Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím, přestala jsem kojit ve 3 mesících a syn měl též problémy, ale nebyly to intolerance. Prostě jen silné koliky. Nechci dělat reklamu, ale my šli do kozího, ale ne kendamilu, ale goldim- naše mléko. A hned po první dávce změna, žádný pláč, žádné křeče. Jednou jsem nestihla koupit goldim, tak jsem zkusila kozí hipp, a po tom se nadýmal. Teď v roce jsme vysadili kozí goldim a jedeme klasickou bebu rano a večer, a je to v pohodě. Jak říkám, nechci dělat reklamu, ale tohle je moje zkušenost s kozím mlékem.
@Savana2 píše: Více
Diky, takze myslis/vis ze kozi UM je na ty koliky obecne dobry? Netusis cim to je? Nedari se mi to vygooglit, proc proste kozi nedela bolave brisko a kravske ano
![]()
Kozí mléko má menší molekuly tuku a bílkoviny a tím je líp vstřebatelný v bříšku a je i víc podobný mateřskému. Když malému očividně nesedly 2kravská um, okamžitě jsem najela na kozí, ale hodně jsem četla a nejlíp my vyšel ten goldim a to se pak i potvrdilo v praxi. Nicméně, každému může sednout něco jiného. Slyšela jsem chválu i na Hipp kozí, ale třeba nám nesedl vůbec.🤷🏽♀️
@Savana2 píše: Více
Dekuju moc ![]()
A pamatujes si prosim cca v cem ten Goldim vychazel obsahove nejlepe? Koukam, ze stoji pulku co Kendamil kozi, i kdyz o cenu mi u toho naseho pokladu ani tak nejde… uz chci aby to konecne byla ta spravna UM!
![]()
Ja v tech vyzivovych hodnotach neumim vubec cist a srovnat si ta mleka mezi sebou, jsem na tohle fakt hloupa, hlava mi to nebere. Jen vim to, co jsi psala, ze jak nas trapi pomerne casto to brisko, tak po dvou kravskych UM (presne jak ty) chci zkusit to kozi. A taky vim, ze je lepsi plnotucne mleko (kravske i kozi), a to koukam ze ma Kendamil i ten tvuj Goldim, takze dobry. Zbytek hodnot neumim pochopit ![]()
Hlavně byl dělaný z plnotučneho mleka, což vlastně i kendamil je, ale nějak mi byl blíže goldim, už vlastně ani nevím v čem😅 ale malému fakt sedl hned napoprvé. Hele vyzkoušej a uvidíš, co bude pasovat. Někdy to může mýt sebelepší hodnoty a výrobní procesy a stejně to nesedne a nebo naopak.
Nase mala ma nejspise problemy s briskem, jsme od narozeni na UM. Po krmeni casto place, bubla to v ni, hodne prdi, kadi jen 1× denne… mame uz 2. UM a neni mezi nimi rozdil, problemy furt stejne. Mimi je 7 tydnu, uz si fakt nevim rady a rada bych to uz konecne trefila. Pediatr tvrdil at zkusime nejake UM s oznacenim “HA” nebo at to vydrzime, ze se tem detem brzo streva dovivinou a bude to ok. Ja jsem se na ten Kendamil proste upnula, hodne mym kamaradkam se stejnym problemem pomohl, respektive jejich deti po nich zadne koliky nemely. Vim ze je kazde dite jine, vim ze je drahy a nemusi to pomoct, ale chci to proste zkusit.
No a kdo se v nich vyznate - mam na to citlive brisko koupit to “comfort” nebo radeji to kozi? Co je lepsi?
Diky