Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vandand píše:
@Anonymka1230
Jak je to vůbec v případě dalšího KETu? Když zena neotehotni tak je asi jasný ze muže jit hned v dalším cyklu na další? Ale když otěhotní a potrati bez nutnosti revize? Musí se dat pauza nebo se muže hned začít třeba se stimulaci na další KET (v případě řízeného KETu)? Já jsem nad tím prave premyslela, kdybych začala krvacet v jejich době dovolené, jestli by někdo semnou hned řešil ze mužů zase brát estrofem na další transfer a nebo bych musela kvůli jejich dovolené čekat cely cyklus, nebo jestli je doporučené dat i tělu pauzu atd
ja myslim, ze kdyz neni revize, tak se muze vicemene hned. ale pochybuju, ze by to v tom stimlovanem udelali. podle me by chteli aspon jednu MS. protoze nemuzes potracet a k tomu uz brat estrofem podle me. jako v prirozenem si to umim predstavit - jdes na kontrolu, jestli je vse ok a kdyz bude dobra sliznice a folik, tak se udela transfer.
v tom rizenem asi ne. ale nemyslim si, ze by byo treba cekat nejak dlouho, myslim ze jedna MS by mohla stacit
ja teda i po ZT sreviz v 10 tt sla pak na transfer po 2 MS. a ani ted po porodu v 16 tt s revizi po me nikdo nechtel 6 mesicu, i ve spitale rikali, ze staci 2 MS. ze v mem veku by uz delsi cekani bylo kontraproduktivni
@Piškotka38 já tak 2× za týden, já se totiž neumim oholit ve sprše..
, ale hlidam teplotu vody a dávám si jen o maličko teplejší, než je teplota těla.. ale co si budem povídat, ta horká vana mi tak strašně chybí..
a ani nevím, kdy je pak možné si dát teplejší…
@Anonymka1230 to dává logiku. Takže spis možná po potratu pockat zda by nemohl proběhnout KET v přirozeném cyklu a na řízeny pockat tedy o cyklus dele. Mě po ZT též každý doktor říkal něco jiného, někdo 3 cykly, někdo 2, někdo začít hned po 6tinedeli. Po porodu jsem stimulovala hned za 3 měsíce a byla to blbost. Doktorka si myslím ze to též udělala pro mě protože mě to v tu chvíli psychicky pomáhalo ale jinak by mi doporučila delší oddych. Taky se ET nepovedl a není se čemu divit.
@Piškotka38 @Mandarinka1987 Holky já se loni s dcerou koupala běžné. Ten první trimestr teda skoro vůbec, hlavně jsem ho měla v létě takže jsem se spis nakládala do bazenu, ale přelom 2-3trimestru jsem byla naložena ve vane furt. Už mě bolelo cele tělo, zada, kyčle, proste už jsem se rozpadala a napustit si plnou teplou vanu byl hroznej relax. A ani porod jsem si tím nevyvolala😀
@Vandand
Ja mam sliznici i folik, ale v prirozenem cyklu nikdy nic. Takze ja rizeny. Ted se ale budu davat dohromady fyzicky, takze pocitam, ze bude pauza min 2 cykly
Tak dnes mám oficiální den testování, takže takhle 🙈 😊 :smiling_face_with3_hearts:
@Regca89 Moc hezke testiky, potichu gratuluji. At je vse nadale v pořádku. ![]()
Ahojky, většina z nás má dnes ultrazvuk,
nervy pracují, držím nám všem pěsti ![]()
@Piškotka38 Jeee, ja ho mam az ve stredu a jsem nervozni. 17.den nsem lehce krvacela…
Ale vsem take moc drzim palecky
Já byla na dnešním UTZ tak v šoku, z toho návalu štěstí a úlevy, že jsem se zapomenula zeptat na rychlost srdíčka. Ve zprávě taky uvedená není, ale velikost přesně odpovídá. To čekání na výsledek UTZ pro mě bylo mnohem horší než čekání na sílící čárku na testu… Přeji samé pozitivní zprávy i pro vás!
Dnešní hodnota 1394, poslední měřené HCG bylo 9 den po KET 139. Dalo mi to více klidu na duši, ale ultrazvuk až 16.1, vůbec nevím jak ty dva týdny přežiju ![]()
@Stella2022 obrovská gratulace ![]()
Ahoj holky, tak já dnes také konečně po UTZ, je tam
, stáří 7+3.. akorát mě pan doktor trosku znejistěl, že prý je uložené výše, než by mělo být, jakoby v rohu..
nemluvil přímo o tom, ze je to velký problem, ale ze mám pro jistotu ještě za 14 dní přijít za nim a až pak mě odešle k mému gynekologovi.. tak se teď zas budu 14 dní bát, aby z toho rohu rostlo správným směrem.. jinak se vše vyvíjí jak má.. paradox je, že zrovna na téhle straně mám odebraný vejcovod.. tak si říkám, jestli je tohle vůbec možné.. ![]()
každopadně byl krásný pocit vidět to tlukoucí
.. jen teď zas budu stejně napnutá dál..
Měla bych dotaz, když jedete na první UTZ v těhotenství do Caru, tak se jde vyloženě jen na srdíčko nebo je už prohlídka se vším všudy? Jako nějaký zapisování, vážení atd..?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.