Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Russet píše:
Asi má zažito, že chodit k psychologovi je ostuda. Že jde na úrazovnu se zlomeninou, to nikoho nepřekvapí, ale s chaosem v hlavě k psychologovi - to je fuj a ostuda
ano, to je bohužel časté vnímání psychoterapie. Přitom by ji potřebovala půlka národa ![]()
@Imamother píše:
@Russet No, její ostuda to není. Nebo to bere tak, že když chodí dcera, vrhá to „špatný stín“ na celou rodinu?Zajímavý přístup, pro mě nepochopitelný.
Pro mě to taky neznamená ostudu. A že někomu cizímu říká podrobnosti z rodinného života? Kolik ženských si rádo zadrbe u kadeřnice nebo s kamarádkou u kafe. Doktor je aspoň vázán mlčenlivostí.
@pe-terka píše:
ano, to je bohužel časté vnímání psychoterapie. Přitom by ji potřebovala půlka národa
Naše babička si vypěstovala slušné panické ataky, protože když jí bylo zle, tajila to. Když jde k psycholožce, má pořád takový divný pocit, že je tam vysílána omylem.
@Russet píše:
Naše babička si vypěstovala slušné panické ataky, protože když jí bylo zle, tajila to. Když jde k psycholožce, má pořád takový divný pocit, že je tam vysílána omylem.
no my máme v rodině taky svoje kostlivce, generačně se to předává, hlavně po ženské linii..Já to chci řešit, ptž už se mě to taky týká…Ostudu v tom nevidím, proč si nepřiznat, že nejsme dokonalá ![]()
@Russet píše:
Pro mě to taky neznamená ostudu. A že někomu cizímu říká podrobnosti z rodinného života? Kolik ženských si rádo zadrbe u kadeřnice nebo s kamarádkou u kafe. Doktor je aspoň vázán mlčenlivostí.
Tak já nevím, ale lékaři taky říkám docela intimní podrobnosti - hustotu hlenu, četnost pohlavního styku, vzhled stolice… ![]()