Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak u nás ranní jídlo taky nic moc, většinou jí dávám okolo páte a to teda něco vypije, ale pak chce až v 9 a to někdy teda něco vypije a někdy nic moc.
tak uz jsme zase na mlicnych davkach 60-90 ml
ale me je tomfurt nejak jedno. prikrmy papa, tak je vic redim, aby mel vodu. kdyz do nej narvu vic mlika, obvykle se pak stejne pobleje.
ahojky, no my máme dnes za sebou návštěvu gastroenterologie, diagnosa hysterická matka, dítě v pořádku.Jinak bylo mi řečeno, že stačí aby měla 1OOml na kg a den pro pokrytí pořeb vápníku a tekutin a nějaké to prospívání, jasně nepůjde tabulkovývh 150g za týden, ale mám se na to vybodnout, ne všechny děti jsou tabulkové. Strašímu kojenci prý stačí 5OO ml mléka denně na pokrytí vápníku, což odpovídá 2 jogurtů/cca děti kokem roku/.tak se mám uklidnit a nechat ji dávky mezi 80-13Oml…
radulaur píše:
ahojky, no my máme dnes za sebou návštěvu gastroenterologie, diagnosa hysterická matka, dítě v pořádku.Jinak bylo mi řečeno, že stačí aby měla 1OOml na kg a den pro pokrytí pořeb vápníku a tekutin a nějaké to prospívání, jasně nepůjde tabulkovývh 150g za týden, ale mám se na to vybodnout, ne všechny děti jsou tabulkové. Strašímu kojenci prý stačí 5OO ml mléka denně na pokrytí vápníku, což odpovídá 2 jogurtů/cca děti kokem roku/.tak se mám uklidnit a nechat ji dávky mezi 80-13Oml…
a co je starsi kojenec? protoze 500 ml je tak nas limit. On sice nabira,ale asi je to jen sadlo. jinac gratuluji k dobremu zaveru.
ttuším, že říkala tak kolem 8 měsíců,děti co nechcou pít mlíčko tak se to pak kolem toho roku může hradit tema jogurtama a sýrama…jak to je u vás Pudlo, Rafánkovi se jak bude starší pak pod kontrolou zkusí dát mléko?
jo,my dneska nedaly ani tu pětistovku,ani žádný příkrm…děs, ale přičítám to včerejšímu očkování..
redular já furt nějak nechápu, jak může dr. říct že je to v pořádku, kua přeci není normální že dítě nejí.
Kdyby to bylo jen občas tak to pochopím, ale takhle, furt dítě jen nutit. Jo a pije ti aspoň čaj? Eli teda čaj nechce, ani vodu a nevím jak jí to naučit. ![]()
no Katy mluvíš mi z duše.Sice jsem trošku uklidněná, že na ní nenašli nic špatného, ale jinak je to na prd. Ne že se to nezlepšuje, ona jí čím dál mín,v listopadu jí nedělalo problé vypít 150 ml, v prosinci jsem byla nesvá když pila kolem 120ml, a ted málem slavím,když si dá 100ml, a to jí jen 5× denně, častěji jí tu flašku nedostanu.A ty scény u jídla bych nepřála nikomu…
radu u nas to samy, nakojila jsem jeste 150 ml, na flasce 120 a ubejva - tedka spis tak 90… a prej ze z flasky vypijou dycky vsechno, ha ha..... a nejsme jediny, znam vic takovejch deticek.....
hele jak s expozicnim testem nevim, bo jsme se s fuchsem nejak nedomluvili na dalsim kontaktu. no stejne by podle me byl az tak nejak pred jednim rokem zivota
manzel donesl ryzovou kasi od Nestle, co doporucila kamoska, ze jejimu preckovi chutna lip jak hami- a to se nedivim, ze chutna, kdyz je s vanilkou, ale hlavne muze obsahovatz stopy mleka, coz me u nemlecne kase celkem nastvalo - tak si ji asi snime spolu s manzele, coz bude teda pochoutka bratru za 60 Kc, stve me to
a kaju se, bo jsem jedny mamine psala, ze stopy mleka nevadi, ale sama je nedam…
pudlo i když je ta kaše bezmléčná, tak stopy mléka může obsahovat proto, že se dělá na stejné lince jako mléčná. Jo hele nenapadlo tě zkusi kaši sinlac, je to spešl kaše bez lpku a bez mléka a to i bez stop mléka.
tady ještě link na tu kaši
http://lekarna-melnik.weblekarna.cz/shop.php?…
katy hele ryzova kase z drogerie a lekarny je darha jak blazen, kukuricka a pohankova ze zdrave vyzivy stoji 25 Kc a je ji vic. manza se koukne ve zdrave strave i po nejake ryzove… sinlac znam, moc nevim, v cem je vyhoda proti jinym jednodruhovym kasim beze stop mleka.
Pudlo no výhoda moýná bude v tom že je hlavně chutná a taky obsahuje rýži a karobu (svatojánský chléb). No zkus si dát do vody jen rýžovou kaši, je to fakt nechutné, no možná to tobě Rafánek bude papat, ale mě by to teda Eli nejdela za nic na světě. ![]()
katy papa to (davam to teda do neocate, kterej ale zadnou chut nevylepsi). a me to taky celkem chutna, jako burizony, dycky jsem je mela rada..
katy on teda papa cokoliv na lzicce, pokud neni prilis hladovy, potom nepapa ze zlicky nic, jen z flasky.