Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já to mám teď oddělené a vidím obrovskou výhodu teď s batoletem, že kuchyň před ní můžu zavřít
Jinak do budoucna určitě plánuji tu příčku dát pryč a mít velký společný prostor ![]()
Kuchynsky kout je lepsi. Vidim na deti, jsem s rodinou i kdyz varim. Tchynka ma uplne odselenou a je v takove izolaci, to bych nechtela.
Taky hlasuju pro +kk
Výhody společného prostoru u mě převažují nad nevýhodami, např. zápachy/vůně jídel, jak tu někdo zmiňoval.
@Frenčí píše:
Co je podle vás lepší, mít kuchyni spojenou s obývákem nebo jako samostatnou místnost? Zvažuju že bych tu příčku co tu máme zbourala a udělala velkou místnost obývák + kuchyně, ale bojím se abych pak zase nelitovala a nechtěla jí tam zpátky
Určitě oddělit. Pokud se cokoli vytáhne nebo připravuje je hned bordel v celém obýváku. Nehledě na smrad a na hluk dnešních spotřebičů. Mixéry atd. A připadá mi to jak garsonka. Navíc obývák je prostor pro zábavu či odpočinek a kuchyně jako pracovní prostor. Nespojovala bych.
Rozhodne samostatna kuchyn. Nesnasim ten smrad z vareni vsude.
Zazila jsem oboje a s detma obzvlast je kk proste lepsi. Muzes mit porad vse a vsechno na ocich. Joo, dyz je hodne prostoru, jeste se dela kk s rodinnym pokojem, kde je vse jak v obyvaku plus navic ten binec od deti a oddelene mas jeste maly obyvak, ktery muzes zavrit pred detma (bordel) i kuchyni (smrad). To ma vubec vyhod hodne, vecer uspis deti, sednes si do cisteho vonaveho pokoje k TV a ani nemusis uklizet ten binec, protoze na nej nevidis.
Ale ja ten pokoj taky nemam ![]()
@Švédka87 píše:
Určitě oddělit. Pokud se cokoli vytáhne nebo připravuje je hned bordel v celém obýváku. Nehledě na smrad a na hluk dnešních spotřebičů. Mixéry atd. A připadá mi to jak garsonka. Navíc obývák je prostor pro zábavu či odpočinek a kuchyně jako pracovní prostor. Nespojovala bych.
do puntíku pravda. Nepotřebuji z každého místa obývacího pokoje vidět na sporák, digestoř, ledničku a hrnce.Kdo chce, ten do oddělené kuchyně zavítá, stejně tam vždy bylo centrum domácího dění. Když se zavřou dveře, mohou tam děti v klidu dělat i úkoly či maminka se může jednoduše a prostě „zašít“. I menší a útulné uzavřené prostory mají něco do sebe. A štve mě, že developeři diktují, že existuje jen kuchyňoobývák. Vypadá to větší. Patrně by pak vyšlo najevo, že za ten předražený ranec nabízejí jen dvě samostatné špeluňky, kde se nedá samostatně existovat.
Příspěvek upraven 23.12.19 v 17:33
Určitě bez kk. Když je kk, tak je to hrozně šaptné pro rodinu, sešlosti, trávení společného času. Všichni se spíš zašijí jinde, protože je činnost v kuchyni ruší.
A o bordelu i při nejlepších odsavačích nemluvě. ![]()
Jsem v menšině, ale za mě odděleně. Zažila jsem oboje a nejvíc mi vyhovuje, jak to máme teď - odděleně, ale mezi kuchyní a obývákem velké dvoukřídlé zašupovací dveře - takže když se otevřou obě křídla, je prostor dostatečně propojený. U nás třeba i rychlovarka dělá takový rámus, že děti běhají od Večerníčku zavírat dveře, aby slyšely.
Ja jsem taky pro kk. Nevim, jak by to u nás doma vypadalo, kdybych v kuchyni vařila a mezitím si děti hrály vedle v obýváku samy (1 a 3 roky). Navíc u toho můžu koukat na tv, jsem v kontaktu s rodinou. Jediná nevýhoda je, že návštěva vidí na bordel v kuchyni. No aspoň má člověk motivaci udržovat permanentně pořádek ![]()
Vše má pro a proti. Ačkoli se mě to netýká, tak mě štve, že dnes už lidé prakticky nemají na výběr. Vše nové +kk.
@Sany80s píše:
Určitě bez kk. Když je kk, tak je to hrozně šaptné pro rodinu, sešlosti, trávení společného času. Všichni se spíš zašijí jinde, protože je činnost v kuchyni ruší.
A o bordelu i při nejlepších odsavačích nemluvě.
U nas jsou naopak vsichni porad nakyblovani v tomto jednom prostoru. I z tohoto duvodu jsem pričku zrusila, koupila stul pro 8 lidi a do obyvaku dala piano pro mladsiho i PC stolek pro vsechny. Plus samozrejme gauc a kresla. Je urcite chyba, jestli se nestavi jine typy bytu aby si clovek mohl vybrat, ale nam tento princip velke obytne kuchyne vyhovuje. Stejne je to u nasich i u tchanovcu. A vlastne i moje babicka mela velkou kuchyn spojenou s obyvakem.