Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
tak ja si taky nejake najdu objednam a vyzkousim at muzu porovnat ![]()
Ahojky,
Narazila jsem na tuhle diskuzi náhodou, jinak chodím tady na emimi do bavlněných plínek ve stejných názorech nebo teď nejčastěji na Látkovky na BC. látkujeme už skoro 20 měsíců, nočník zatím v nedohlednu
, ale to neva alespoň ještě stihnu vyzkoušet nějaké novinky
![]()
Taky bych přihodila novinku. Možná není novinka, ale ted jsem to právě vyzkoušela a jsem nadšená. Použávám vlnáčky. Jsou super.
A jaký vlňáčky Evi sis koupila??
Já mám natahovací popolinky, a babyšátky a teď pokukuju po vlňáčcích Baby Idea
Ahojky,
taky používáme látkovky, a stejně jako „jetty“ na noc a ven dáváme jednorázovky-to z pohodlnosti. Nejvíc u nás jedou klasické české čtvercovky a froté čtvercovky Popolini plus pár kousků kalhotkových plenek od Tootsbots (bambusky a Totsbots original) s fleecáčkama Totsbots a Haipa-Daipa a vlňáčkama Disana natahovacíma. Ty u nás vítězí, protože jsou pro mimi úplně nejpohodlnější:lol: Měla jsem i kalhotky BambinoMio, ale s vlňáčky nebo fleecáčky se nedají srovnat.
ahojky my používáme klasický bavlněný a je pravda, že když je věšim vypraný na balkon tak na mě všichni koukají jako na blázna
Ale co hlavně že je ta naše prdelka v nich spokojená.
jojo, taky mám ten pocit, že na mě spousta lidí hledí jako na předpotopní ženskou, co snad ani neví, že existuje jistá úleva od praní. A co si kdo myslí je mi docela šumák. Hlavně že je prdelka spokojená. Přesně tak. ![]()
No - já myslím, že látkování je „in“ ![]()
Vojtík byl po návratu z porodnice v jednorázu cca 8× a pokud nebudu muset, tak jej do jednorázovek nedám ![]()
Ahoj maminky,
take se chystam pro sve budouci zarijove miminko pouzivat latkovky, takze se hlasim do klubu ![]()
Prosim, mohly byste mi s necim poradit? Chystam se pouzivat klasicke ctvercovky se svrchnimi kalhotkami Bambino Mio. Jakou pouzivate ochranu matrace pred procuranim? A myslite, ze je potreba i nejaka ochrana (podlozka) pred procuranim do kocarku?
Moc dekuju za vase zkusenosti.
Mejte se fajn
Lada
Lado, do BM kalhotek jsem taky používala čč (české čtverce
) skládala jsem je podobně jako BM plenky nafocené je to v v albíčku na rodince začíná to tou poslední fotkou na stránce a pak pokračuje dál. Pokud vím tak holky dávaly do BM gatí plínku i na novorozenecký sklad foto na dítěti najdeš v galerce na BC (musíš trochu zaistovat, je to někde na začátku
) a nebo na panence v albíčku (tam je to focené jen s panenkou, Míša už spal a stejně by neležel v klidu na focení
)
co se týče ochrany matrace , tak nepoužívám žádnou a nikdy se mi při spaní v látkovce nepročůral (a to ani ve vlňákách, za to v pampersce (používali jsme prvních 5 týdnů a pak ještě chvíli, když mi vyrostl z BM gatí) v noci min. 3× týdně a jednou dokonce 3× za noc, jsem myslela, že mě šlehnou ![]()
Ahojky Prasádko,
jsem na emimi dlouho nebyla, ty jsi se přestěhovala?? vždycky jsem tvýho draka obdivovala takové dokonalosti jsem nikdy nedosáhla ![]()
Ahoj holciny,
dekuju za reakce. To jste me moc potesily, ze se vam mimi v latkovkach neprocuralo skrz naskrz.
Jinak diky za tipy na sklady, uz je mam prostudovane. Asi v unoru, kdy jsem se rozmyslela, ktere plinky pouzivat, jsem prostudovala skoro celou diskusi Stejne nazory-latkove pleny. A ted kdyz uz mam nakoupene plenky, jsem si i doma zkousela vsechny ty druhy skladu - no, jsem do toho nejak zapalena ![]()
Jen prave o tech podlozkach proti procurani jsem nikde nic nenasla, proto ten dotaz, mela jsem hruznou predstavu, ze se mimi co chvili procura a ze nam za kratkou dobu budou matrace i kocarek nelibe vonet ![]()
Zatim se mejte
Lada
Anonymni píše:
Jen prave o tech podlozkach proti procurani jsem nikde nic nenasla, proto ten dotaz, mela jsem hruznou predstavu, ze se mimi co chvili procura a ze nam za kratkou dobu budou matrace i kocarek nelibe vonetZatim se mejte
Lada
No to mi právě říkala mamka než se Míša narodil, že si hlavně musím koupit dost prostěradel, protože budu pořád převlíkat prostěradla, no a dopadlo to tak, že jsem převlíkala až s našim (i když by to teda vydrželo klidně i dýl
) jsem měla koupenou dokonce i tuhle , ale nakonec jsem jí prodala nevybalenou
, ale co používám ráda jsou tyhle podložky nekloužou mi z přebalováku tak jako čtvercovky a šly by případně i do toho kočárku pro jistotu, pokud bys třeba v létě dávala jen vázačky nebo plenky bez svrchních gatí.