Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Stupa taky je mi jedno co to bude, nejlépe samozřejmě asi parecek, ale hlavně ať je máme zdravé u sebe, ať už holčičky, chlapečky nebo parecek. Přítel chce dva kluky ![]()
@Stupa ono asi me nic jinyho stejne nezbude, nez ho zase zkusit, tři týdny jsou fakt za hodně dlouho…
Byla u vás nějaká bouřka? Tady zatím nic, ani včera
@luciiin
Taky rikam hlavne at ty deti mame zdrave
Kdy zacnes s nakupem vybavicky???
@Stupa rikala jsem si, že asi až po 20. týdnu, ty? Tenhle týden to asi oznámíme
…do teď (14 dni) jsem byla vlastně doma jako s tím nachlazenim, ale to už je v pohodě a na lhaní ja nejsem.
@luciiin
Taky jsem si rikala ze od 20tt pomalinku zacnu. Svagrova je 29tt a stale si mysli ze ma cas ale to ja uz budu chtit met vsechno nachystane clovek nikdy nevi. Tesis se az budete oznamovat radostnou novinku??? Ja to tento tyden oznamim v praci at si za me najdou nahradu.
@Stupa jj, těším, moc… Myslím, že všichni budou mít hroznou radost, babička možná o mě trochu strach. Jen nevím jak švagrová, nějakou dobu už se snaží… Pro mě jsou teď nejdůležitější mimca, bude se s tím muset nějak poprat, vždyť už toho mám tolik za sebou (to ale nevi).
@luciiin
Svagrova se s tim bude muset nejak popasovat i ja jsem musela na zacatku roku kdyz svagrova naprosto neplanovane otehotnela. Treba ji to taky vyjde s budete spolu vozit
Nejdulezitejsi je ze jsi ty a drobecci v brisku v poradku.
@Stupa přesně tak! Jen si to ještě nemůžu pořádně užívat, všichni doktoři mě dost straší. Jako že hrozí předčasný porod u dvojčat a podobně. Ja vim, že dvojčata se většinou rodi o x týdnů dřív, ale snad vydržíme co nejdyl.
O návratu do práce nemůže být ani řeč.
@luciiin
No je to pravda ze s dvojcatkama je to rizikovejsi ale verim ze se to da zvladnout pokud nemas nejake komplikace. Moje kolegine z prace ma od unora dvojcatka sice se narodili o neco driv ale obe miminka jsou v poradku
ma krasny parecek.
@Stupa ja vim v okolí o mimcech, narozených asi při 1kg, už je to dyl a holky jsou úplně v pořádku. Ono můžeš být v pohodě a najednou se tělo rozhodne, že už je toho dost a je to hned… Dnes jsem o tom zrovna mluvila s lékařem, že se nikdy nedá říct jak to bude všechno probíhat. Ale jak říkám, doufám, že vydržíme pohromadě dlouho
kdyby to bylo kolem toho 34. týdne, tak už by to bylo asi super. Ani nevím jak u nás, ale někde se dokonce dvojčata nenechávají dyl než do určitého týdne (teď nevím přesně jestli do 36.?). Dřív se dokonce prý automaticky od 24. týdne hospitalizovalo, to mi taky doktor rikal…
@Stupa můžu se zeptat jak si testovala s tou sodou? u nás byla dneska bouřka. dost jsem zmokla, ale pročistil se vzduch.
@Stupa jsem moc rada, že čekáme dvojčatka, klidna asi budu až budou obě v pořádku venku a lepší to určitě bude po dosažení nějakého 30. týdne
![]()
@Pesimistka ten déšť trochu zavidim. Ja dnes jela na kontrolu MHD a fakt to tedy bylo neco…
@Stupa na tu sodu jsem se chtěla taky zeptat, pro zajimavost ![]()
@luciiin
Verim ze u tebe miminka vydrzi co nejdyl budu drzet pesti. U nas ani kapka vsude okolo prsi ale tady nic. Jinak s tou sodou do sklenice nebo kelimku date jedlou sodu a zalejete to trochou moci a kdyz to sumi tak je to kluk a kdyz se nic nedeje tak holka. Nejak jak na tomto videu https://youtu.be/-JLqscIjEOI