to dopadlo. Posílal by to chvíli po 500kč a pak zase nic a dluh zas jen narůstal. :cert:
Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale musela jsem ten vztek vypsat. Jak asi tuší každá samoživitelka co se tahá s neplatičem o alimenty, je to peklo…
Nevíte teda jak dlouho to trvá, než to začne platit?? Podle mě jsem užněco měla mít :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7731
14.3.14 11:19

A usnesení nabylo právní moci kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 11:26

@lpetra
No to je nějak do 14dnů, po doručení, ne?? Já ted nemám u sebe ten dopis tak to nevím přesně.

• Citovat
  • Upravit
69235
14.3.14 11:43

A máš telefon na jeho zaměstnavatele? Tak to zkusit tam na mzdovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
14.3.14 11:44

No a jak víš, že se neodvolal? Svůj rozsudek už máš teda orazítkovaný, že nabyl právní moci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 11:49
@Xiraxinek píše:
No a jak víš, že se neodvolal? Svůj rozsudek už máš teda orazítkovaný, že nabyl právní moci?

Nojo, já jsem blbec na to zapomněla tam doníst, ale to stejně na to nemá vliv, ne? Tak hned v pondělí tam musím letět :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.14 11:51
@Xiraxinek píše:
No a jak víš, že se neodvolal? Svůj rozsudek už máš teda orazítkovaný, že nabyl právní moci?

Kdyby se odvolal už bych to věděla, tohle jde docela rychle. Usnesení mi přišlo 3týdny po podání.

• Citovat
  • Upravit
7731
14.3.14 11:52

Pokud to nenabylo právní moci tak se sice srážky provádí ale neodesílají a další věc je kdy to doručí zaměstnavateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
14.3.14 11:59

No ono jak co, víš jak, tamto mohlo přijít rychle, ale tohle by nemuselo, kor kdyby to podal těsně před vypršením lhůty. Dojdi si na soud pro razítko a tam se dozvíš, zda se neodvolal… Pak jde i o to, kdy dojde ten pravomocný rozsudek na mzdové k němu do práce, tudíž na kterou výplatu už mu to zaúčtují.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 12:02
@lpetra píše:
Pokud to nenabylo právní moci tak se sice srážky provádí ale neodesílají a další věc je kdy to doručí zaměstnavateli

Práví moci to nabylo jen to nemám orazítkovaný :think:
Asi budu muset fakt zavolat tý účetní. A ten dopis už určitě má, proto honem psal na OSPOD. Jinak vůbec nekomunikuje. Přece se to posílá naráz, když to posílaj me ne?? Ptám se jak blb :oops: Ale ještě nemám stím takový zkušenosti..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.14 12:05
@Xiraxinek píše:
No ono jak co, víš jak, tamto mohlo přijít rychle, ale tohle by nemuselo, kor kdyby to podal těsně před vypršením lhůty. Dojdi si na soud pro razítko a tam se dozvíš, zda se neodvolal… Pak jde i o to, kdy dojde ten pravomocný rozsudek na mzdové k němu do práce, tudíž na kterou výplatu už mu to zaúčtují.. :kytka:

Aha…to je blbý já myslela, že už to tento měsíc konečně dostanu chjo..Já tam v pondělí skočím a dozvím se co a jak. Mě to právě zaskočilo, páč mi na sociálce tvrdily, že výživný jde rychle..

• Citovat
  • Upravit
7731
14.3.14 12:15
@Anonymní píše:
Práví moci to nabylo jen to nemám orazítkovaný :think:
Asi budu muset fakt zavolat tý účetní. A ten dopis už určitě má, proto honem psal na OSPOD. Jinak vůbec nekomunikuje. Přece se to posílá naráz, když to posílaj me ne?? Ptám se jak blb :oops: Ale ještě nemám stím takový zkušenosti..

nemusí protože na mzdovku to většinou jde přes datovku. A pokud to tam mají tak srážku provádí ale do doby než to nabyde právní moci se do deponuje u zaměstnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
14.3.14 12:33
@Anonymní píše:
Aha…to je blbý já myslela, že už to tento měsíc konečně dostanu chjo..Já tam v pondělí skočím a dozvím se co a jak. Mě to právě zaskočilo, páč mi na sociálce tvrdily, že výživný jde rychle..

Jo hele, kdyby výživný šlo rychle, tak můj ex neplatí svojí bývalé manželce za posledních 6let jak se mu zlíbí tak, že má dluh 120tis a neděje se s tim nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
14.3.14 13:29

Tak ono to není tak rychlý…co znám exekutory, tak napřed nějakou částku strhávají, nechají si to u sebe na účtu, a až je toho víc, tak to posílají…ono, posílat ti měsíčně např. 500Kč by se jim moc nevyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel