Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nas zmizel az s prvnimi prikrmy, jinak se udava az 6 mesicu, nez se strevo da dokupy.
@katyna1984
A taky to bylo pouze voda + hlen? Ja prave někde cetla, ze pokud to je víc jak dva týdny, je to problém - tak už zase plasim ![]()
U syna (9 tydnu) zmizel hlen do několika dnů, měl teda zároveň i zelenou stolici, vždy po tom co jsem snedla něco mléčného. Taky plne kojim, mliko jsem úplně vysadila a je mu lépe. Jak se ještě u vás alergie projevovala? S ekzémem ještě bojujeme.
@Sanny84
Celkove zahleneni, záněty průdušek, ekzem, a prave ten mega hlen… ![]()
@Sanny84
A když jsem si dala treba jen trochu mléka do kafe, Nespali jsme celou noc ![]()
U nas hlen zmizel po nekolika tydnech, ale celkove se strevo dalo do kupy snad fakt az po pul roce. A stacilo stopove mnozstvi a bylo to hned poznat. Dnes je mu dva a tri ctvrte a je to porad stejne ![]()
U třetího hlen zmizel až po zavedení příkrmů (u dvou předchozích už si to nepamatuju), ale rozhodně ne hned, ale až měla přes den víc příkrmů než mléka, což u nás bylo až teď v 9 měsících…
Ano, dost dlouho byl jen hlen s vodou. I kvůli tomu jsme začali s příkrmy už v pěti měsících zelenou zeleninou, která hojí střeva.
Dobrý den, prosím vás jak u vás potvrdili alergii na mléko? Mi doktorka řekla, že se žádné testy nedělají, že mám na 14 dní vysadit mléko a uvidím. Malá má také průjmy, koliky, exem, málo přibírá a po prikrmech Um vždy zvracela u třech druhů.
U těch 14ti dnů žádný velký rozdíl ![]()
@Fifi2
U nas to potvrdila dieta. Ja nejim mléčné už dva měsíce. Když UM, zkuste, at vam dr napíše hypoalergenni…
Děkuji. Pak zkusím, až nebudu kojit po Nutrilonu, hippu a Sunaru zvrací a měla ekzem. ( Zkoušeli jsme příkrm)A za jak dlouho jste poznala zlepšení?
Ahojte malý ma teraz 14 týždňov a od 1.10. nám začali prolémy s průjmami-zelené s hlenem, posléze len hlen a pak i krev. Po 2 týždňoch opakovaných návštev u pediatra sme chytli do toho ešte rotaviry a hospitalizovali nás na infekčnom . Tam mu našli ešte ďalšie baktérie, dostal antibiotika a keď sa to nelepšilo poslali nás na gastro a uzavreli to ako ABKM. Od 30.10. držím striktnú bezmléčnu dietu (čítam všetky etikety, zloženia pečiva) a už predtým som nejedla mliečne výrobky ..Stolice už síce vetšinou nie sú zelené ale žltohnedé, hlen je tam stále a v niektorých je aj krv
Všimla som si zhoršenie po vajíčkach, tak som vysadila aj tie. Mal niekto z vás tak dlho aj krv v stolici? Obvykle sú to len nitky ale včera to bol aj krvavý hlen. Ekzémy nemáme, okrem toho trpíme strašne na prdíky.
@nikiki2511
Ty prdiky můžou byt z alergie.
U nás už hlen není, ale trvalo to určitě minimálně 6 týdnu …
Ted jsme zkusili začít s prikrmy, ale po mrkvi mi ted dvě noci nespal ![]()
Takže nakonec jeste pockam.
S krvi zkušenost nemám, ale o jste si teda užili ![]()
Ahoj holky,

Prosim kdy u vašich dětí zmizel hlen ze stolice při vysazeni mléka z vašeho jídelníčku?
Kojim, syn 3,5m, potvrzena ABKM+ alergie na ryby a kure.
Jsem na nemlecne dietě tři týdny, porad z nej ale jde hlen. Respektive, je to proste voda a hlen, nic jiného
Jiné problémy nemá, atopicky ekzem mizí.
Dekuji za zkušenosti