Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@A.1993 já nabrala víc, než ty a po 6ti nedělí váhově 2 kg mínus předchozí váha. Postava? no tím, že jsem necvičila, tak je to znát na prd*li a trochu to břicho. Ale nic brutal.. Nehoň se tolik, po císaři nečekej, že si hned zacvičíš atd.. mi pomáhá pobíhání po venku, 4p bez výtahu
k cvičení jsem se nedokopala, není čas.. Jo a stahovací prádlo jsem fakt nepoužívala ![]()
Neměla jsem císaře, ale v porodnici jsem nechala 10 kg, takže vše, co jsem přibrala.
Osm mesicu jsem to nabirala a osm hubla, uz mam o kilo min. Postavu podobnou jak ty, po porodu mi zustalo 8kg. Zacla jsem cvicit 3 tydny po porodu (rodila jsem normalne) a nejhorsi pro me bylo, ze se vaha tri mesice ani nehla a to jsem cvicily nekolikrat tydne. Pak jsem prestala kojit a kila sly pomalu dolu. Drzim palce a snaz se s tim netrapit ![]()
Já jsem měla původní váhu 49/162, při porodu 68 kg.
Teď jsem 7 týdnů po porodu a mám 53 kg. Do svých kalhot už se naštěstí vlezu.
Jinak rozestup břišních svalů bohužel mám, cvičit chci začít po kontrole po šestinedělí. Koupila jsem si už do porodnice stahovací pás a myslím, že dost pomohl. U prvního jsem ho neměla a bylo to znát. Ale pokud budeš mít císaře, tak si nedovedu moc představit nosit stahovací prádlo.
A aby to mělo nějaký efekt, tak by to mělo být co nejdřív po porodu. ![]()
Před těhu váha 65kg, výška 175cm… hodně jsem cvičila a sportovala
váha při příjmu do porodnice 87kg
… porod císařem… v porodnici jsem „nechala“ 7kg, dalších 5kg jsem shodila v 6-ti nedělí a až rok po porodu jsem se začala dávat dokupy… rok po porodu jsem měla stále 10kg navíc a šíleně vytahané břicho
… začala jsem cvičit, správně se stravovat a jsem na své staré váze… ALE byl to boj a opravdu velký, pro mě bylo těhotenství a hlavně císař obrovský zásah do organismu, celý následující rok a půl po porodu jsem měla šíleně oslabenou imunitu a byla pořád nemocná… před těhu jsem nebyla nemocná několik let, kondička super a pak přišlo tohle… no každý jsme jiný, ale mě to teda dalo zabrat a zřejmě i tím, že jsem prvně otěhotněla po 30-cítce ![]()
Po císaři to jdem pomaleji, co jsem teda okoukala. Nad tou jizvou se udělá taková pneuška, ale pak se to časem srovná.. (teda doufám, po 2 měsících, to tam furt trochu mám a ještě to není zcela úplně citlivé)
@A.1993 ja pred porodem 49 kg na 161cm, pred porodem 65 kg, za tri mesice jsem byla zpet na sve vaze, pak jsem strasne zhubla diky depresim, ted uz jsem zas na sve vaze zpet. Bricho jsem nikdy nemela vystavni, ted je teda horsi, kdyz priberu tak jenom v brichu a na zadku. Rozestup jsem taky mela. Ale jsem spokojena, klidne bych brala dalsi 3 kila nahoru.
Tak já měřím 165cm, výchozí váha v prvním těhotenství 63kg když jsem šla rodil 62,7kg a cca půl roku na to 45kg… kojení a zápřah s dcerou, pak jsem se postupně za 3roky dostala zpět na normální váhu a to 57kg když jsem podruhé otěhotněla do měsíce po porodu opět 45kg…nyní mam 51kg a jsem ve 22týdnu těhotenství…tak že jsem zvědavá jak dopadnu tentokrát…
V těhotenství jsem přibrala 25 kilo a v porodnici jsem taky vše nechala. ![]()
Já začínala 66/174, rodila jsem přirozeně +18 kg, po dvou týdnech po porodu jsem měla +4kg nad původní vahou. Jenže jsem se nehlídala, necvičila, byla jsem často nemocná, měla jsem rozhozené hormony, takže jsem po roce od porodu stoupla na váhu a měla jsem 78 kg. Takže jsem upravila jídelníček, začala jsem se víc hýbat, po pár měsících jsem začala i cvičit a už mám skoro rok 62/174, velikost 36-38 a jsem naprosto spokojená
ale zadarmo to nebylo (PS rozestup břišních svalů mám taky a díky mé lenosti mi zůstal)
Při prvním dítěti výchozí jako ty 53kg/161cm a před porodem 67 kg, v porodnici jsem nechala 7 kg, do 3 měsíců jsem byla na svojí váze a po roce 49 kg - vykojená kost a kůže, ploché bříško, bez strií, bez rozestupů v pohodě se po 6ti nedělí stáhlo zpět. Po 1,5 roce jsem přestala kojit a váha houpla na 55 kg (v práci jsem se vykrmila na 57kg). Rodila jsem normálně, teda vyvolávaný, ale ne CS.
Teď čekám druhé, výchozí váha 57/161 a teď mám 4 týdny do porodu a se zděšením zjištuju, že už mám 72 kg a doufám, že to vše půjde stejně hladce dolů jako u prvního
Bříško mám větší (ale né moc) a mám ho snad od 6tt ![]()
Příspěvek upraven 11.12.14 v 22:09
Ja pred otehotnenim vazila 54kg. Kdyz jsem se dostala na vahu 84kg, tak jsem se pak prestala vazit.
Takze sem nabrala vice nez 30kg. V porodnici sem nechala 18kg. Ted jsem 10.tydnu po porodu a chybi mi na mou vahu jeste 7kg. A to sem jeste nic nedelala. Sem po cisari takze sem se bala cvicit a neco delat.
Ono nejde ani tak o kila jako o to, ze se celkove ta postava zmeni.
Ale neboj kila pujdou rychle dolu. ![]()
Po porodu si kup určitě stahovací pás, za prvé i budeš dsetkrát denně vymývat jizvu, jestli chceš, aby byla hezká, taky budou očistky a ani si ty kalhoty na tu čerstvou jizvu nedokážu představit a musíš se začít stahovat hned po porodu, s kalhotkama by tě sestřičky asi hnaly
Jinak teda stahovací prádlo jsem neměla a ani si to neumím moc představit
V porodnici jsem měla ty klasické síťované, to je jasný, no a potom doma chvilku taky a pak jsem si v DM koupila ty s tím dost vysokým pasem a volné, aby se pokud možno co nejméně dotýkaly jizvy a jejího okolí. Bylo to teda hrozně asexuální, ale hlavní bylo si co nejvíce ulehčit od bolesti ![]()
Ahoj, chci se zeptat, zda tu má někdo podobný případ abych se cca mohla orientovat v tom, co očekávat.
Nechci aby tady do mě někdo rýpal, že se mám starat jen o mimi a že je to to nejdůležitější (ano, vím, ale někdy psychika dělá své a chcete vypadat zase dobře a líbit se)
Výchozí váha před těhu byla 54kg (hodně svalů, vel.34) na 161 cm. Konečná váha je 64kg na 161 cm.
Která maminka měla obdobné míry, za jak dlouho „sundala“ poporodní kila, co bříško - stáhlo se?
Mám v pondělí císařský řez - měly jste rozestup břišních svalů?
Co cca můžu očekávat po 6ti nedělí ohledně postavy…mám stahovací spodní prádlo, aby bříško šlo doplocha.
Je tu někdo, kdo sundal více než nabral?
Strašně moc děkuji a prosím nerýpat (vím, že co 9 měsíců rostlo…má právo se taky tak dlouho vracet…ale přeci jen…je mi smutno po starém oblečení)