Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ja osobne snasim lepe kety, min hormonu a nervu, za mne fakt lepsi nez cely proces
@MR nemohla bys mi dát rychlou nalejvárnu? jsem v tomdle ještě pořád začátečník. První IVF jsem vůbec nehledala žádná infa, abych se moc nepozorovala. Nápad dobrej, ale nakonec jsem málem natáhla bačkory, jelikož jsem nepoznala mimoděložní. Pořád jsem si říkala, že je normoš, že mě něco bolí a píchá. Když jsem naklusala k dr, už bylo skoro pozdě.
Blastu určitě nemám. Převáželi nám embrya z jiného centra, takže vlastně první rozmražení jinde. Dr chtěl 8buněčná s tím, že když by byl problém, tak honem rozmrazí blastu. Embryoložka říkala, že jedno je opravdu 8 buněk, druhé tipovala na 4.v pondělí rozmrazili, hned v úterý byl transfer.
Paradoxem je, že i když mi dnes laborantka řekla, že negativní, tak jsem položila telefon a první co mě napadlo bylo „kecá, ani to nepozná“.Takže flintu do žita určitě ještě neházím.
Je mi blivno, prsa mám bolavá, že celý den chodím bez podprsenky, ale zase je mi jasný, že jsem tak narvaná práškama, že to může být od nich..
@mismiss a ty mas i blastocysty? Rekla bych, ze u tech je vzdy vetsi sance ne? Ale presne, myslim, ze je brzy, takze klidek a vyckej ![]()
@mismiss tak to máš ještě velkou šanci, že jsi těhu. U morulu (navíc tedy jde o ket a ne IVF, že? máš zmrazené embryo) to fakt trvá dýl, vím, že to je těžký, ale zkus už netestovat a zajdi si na krev v po nebo úterý, to už budeš mít 100% jistotu výsledku, ať to dopadne jakkoliv. U 8 bun. embryí to trvá déle, než začnou produkovat HCG, blastocysta je 5 denní embryo výborné kvality, morula je dvou denní, může být také kvalitní, ale zkrátka není ve vývoji tak daleko, jako blasta. Tak držíme palce dál
![]()
@mismiss tak to já měla všechno načtený a stejně jsem mimoděložní nepoznala, protože mi nic nebylo, poznalo se to až na utz 7+4tt a z krve taky nic. Držim pěsti aby další krev byla super
![]()
@Vrk ano, také věřím více blastám, i když ani tam není 100% šance, nicméně znám z diskusí i hodně holek, co otěhotněli i ze 4 buněčných… je to hrozně individuální
@mismiss musí to vyjít potřebuji trošku optimismu vlít do žil, že to sakra funguje
že to není jen továrna na prachy ty cary ![]()
Holky děkuju!
jak jsem psala, když mi laborantka řekla, že je test negativní, první reakce byla, že jsem si pohladila bříško a nahlas pronesla, že kecá, že to ani nepozná. U prvního transferu jsem žila „cobykdyby, jakby“.
Já jsem načteno neměla, nechtěla jsem. Mám mámu zdravotnici, takže poloviční doktorku a to je mazec. I když je fakt, že díky jejím zkušenostem jsem odrodila v porodnici a ne na chalupě v záhonku. A to v 24tt, takže to mě vůbec nenapadlo, že bych mohla rodit.
Teď to bylo vůbec divoký…odebrali mi 39 vajíček, 27 se jich oplodnilo. Transfer nebyl, jelikož jsem měla tak úžasný hyperstimulák, že se doktor křižoval. A vydržím hodně, ale to mi jen tekly slzy bolestí, chlap mě nosil na záchod a byl z toho možná víc špatný než já.
Test pozitivní, ale HCG rostlo a nerostlo..když jsem si stěžovala, že mě bolí pravá strana, tak ze mně ještě udělali blbku, že si stěžuju. Při asi 4. odběru krve jsem prosila sestru o prohlídku, že mi je fakt moc zle a to už šlo řádově v minutách. Pomalu mě seřvala, že se jim nevejdu do programu. Naštěstí přišla doktorka a pak už rovnou volala na sál, ať mě čekají. Embryo prorůstalo do břicha, v břiše krev a šlo o minuty.
To jsem ještě si říkala, že budiž, že se stane. Ale když jsem pak šla na kontrolu, doktor si se mnou popovídal a že se uvidíme bla bla..tak jsem se zeptala, jestli mě nebude prohlížet…? Na to mi řekl, že neví, co by na mě viděl…a hodinu na to jsem nás objednávala do Arlety.
To jsem prostě nedala…je to sakra drahý „koníček“ a ten přístup, to mě znechutilo.
Asi o to víc doufám…a modlím se, aby to vyšlo…
@mismiss tak to teda klobouk dolů, to by bylo na knížku. Si fakt silná a proto věřím že tam mimísek je drží se zuby nehty a udrží se. Já má za sebou ani ne polovinu toho co ty a jsem tady rozložená a ty jseš taková bojovnice.Tak dávám hlavu vzhůru a jdu taky bojovat. Máš můj velký obdiv ![]()
@mismiss teeda a ty tam uz nechodis ze? Psala jsi ze jste mimisky prevazeli ze? Kam ted chodis?
@barusssska
hele když Kačka měla jednu zástavu za druhou, doktoři nad ní lámali hůl, tak jsem jela z nemocnice a v rádiu hráli „show must go on“ a tím se řídím.
pořád ještě věřím..
když ne teď tak jindy..potkala jsem chlapa, který miluje moje dítě..kterýho miluju já a který miluje nás..a my si to zasloužíme
@mismiss máš za sebou opravdu hodně krušné chvilky, četla jsem tvůj první deníček o Kačce, to je opravdu velký zázrak, že je v pořádku a věřím, že to byl velký boj! a to mimoděložní a ošklivý hyperstimulák, je toho nějak moc na jednu ženskou sakra, moc bych ti přála, abys byla těhulka a štěstí už stálo jen na tvé straně. Ještě k tvému posl. příspěvku, ty máš nového partnera? to není otec Kačenky? MOc hezky jsi o něm v prvním deníčku psala, ale je to asi 9 let zpátky, že? Jinak k těm Carům, já za sebe nechápu, proč dopustí, aby bylo tolik hyperstimuláků, všude se píše, jak je to „ojedinělá“ komplikace, na těch injekcích psali, že by se měli hlídat hladiny hormonů z krve (to mi nikdy nedělali) a taky jsem je upozornila, že jsem při prvním IVF měla slabý OHSS a nyní to bylo znova a ještě horší, já měla 37 folikulů a 20 vajec, transfer si myslím, že být taky neměl, pač mi bylo furt tak zle
a čůrání, jak píšeš, asi jsem to neměla tak hrozné jako ty, na záchod jsem dolezla, ale bylo to jak zánět močáku. Mam pocit, že ty cary jsou opravdu továrna na prachy, čím víc embryí máme, tím víc jim zaplatíme, tak proč nás nepřestimulovat, když je to vlastně pro naše „dobro“, máme mrazáčky, za ty jim taky hezky zaplatíme, pak ten ket ten si platíme v plné výši, čím výše vajíček, tím větší počet ICSI (nás tato metoda stála asi 15 tisíc) atd…, jako je určitě fajn, mít zamrazeno, ale s rozumem
@mismiss Tedy zažila sis toho opravdu hodně a tvůj příběh by dal rozhodně na román. Je zajímavé, že někomu osud naloží tolik, co by vydalo na několik životů. A člověk to stejně musí přestát a jít dál, nic jiného ani nezbývá.
Moje mamka má kamarádku, která tvrdí, že v minulém životě musela být hrozná svi*ě, že jí to ten život teď tak vrací. Její příběh by byl taky na román - prošla si třemi manželstvími (domácí násilí, nevěra, nemanželské dítě, manžel jí chtěl zastřelit kulovnicí), děti má 2 - syna ve 4 letech venku podřízl šílenec, naštěstí bydleli vedle nemocnice a zachránili ho, dceru jako miminko unesli z kočárku a den jí hledali, tatínek se jí zabil pádem ze schodů, doma s ním byl jen její syn, kterého zavřeli, že ho strčil (nakonec ho tedy pustili), maminka zemřela po týdnu žalem, dcera se s ní nevídá, má muže, který ji drží ve zlaté kleci a zakazuje veškerý kontakt, vnučky skoro nevidí, se synem se vidí minimálně, jeho syna viděla poprvé v osmi letech… Prostě taky život, že si člověk říká, kde bere sílu pořád jít dál. A je to hrozně hodná ženská, pro ostatní by se rozdala.
@MR A jinak já musím říct, že jsem s postupem caru spokojená. Hladiny hormonů mi počítala docela pečlivě, ultrazvuk hned 5dc (některé holky šly i déle), krev na kontrolu hladiny mi brala taky a dle toho mi vypočítala další injekce… Já jsem si spíše říkala, že ta stimulace byla slabá, že jsem těch folíků mohla mít klidně více. Ale zase je fakt, že jsem to díky tomu měla fakt v pohodě, nic mi nebylo. Ale své dr. fakt věřím, cítím z ní, že jí nejde jen o ty peníze, je fakt milá a empatická, umí i povzbudit, léčbu nevnucuje, jen radí…ani ivf mi nenutila, počkala, až k němu sama dozraju. Trochu líto mi tedy bylo platit za mražení jednoho embryjka plnou palbu jako za 5, ale snad to bylo to pravé zlatíčko.
Moje slova! taky si říkám, že jsem v minulém životě musela být pořádná bestie..
Já měla 24 vajíček, ale hyper. s. u mě neporběhl, tak že to bylo dobré a měli jsme oplodnění PISCI a platili jsme jen 11000 a bylo jedno kolik jich oplodňujou. Mě spíš vadí že dělají ultrazvuk po oplodnění tak pozdě, málem mi to mimoděl. prasklo.Ale jinak jsem max. spokojená.