Kdy zkusit TT?

903
17.2.12 13:12

Kdy zkusit TT?

Ahoj, jsem tu nová, na doporučení kamarádky :-) . Ráda bych Vás zkušenější poprosila o radu. Snažíme se s partnerem o miminko už asi půl roku. Je to naše první dítko. Neměřím si teplotu, nedělám nic navíc. Jen jsem začala pít kontryhelový čaj. Menstruaci více méně pozoruju posledních pár měsíců. A v tom právě mám trošu zmatek. Zkoušela jsem si počítat ovulaci dle testů na internetu, ale nevím přesně jak to spočítat. JEden měsíc mi ms začala 26(listopad)., další mi začala 25(prosinec). a teĎ naposledy mi začala 20.ledna. Kdy by podle Vás měla přijít další ms? Případně, kdy by jste testovaly? Taky bych se ráda zeptala, jestli je možné ještě nějak podpořit více otěhotnění. Jen né, co by stálo moc moc financí. Zatím nechceme na tom proinvestovat majlant. Ovu testy nechci, ovulaci poznám (nebo si aspoň myslím). Už mě to čekání nebaví, ale to asi každou, kdo se kdy snažil. Každý měsíc zažívat znovu a znovu zklamání z příchodu ms.
Omlouvám se, jetli jsem to napsala moc zmateně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13770
17.2.12 13:19

Ahojky, pokud máš cyklus +- pravidelný, tak ovulace Ti obecně může přijít tak 16 až 10 den před měsíčkama. Tak v té době pěkně zadělávejte :) A poznáš trochu na sobě ovulaci? Mě hrozně bolí břicho, je mě až na zvracení a dva dny před tím, mám dole mega mokro :mrgreen: No a já už jsem vypozorovala na sobě, že od té bolesti(dřív jsem si to spletla s přicházející MS) to jednoznačně dostanu za 14 dní. Protože to období od ovulace do MS je u každé z nás stejné. To je luteální fáze, já ji mám 14 dní:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
17.2.12 13:20

Takže těžko říct, kdy máš testovat, když nevíme kdy byla u Tebe ovulace a jakou máš luteální fázi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
17.2.12 13:28

No právě, to nevím ani já. MS přichází zhruba v těch intervalech, kolem toho 20. Ovulaci jsem měla zhruba kolem 4-7.unora. To vím.To mě právě taky hodně bolí břicho a podle hlenu to nějak pozoruju. Ale hlavně ty křeče dole tomu dávají dostatečný ráz. Ale jakou mám luterární fázi, to teda netuším. Popravdě jsem to nikdy ani nepozorovala. A příznaky těhu na sobě nepozoruji. Nebo spíš pozoruji podle toho, co si zrovna přečtu, jaký jsou příznaky těhu. Takže to u mě není zrovna směrodatné. To bych podle toho byla těhu každý měsíc :mrgreen: :mrgreen: . Dneska jsem si dělala testík a byl sněhový. Ale možná bylo na něj brzy. Ale spíš těhu nebudu. :nevim: . Už mi z toho kolikrát běhá hlava kolem.
Panenko a vy se taky snažíte? Jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
17.2.12 13:30

Takže jestli to dobře chápu, tak 14 dní od ovulky bych měla dostat ms? Tak to by bylo cca 19 - 20.února. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
17.2.12 13:43
Kvakac píše:
Takže jestli to dobře chápu, tak 14 dní od ovulky bych měla dostat ms? Tak to by bylo cca 19 - 20.února. :think:

Tak záleží jakou máš zrovna ty tu fázi dlouhou. Já právě 14. Ty ji můžeš mít třeba 10 nebo 11, 12, 13, 14, 15, 16 :mrgreen: neměla by být ale kratší než těch 10 dní, to by se vajíčko možná nestihlo pořádně zahnízdit ;) Takhle, pokud víš, že jsi třeba už 16, 17 dní po ovulaci, a nedošla MS, tak je velká naděje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
17.2.12 13:47

No my se snažíme od června. Ale první tři měsíce jsem vůbec nevychytala ovulaci, a další dva měcíce se promarnily anovulačním cyklem, který trval 63 dní. Takže reálné pokusy o početí byly tak tři za tu dobu. Teď právě čekám, jak jsem dopadla, sex byl dva dny před ovu, kdy byl ten nejplodnější hlen,(který byl poprvé za celou dobu fakt znatelný) tak doufám v zázrak :roll: :) za 5 dnů budu testovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
17.2.12 13:49

Koukni se jak dlouhé máš cykly a podle toho je jasné, kdy má přijít další MS. Já být tebou tak začnu alespoň měřit BT, ať máš jistotu, že tu ovulaci skutečně poznáš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
17.2.12 13:53

Tak u mě to teda vychází, že dneska bych měla být zhruba těch 10dní od ovulace. Teda fakt zhruba. Nevím přesný datum, kdy jsem ji měla. Já ovulku sleduji jen proto, abych věděla, kdy se mazlit. Víc jsem to pak nesledovala, nepsala si datum. Takže bych asi měal počkat ještě. TEnto měsíc jsem pila kontryhel a vše bylo tak nějak víc, hleny,bolesti, víc jsem to tělo nějak vnímala. Ale pochybuju, že by to pomohlo.
To by bylo hezké, kdyby se Vám to povedlo, zázraky se někdy dějí, což o to. Budu držet palce. Koukám,že jsi vysadila HA, tak třebas se nějakou dobu ještě dávalo i tělo do kupy po ní a teĎ už je ten správný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
17.2.12 14:05

To bych asi mohla zacít s tou BT. Ale až od ms, teď už to nemá smysl. Ale docela by mě zajímalo, jak se vlastně pozná ten anovulační cyklus? Podle čeho? Podle teploty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
17.2.12 14:27
Kvakac píše:
To bych asi mohla zacít s tou BT. Ale až od ms, teď už to nemá smysl. Ale docela by mě zajímalo, jak se vlastně pozná ten anovulační cyklus? Podle čeho? Podle teploty?

Anovulační cyklus je cyklus, kdy nebyla ovulace. Takže buď podle BT, nebo podle ovulačních testů, dle hlenu, stavu čípku, nebo nevim jak dál :D Někdo tvrdí, že ovulaci pozná podle bolestí břicha, ale jestli to je fakt pravda :nevim: Mě bolelo břicho 14 dní před ovulkou a po ovu přestalo. Ale teď už mě zase bolí a to jsem 6 dní po ovulce, tak nevim no.
Určitě až od MS, teď by byl graf k ničemu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
17.2.12 14:52

Jo, to zkusím. Už jsem si to trošku prostudovala na women zone, ale je tam těch grafů plno, různých, tak snad to budu mít lehce poznatelné. Tak to zkusím. Aspoň to. A pak už se děj …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
17.2.12 15:02

No já jsem to poznala podle teploty, že ovu nebyla, a taky že mě celý cyklus nic nebolelo.
Jinak teda myslím, že testovat už bys mohla tak za 4 dny :palec: stejně jako já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
17.2.12 15:32

Děkuji, to jsem potřebovala slyšet. Tak aby to vyšlo :potlesk: :potlesk: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
22.2.12 18:25

Ahojky, tak jak to u Tebe vypadá? U mě zatím test negativní a zítra by měla dorazit mrcha, ale snad nedorazí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí