Když malý lozí po čtyřech-sousedka klepe na strop.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
719
29.11.19 13:08

Hlavně bábě neustupuj. Já tak ustoupila jednou ( zrovna jsme šly ven, tak jsem nechtěla řešit), Ale pak na nás začli bouchat snad při každým nadechnutí. No vydržela jsme to asi dva týdny a řádně vysvětlila, ať na moje dveře ťukaji nejdříve v deset večer ( holky usínají nejpozději v osm), že mě dřív jejich stížnosti nezajímají. Od té doby je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
29.11.19 13:09

A slyší určitě synovo lezení? Když jsem bydlela v paneláku, furt na mě chodila sousedka pod námi, že ji rušim… já jsem připouštěla, že je to možný - měla jsem rozkládací gauč, takže každý ráno a večer skládání, vysavač, občas jsem doma cvičila atd. Jenže pak na mě přišla asi o půlnoci s telefonem v ruce, že tohle už teda nejde, že na mě jde zavolat policii, co jako dělám 8o cumela jsem na ni jak puk, neb jsem byla od deseti v posteli a spala. Nevěřila mi, šla jsem k ni do bytu a fakt neustálé ťukání… nakonec se ukázalo, že tp bylo od topení :zed: :mrgreen:

Jinak, jestli je to fakt tak, nezbývá babce než si zvyknout. V klidu bych ji jednou a jasne řekla, že se snažíte hluk co nejvíce omezit, ale dítě litat fakt naučíte. Dál už bych se s ní vůbec nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.19 13:12

@berua13 i kdyby ta podlaha zůstala stará šlo by o tu podlahu na kterou si stěžovala předchozím majitelům, že na ně pošle kontrolu. Takže stejně by nám dělala peklo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
29.11.19 13:16

Bydlíme v paneláku, stojí cca 25let, máme na podlaze vinyl a sousedi pod námi o malé ani nevědí. Taky ted leze. Ale jestli je to baba co ma problem jako hobby tak bych ji ukazala jak to vypada kdyz se ji nekdo mstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
29.11.19 13:29

Bydleli jsme (nastesti v najmu) nad nejakym hudebnim skladatelem. Upresnuji, ze jsme nemeli spolecny strop/podlahu, ale pouze jednu hranu - bydlel jakoby v byte sikmo od naseho, dokonce ve vedlejsim vchode. Tukani smetakem nasledovalo vzdy do 3 minut od naseho prichodu domu, leckdy jsme ani nedosli do te mistnosti se sdilenou hranou. Navic ten clovek s nami nijak nekomunikoval, akorat smetakem a oficialnimi stiznostmi na druzstvo, ktere jsme pak chodili resit. Na druzstvu nas tedy uklidnili, ze pan ma extremne citlivy sluch a je to notoricky stezovatel, ze uz takhle resili jeho stiznosti na jinou sousedku - vadilo, mu, ze slysi klapani jejich fr. holi… Nicmene byt nas druzstvo nevykazalo (bylo to v cizine, platila docela prisna pravidla), prijemne to nebylo, ja byla s detmi porad venku, za tmy, deste, mrazu - stejne se clovek nezavdecil. Psala jsem mu par dopisu, jak to tedy resit, nikdy neodpovedel. Kdyz jsme se prestehovali, stal se ze me milionkrat stastnejsi clovek. Od te doby jedine prizemi :palec: (do baraku nechci - no, teda, baraku v sirsim centru Prahy bych se nebranila, ale na to zase nemam :mrgreen: ). Uz mame tri deti a jen jedny nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
29.11.19 13:40
@Elzaaa píše:
Zabusila bych ji na dvere tak ze uz by se neopovazila bouchat do stropu. To snad nemuze myslet vazne, ze ji vadi zeleni ditete. V zadnem pripade bych vlastni dite ve vlastnim byte nekrotila (v ramci unosne normy samozrejme ). Musite se ohradit hned od uacatku vymezit co akceptovat nebudete..na takove se musi tvrde.

No presne… Jako ja jsem ohleduplna dost, ale kdyby byl nekdo takhle na facku, tak proste krest ohnem. Bohuzel, mila pani, levitovat neumime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
29.11.19 13:42
@Žirafka236 píše:
Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu. S manželem jsme koupili byt. Hned po koupi bytu jsme začali s rekonstrukcí. Původní podlahy byly již ve špatném stavu, tak jsme nakonec zvolili variantu vinylu. Ze začátku vše bylo v pohodě. Sousedka pod námi si stěžovala akorát, že ji vadí hrkaní židliček (prý se lekala). Tak jsme na nohy od židlí nalepili speciální,, ťapky,,. Poté byl na chvíli klid. Jenže teď máme větší problém. Syn se začal plazit a poté lozit po čtyřech. Stačí ať lozí v třeba 5 minut a sousedka na něj buší koštětem. Strašně se malého snažím krotit. Takže většinu času když jsme doma jsme buď v dětském pokoji nebo si hraje v ohrádce. Například před včerejškem jsem maleho krotila celý den. Poté jsme šli na procházku a po procházce jsem si dovolila svého syna ve vlastním bytě nechat lozit pár minut poté se zase ozvalo známé bušení od sousedky zespodu. Chvíli jsme na to nereagovali a nechali ho lozit. Ovšem druhý den si milá paní sousedka vyčíhala manžela na chodbě, když se vracel z práce. A ptala se ho za co se jí mstime. Nemyslím si, že když ji ruší lezení syna 5 minut a ona buší, že je to nějaká pomsta. Už si s ní nevím rady nemyslím si, že by jsme dělali až nějaký nesnesitelný hluk navíc, když už hluk je tak jen pár minut denně. Jsem z toho doopravdy nešťastná. Nevím co by paní sousedka dělala, kdybych malého nechala lozit tak jak by on chtěl… Ještě jsem zapomněla dodat, že když jsem za ní slušně byla, jestli by to klepání šlo omezit, že se malý boji, tak mi bylo řečeno, že je paní taky člověk. Podotýkám, že stejně s ní bojovali majitele před námi. Bohužel tuto skutečnost jsme se dozvěděli až po koupi bytu. Děkuji za každou radu :)

Pokud se sousedka vůbec neobtěžovala za vámi slušně přijít, její bouchání do stropu bych plně ignorovala a možná si ještě přidupala. To říkám jako někdo, kdo bydlel pod rodinou s dětmi. Rány šílené, ale zašla jsem slušně za matkou, domluvily jsme se na kompromisu, že dítě nebude běhat brzy ráno nad mou ložnicí a všichni byli šťastní. Bouchat do stropu může jen debil. Nebude náhoda, že ti před vámi s ní měli problém taky.

• Citovat
  • Upravit
7257
29.11.19 13:45

Jak muze slyset lezeni ditete? Maly u toho dela hluk? Kupte koberce s penovkou, to se odhlucni nejlepe. Vinyl moc vhodny neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.19 13:48

@Lalelale je pravda, že paní sousedka za náma ohledně malého, že ji ruší nepřišla. Byla jsem tam osobně akorát já a doufala, že ji dojde, že bušení na strop to nevyřeší. Jenže u nich je to fakt těžko jsou doma snad pořád… Kdyby aspoň chodili na ranní do práce malý by se aspoň trošku vyřadil. Ale ona je na něj schopna klepat i ve dvě odpoledne po pár minutách lozeni. A to musím říct, že malý je zlatíčko. Spinká celou noc maximálně se párkrát vzbudí dá se mi dudlík a spinká. Takže si nemyslím že by v baráku nějak rušil. Když potkám sousedky nahoře vždycky ho chválí, že je tak hodný, že o něm neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.19 13:51

@Žirafka236 Před více než rokem jsme řešili to samé, nerudný soused, netolerantní, zlý, vadili jsme mu my bez dětí, kdy jsme prakticky chodili domů z práce jen spát, nikdy nebyla žádná pařba a když někdo přišel na kafe v šest večer už byl za dveřmi. S dětmi to bylo ještě horší. Já byla zralá na psychiatra, řešila jsem s ním každý vrznutí židle, spadlou hračku, ťuknutí, klepnutí, občasné naše sprchování po 22 hodině. Třískal do stropu, do topení až se děti bály, chodil na nás zvonit. Skončili jsme na přestupcích, kdy jsme na něj podali stížnost proti občanskému soužití. Nikdo nic nevyřešil. Pro celkovou psychickou pohodu, jsme se rozhodli ten byt prodat (byl po kompletní rekonstrukci, bydleli jsme tam asi 5 let, docela nás to mrzelo). Teď bydlíme jinde a je nám hej.
S takovými lidmi nic nevyřešíš a dostanou tě tam, kam sami chtějí, oni mají vždycky pravdu a ty z toho budeš víc a víc ve stresu. Řešila jsem to v několika diskuzích, kdy názory byly tak 50/50, někdo ti řekne, že si máš děti srovnat, že dnešní doba je taková a maková, děti nevychovaný. Jiný to budou chápat, protože prckům, co sotva lezou prostě nevysvětlíš, že dupat se nemá (a co si budeme povídat, bude „hůř“). Jen bych se nenechala vyprudit, že si máte pořídit koberce, sousedce na vlastní náklady odhlučnit strop a nejlíp děti někam přivázat a zabalit do bublinkový folie, nosit napečený buchty a vařit kafíčko. Taková sousedka si bude hledat pořád další věci, co jí budou vadit a z tebe se stane akorát blbec.
Buď se jí zkus postavit a nebo vezměte nohy na ramena.
Díky za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.19 13:51

Je mi tě moc líto, ale je to nejspíše marný boj. Já to vše znám z druhé strany, nad tchyni se pristehovala mladá paní a rekonstruovala být. V panelu i bourala nové dveře a tak. Rachot asi byl, každopádně vše oznámila předem, začínala po 8 ráno a končila nejpozději v 17h.cela rekonstrukce trvala rok a tchýně vytrvale mlátila a stěžovala si. Když už bylo vše hotové tak stačilo, když si třeba jen pridelavala obrázek. Byli jsme tam, vrtání asi 30 vteřin, tchýně mlátila a směrem ke stropu rvala ty k.urvo jedna. Pořád si na ni stěžovala, že má na zemi jen beton a schválně tam běhá v podpatkach, nemá záchod jen díru aby ji vše teklo dole, pořád má pánské navstevy… No hrůza, od kostete oklepany celý strop už má. Pod ní rodina s detma, to má obou hany radiátor, v přízemí schválně každý den vaří s česnekem a jí je pak zle. Manžel společně se svagrovou se jí snaží domlouvat, že se nic neděje, když byli naplánované práce v bytě tak má jet na zahradu nebo do města na kafe, nic nepomáhá, nevíme si s ní rady a paní nad ní to vzdala asi po 5 letech. A musím říct, že první její scénu jsem viděla v těhotenství a a teda hůř jsem to snasela. Tchyni je tedy 80 let, je ve věku mých babiček a ty v životě sprosté slovo nevyslovily a tohle jsem lapala po dechu. Takže jak říkám hodně štěstí, ale bohužel jak ani mi s tchyni nepohneme tak se bojím, že u vás to bude ještě těžší :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
29.11.19 13:53
@Žirafka236 píše:
@Lalelale je pravda, že paní sousedka za náma ohledně malého, že ji ruší nepřišla. Byla jsem tam osobně akorát já a doufala, že ji dojde, že bušení na strop to nevyřeší. Jenže u nich je to fakt těžko jsou doma snad pořád… Kdyby aspoň chodili na ranní do práce malý by se aspoň trošku vyřadil. Ale ona je na něj schopna klepat i ve dvě odpoledne po pár minutách lozeni. A to musím říct, že malý je zlatíčko. Spinká celou noc maximálně se párkrát vzbudí dá se mi dudlík a spinká. Takže si nemyslím že by v baráku nějak rušil. Když potkám sousedky nahoře vždycky ho chválí, že je tak hodný, že o něm neví…

A jsi si jistá, že to dělá hluk? Možná sousedka chce být zajímavá a dělat problémy :nevim: šla bych si to tam poslechnout. Pokud to nebude chtít dovolit, pekla bych na ni

• Citovat
  • Upravit
29.11.19 14:02

@Lalelale jak leze a naráží kolenama o podlahu asi to slyšet jde, ale nemyslím si, že je to až taková hrůza. Ji prý vadí když leze a točí se na místě nebo lozí tam a zpět jenže to já malému prostě nedokážu vysvětlit. 😊ale stejně si to nejspíše budeme muset jít někdy poslechnout. Furt vyhrožuje že si půjde někde stěžovat. Tak jsem celkem ráda doufám že
si tam, kde se stížnosti půjde si poklepou na čelo jestli je normální si stěžovat na batole.
Myslím si, že jinak teda až na tento,, problém,, jsme bezproblemoví sousedé žádný hluk, párty, řvaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
29.11.19 14:03

@Žirafka236 jako vubec bych si s ni nelamala hlavu. Jestli potrebuje k zivotu absolutni ticho, nema bydlet v cinzaku, ale na samote u lesa. Nazdar. Jako byt radsi venku, nez doma, zavirat batole, aby nelezl po podlaze, no to teda fakt ne. Aby na me nekdo busil kostetem, misto toho, aby se prisel slusne domluvil.. ok, slusnou domluvu preskocila sousedka, ja bych si zila dal, jako do ted a az bude mit zase problem, preskocila bych zase ja domluvu a rovnou ji na ferovku poslala do prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
29.11.19 14:05
@Žirafka236 píše:
@Lalelale jak leze a naráží kolenama o podlahu asi to slyšet jde, ale nemyslím si, že je to až taková hrůza. Ji prý vadí když leze a točí se na místě nebo lozí tam a zpět jenže to já malému prostě nedokážu vysvětlit. 😊ale stejně si to nejspíše budeme muset jít někdy poslechnout. Furt vyhrožuje že si půjde někde stěžovat. Tak jsem celkem ráda doufám že
si tam, kde se stížnosti půjde si poklepou na čelo jestli je normální si stěžovat na batole.
Myslím si, že jinak teda až na tento,, problém,, jsme bezproblemoví sousedé žádný hluk, párty, řvaní.

Ano, jsem si jistá, že až si bude stěžovat na lezoucí batole, dítě vám odeberou a vás vystehujou :mrgreen: je bezzubá a asi hodně znuděná, pec na ni

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný