Keramické záchodové prkénko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
466
31.1.21 16:36

Keramické záchodové prkénko

Zdravím, řešil někdo stejný problém se zažloutlým keramickým záchodovým prkénkem jako já? Podařilo se někomu vyčistit „patinu“ na prkénku? Citron, ocet, soda, savo a jiné všemožné požírače na to nefungují. A ne, nemůžu koupit jiné, ptz bychom museli vyměnit celý závěsný záchod. Je to abnormální tvar někde z Itálie :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
652
31.1.21 16:51

Mně na to trochu pomohl parní čistič :palec: tak z 90% to z toho šlo dolů (zespod prkýnka), ale je až neuvěřitelné, jak rychle je to tam zase zpátky, holt se to asi musí dělat často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
31.1.21 16:58

@beneskat děkuji za radu, to jsem nezkoušela :think:
My máme tu „patinu“ přímo na sedáku a na záklopném víku, takže je to do očí bijící :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
31.1.21 16:58

Zkus pulirapid se cpavkem! https://www.lacinadrogerie.cz/…us-d1022.htm
Dalo mi sice trochu praci ho sehnat, ale to je vec!
Navic to je italsky vyrobek, to by bylo, aby to tvoje italsky prkynko nevycistilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
31.1.21 17:21

@Klikařka84 vyzkousej nanohoubicku-me to s ni slo krasne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.21 17:24
@Klikařka84 píše:
Zdravím, řešil někdo stejný problém se zažloutlým keramickým záchodovým prkénkem jako já? Podařilo se někomu vyčistit „patinu“ na prkénku? Citron, ocet, soda, savo a jiné všemožné požírače na to nefungují. A ne, nemůžu koupit jiné, ptz bychom museli vyměnit celý závěsný záchod. Je to abnormální tvar někde z Itálie :zed: :mrgreen:

stejný problém, ale prkýnko jsem vyměnila, naštěstí je stále mají, nechápu jak je možné, že je to takto zaprasené, :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.21 17:24
@kateka.1 píše:
@Klikařka84 vyzkousej nanohoubicku-me to s ni slo krasne…

nepoškrábe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.21 17:25
@MadGirlNancy píše:
Zkus pulirapid se cpavkem! https://www.lacinadrogerie.cz/…us-d1022.htm
Dalo mi sice trochu praci ho sehnat, ale to je vec!
Navic to je italsky vyrobek, to by bylo, aby to tvoje italsky prkynko nevycistilo :mrgreen:

fakt toto funguje? Díky vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
31.1.21 17:26

Tak ten ocet a další kyseliny se musí nechat nějakou dobu působit. Ta doba záleží na koncentraci. A rozhodně to nejsou minuty. A porcelánu tyhle látky neublíží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
31.1.21 17:48

@kouřící králík taky to nechápu, za ty peníze co za to chtějí, tak to snad raději neprodávám když to takhle po čase zežloutne :zed: Proto to už ani nechci kupovat, když vím že to dopadne za nějaký čas stejně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
31.1.21 17:49

@JiříkMazlík možná to tedy zkusím odmontovat a do něčeho naložit na delší dobu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
31.1.21 17:51

@kateka.1 a opravdu je to vyzkoušené na keramickém prkénku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.21 18:00
@Klikařka84 píše:
@kouřící králík taky to nechápu, za ty peníze co za to chtějí, tak to snad raději neprodávám když to takhle po čase zežloutne :zed: Proto to už ani nechci kupovat, když vím že to dopadne za nějaký čas stejně :roll:

kdybych byla prase, tak to asi nějak pochopím, ale dávám si pozor, při splachování prkýnko zvednu, nechápu to, kde se to tam bere :nevim:

měním každé 2 roky, nesnáším jak to vypadá. Jsem ráda, za tuto diskuzi, protože jsem se domnívala, že se to děje jen mě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.21 18:00
@Klikařka84 píše:
@JiříkMazlík možná to tedy zkusím odmontovat a do něčeho naložit na delší dobu :nevim:

je to keramické, raději kup nové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
31.1.21 18:22

@kouřící králík já jako hlavně nechápu, že se o tom nikde nepíše, že se tohle může stát u keramiky… :pocitac: :lol: Nikde na internetu žádná zmínka, jak to dostat pryč, vůbec nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný