Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mismiss kolikátý jsi den po ketu? určitě tam šance je pořád velká, ono když se nejedná o dvojky, tak // jsou až později, holky které čekají dvojky vidí duchy už třeba 6 nebo sedmý den. JInak je paráda, že ti holčičku zachránili už v tak brzkém termínu
, můžu se zeptat kolik vážila? Musela být neskutečně maličká a asi i dlouho v inkubátoru, že? Vím, že ten 24 tt je doslova hraniční mezi porodem a potratem
@ajleenka určitě to dobře dopadne, věř mrazáčkovi, že to zvládne, ale chápu tě, já se stresuji vždy vším, takže je mi jasné, že se bojíš, ale co já měla v zimě kety, nebyly to sice blasty, ale prvojádra, která prý jsou při rozmrazování odolnější a přežili mi ze 4 všechna, jednou jsme dali jedno a podruhé riskli obě.
Však ona má v papírech - „potrat živého plodu“. v inkubátoru byla skoro tři měsíce. Měla kilo, ale pak po operaci šla skoro na pul kg.
Dnes je to přesně týden - zaváděli mi prcka minulé úterý.
@mismiss
, tak to je až neuvěřitelné, měla obrovské štěstí, že byla poměrně velká na ten týden těhotenství, no hlavně, že to dobře dopadlo a můžu se zeptat, obešlo se to bez následků? Přesně týden po ET, takže sedmý den má // čárky opravdu jen málokdo, většinou s dvojkama. Vím, že je to těžký, ale vydrž aspoň do desátého dne. Já mam v plánu vydržet co nejdýl, testy zbytečně stresují a stejně to nevykoumáš. U prvního IVF, ze kterého mam syna jsem netestovala vůbec, až v den, kdy jsem měla jít na krev, to znamená 14 dní od et a myslím, že jsem si ušetřila dost nervů, po ketech jsem testila tedy dřív, ale tam to zase nebyly blasty, takže u těch je i 10 den brzy a po 2.IVF jsem testit nechtěla, ale začla jsem místo toho krvácet, tak jsem ten test pro jistotu udělala… Hlaď bříško a věř broučkovi, že se zakousne!
![]()
@MR Ahoj, děkuju za povzbuzení. To víš, znáš to..první IVF nedopadlo - mimoděložní. A už nejsem nejmladší, takže dva roky čekání jsou očistcem. A to moc dobře vím, že tady jsou holky, které čekají mnohem déle.
Teď je nepříjemný, že jsem narvaná práškama, takže naprosto těhule příznaky, ale ale…
Kačka je ok. Užily jsme si spolu dost, ale naštěstí ťuky ťuk, se ze všeho vyhrabala. Je to šikulka ![]()
Ale to je na strašně dlouhý povídání.
@mismiss kdyby se ti o tom chtělo psát, tak mi klidně písni SZ, musí to být hodně silný příběh, ale díky bohu s tím nejlepším koncem ![]()
@Vrk Jej, to je škoda. A brala jsi něco na podporu? Nebo budeš něco brát v tom září?
@Vrk to mne mrzí, tak si nech dát estrofem, to je jistota
, oni chtějí, aby byla min. 8 mm, čím větší tím lepší, tak do toho půjdeme v září spolu
![]()
@ajleenka nebrala a nebudu brat, budu to mit v prirozenem cyklu, pry je to mesic po stimulce obvykle a nej vysledky maji v nestimulovanem cyklu, az kdyby to treba i priste nevyslo…ale to uz vyjde ![]()