Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, řešil někdo stejný problém se zažloutlým keramickým záchodovým prkénkem jako já? Podařilo se někomu vyčistit „patinu“ na prkénku? Citron, ocet, soda, savo a jiné všemožné požírače na to nefungují. A ne, nemůžu koupit jiné, ptz bychom museli vyměnit celý závěsný záchod. Je to abnormální tvar někde z Itálie
![]()
Mně na to trochu pomohl parní čistič
tak z 90% to z toho šlo dolů (zespod prkýnka), ale je až neuvěřitelné, jak rychle je to tam zase zpátky, holt se to asi musí dělat často
@beneskat děkuji za radu, to jsem nezkoušela ![]()
My máme tu „patinu“ přímo na sedáku a na záklopném víku, takže je to do očí bijící ![]()
Zkus pulirapid se cpavkem! https://www.lacinadrogerie.cz/…us-d1022.htm
Dalo mi sice trochu praci ho sehnat, ale to je vec!
Navic to je italsky vyrobek, to by bylo, aby to tvoje italsky prkynko nevycistilo ![]()
@Klikařka84 píše:
Zdravím, řešil někdo stejný problém se zažloutlým keramickým záchodovým prkénkem jako já? Podařilo se někomu vyčistit „patinu“ na prkénku? Citron, ocet, soda, savo a jiné všemožné požírače na to nefungují. A ne, nemůžu koupit jiné, ptz bychom museli vyměnit celý závěsný záchod. Je to abnormální tvar někde z Itálie![]()
stejný problém, ale prkýnko jsem vyměnila, naštěstí je stále mají, nechápu jak je možné, že je to takto zaprasené, ![]()
@kateka.1 píše:
@Klikařka84 vyzkousej nanohoubicku-me to s ni slo krasne…
nepoškrábe?
@MadGirlNancy píše:
Zkus pulirapid se cpavkem! https://www.lacinadrogerie.cz/…us-d1022.htm
Dalo mi sice trochu praci ho sehnat, ale to je vec!
Navic to je italsky vyrobek, to by bylo, aby to tvoje italsky prkynko nevycistilo
fakt toto funguje? Díky vyzkouším
Tak ten ocet a další kyseliny se musí nechat nějakou dobu působit. Ta doba záleží na koncentraci. A rozhodně to nejsou minuty. A porcelánu tyhle látky neublíží ![]()
@kouřící králík taky to nechápu, za ty peníze co za to chtějí, tak to snad raději neprodávám když to takhle po čase zežloutne
Proto to už ani nechci kupovat, když vím že to dopadne za nějaký čas stejně ![]()
@JiříkMazlík možná to tedy zkusím odmontovat a do něčeho naložit na delší dobu ![]()
@Klikařka84 píše:
@kouřící králík taky to nechápu, za ty peníze co za to chtějí, tak to snad raději neprodávám když to takhle po čase zežloutneProto to už ani nechci kupovat, když vím že to dopadne za nějaký čas stejně
kdybych byla prase, tak to asi nějak pochopím, ale dávám si pozor, při splachování prkýnko zvednu, nechápu to, kde se to tam bere ![]()
měním každé 2 roky, nesnáším jak to vypadá. Jsem ráda, za tuto diskuzi, protože jsem se domnívala, že se to děje jen mě ![]()
@Klikařka84 píše:
@JiříkMazlík možná to tedy zkusím odmontovat a do něčeho naložit na delší dobu
je to keramické, raději kup nové
@kouřící králík já jako hlavně nechápu, že se o tom nikde nepíše, že se tohle může stát u keramiky…
Nikde na internetu žádná zmínka, jak to dostat pryč, vůbec nic ![]()