Rozestup břišních svalů, silné svaly a porod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.12.14 10:02

Rozestup břišních svalů, silné svaly a porod

Dobrý den všem, píšu s prosbou o vaše zkušenosti.

Fyzioterapeut mě upozornil, že mám ze sportu velmi „tuhé“ břišní svaly. Jak na ně mimino tlačí, tak se spoje povolily a už od 23. týdne mám solidní rozestup, který se samozřejmě postupem času zhoršuje :)

Zajímaly by mě dvě věci: jestli rozestup ovlivňuje průběh porodu, stejně jako jestli tuhé/namakané břišní svaly můžou být při porodu problém, jak mě někdo upozorňoval. Plánuji rodit přirozeně.

Děkuju za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
10.12.14 10:41

Já měla tedy jen svaly na břiše a na porod to nemělo vliv, naopak po porodu jsem prakticky neměla břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
10.12.14 10:48

@QueenOfSmallTalk Můj porod trval 24 hodin a byl velmi obtížný a opravdu hodně bolestivý :jazyk: Před otěhotněním jsem měla vždycky velmi pevné břišní svaly (závodně jsem sportovala 12 let). No a teď mám diastázu jako prase. Po konzultacích zde na emiminu právě díky silným břišním svalům před otěhotněním :,( Smířila jsem se, že má v pase o tuto diastázu více :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.14 11:12

@QueenOfSmallTalk při vypracovaných svalech se to vše hůř otevírá a povoluje. Není moc tajemstvím, že sportovci nebo aktivní lidi mají delší a bolestivější porody. Co se týče rozestupu, tam neporadím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
10.12.14 11:41

Pri pevnim porodu / tehu nic. Pri druhem se mi rozestup vytvořil. Je pravda ze jsem po prvním zapracovala at se za břicho nemusím stydět. Kdybych věděla, ze si s tim „pomůžu“ tak to nedělám. Četla jsem si o tom pred porodem dost, ale někde pisi katastrofy jinde ze se nic neděje. Tak jsem se snažila to pustit z hlavy. Pri porodu jsem rozdíl necitila, za 8 hodin od 1 kontrakce mala vylezla. Kdyz ji šli zvážit kontrolovala jsem jak břicho dopadlo. Ne ze bych byla nejaka modelka a záleželo ji jen na postavě, ale zvědavá jsem byla. A nic hrozného. Brisko splasklo uz na sále a rozestup po 3 mesicich je uz jen cca 1 cm dle doktora co me sil, který si mého zkoumání všiml ;-) a docela se pobavil ze mam ještě silu to řešit. Mi radil, ze nechat pul roku odpočinout a pak pod dohledem zapracovat, jinak zůstane. Co me víc ale děsí, tak to jde ruku v ruce s bolestmi zad. Pokud břišní svaly nejsou pevne jak by mely, tak zada v krizech bolivaji me v 8 měsíci zablokovalo esicko a na neurologii mi bylo recene, ze to je tim rozestupem a 20 kg navrchu. Po navratu na původní váhu o zadech nevim, ale zamakam at se mi to nevrátí. Po Vánocích začnu zjišťovat co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
10.12.14 11:51

Tak ja neměla vypracované břišní svaly před porodem, nesměla jsem v těhotenství cvičit a rozestup břišních svalů mám na dva prsty dle rehabilitační pracovnice, co nás omrkla po císaři. Teď cvičím pilates a snad to časem zmizí, bolí mě hlavně záda, přesně jak píše @12tuna. Pamní, co se mnou byla na pokoji, tak celé těhu cvičila jógu pro těhotné a už druhý den po operaci měla hezky ploché břicho a děloha se jí rychle stahovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10843
10.12.14 12:07

Když jsem porodila, tak jsem měla od prsou takovou díru v břiše, že si mě chodili prohlížet lékaři a studenti z širého okolí, ale nikdo nikdy mi vlastně přesně neřekl oč se jedná. Jen konstatování, že malým, dobným a navíc sportujícím ženám se tohle může stát. Hleděli jak rychle se mi zavinula děloha - téměř den po porodu byla v normále, ale já řvala bolestí, myslela jsem, že znovu rodím a jako prvorodička jsem vůbec netušila oč se jedná.

Ale měli jeden super nápad, navlékli mě do jakéhosi krunýře, no myslela jsem, že padnu horkem, musela jsem v tom i spát, jen na mytí sundat a jak mě to štavlo při kojení a hlavně bolelo při pohybu, ale než jsem odešla třetí den domů, tak díra zmizela, sice ještě nějaký rozestup je, ale velice minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.14 18:00

Děkuju za názory…

Já počítam s tim, že když nezafunguje po porodu cvičení, půjdu klidně pod kudlu, smiřovat se s ničim nehodlám :)

Jen mě právě zajímá, jestli má to břišní svalstvo nějakej reálnej a určující vliv na průběh porodu, nebo jestli je každej porod tak jinej, že to je jenom jedna z dílčích záležitostí.

Osobně jsem připravená na řádnou dávku zábavy :-D kromě výše zmiňovaného mám ještě úzkou pánev - tak akorát na hranici a mimino zatim vypadá, že bude cvalda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10843
10.12.14 18:24

@QueenOfSmall Talk Uvidíš, ještě je předčasné se tím stresovat. Já měla porod úplně v pohodě, ale ono to o tom porodu ani tak není. Problém je v tom, že dítě si dělá místo téměř celých devět měsíců, ženské tělo se tomuhle dokáže neuvěřitelně přizpůsobit.

Přestože jsem měla tu díru, tak poporodní pupek mi zůstal taky a docela dlouho. Ale hodně zachránil ten krunýř, tak se na to za včas doptej a určitě by se to dalo sehnat. Nevím jak přesně se to jmenuje.

A ani operace tě nemusí zachránit, tahle věc dokáže recidivovat…takže celou věc si například můžeš znovu přivodit taháním kočárku, autosedačky, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
14.12.15 13:52

Tuplerův pás

Ahoj chtěla jsem cvičit Tuplerovu techniku kvůli poporodní diastáze. Pás mám, ale nelze ho použit. Asi ho mám malý a potřebovala bych větší. Jsem už zoufalá. Nemáte někdo větší pás, který nepotřebujete? Břicho mi začalo dělat dost problémy a mám 10-ti měs. cácorku, kterou musím pořád nosit. Eventuálně bych mohla vyměnit za menší. Mám velikost M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
3.1.16 20:07

Rozestup břišních svalů

Jak řešit rozestup po pěti letech po porodu druhé dcery než chirurgicky, dá se s tím něco udělat i po takové době?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.2.16 09:31

Ahoj maminky, mám dojem, že tady něco smrdí. Včera jsem byla na konzultaci na plastice a doporučili mi pás. Bez receptu, ničeho jsem ho koupila za 570kč a hádejte jak vypadá? Je stejně trojitý jako ma Tupler a materiál je lepší, flexibilnější, nikde neleze…prostě dobrý. Docela mě to štve…mám za 1000kč od Tupler, nevyužitý, špatnou velikost a kdybych to věděla, tak kupuju levněji na plastice a na míru. Ještě mě paní na místě změřila…grrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
9.3.17 14:25

@klárka14 urcite da. diastazou se zabyva pani z prahy. kouknete na jeji stranky http://www.ivafis.cz/ nebo na fb. rika ze je jedno jestli je to rok nebo 30 let od porodu, a delat se s tim neco da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
9.3.17 15:29
@betty10 píše:
Ahoj maminky, mám dojem, že tady něco smrdí. Včera jsem byla na konzultaci na plastice a doporučili mi pás. Bez receptu, ničeho jsem ho koupila za 570kč a hádejte jak vypadá? Je stejně trojitý jako ma Tupler a materiál je lepší, flexibilnější, nikde neleze…prostě dobrý. Docela mě to štve…mám za 1000kč od Tupler, nevyužitý, špatnou velikost a kdybych to věděla, tak kupuju levněji na plastice a na míru. Ještě mě paní na místě změřila…grrrr

Kde si byla konzultovat na plastice? A tam si i koupila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí