Knedlík v krku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
161
26.6.22 22:12

Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo z vás měl nebo má potíže jako já..trvá to už asi tak 3 tydny, obrovsky knedlík v krku, nepříjemny tlak v jamce krku a bolestivy tlak na prudušnici, občas to vystřeluje do zad mezi lopatky…byla jsem u obvodáka a řekl mi, že by to mohlo bejto od zad…nicméně udělal mi vytěry, crp testy z kapičky krve z prstu, poslechl mě a vše ok, v pátek mi dělali další vytěr a poslali do laborky(už nevím na co přesně to je),řekl mi, že pokud i tento test bude ok pošlou mě na orl-doporučeno i alergologie..kvůli tlaku mám pocit dušnosti, ráno po vyspání to je docela dobré, zhorší se to v průběhu dne, léky od doktora poctivě beru…pravda je, že jsem před dvěma měsíci měla problémy s krční páteří, že mě v krku i přeskakovalo, když jsem otočila hlavou na stranu, po vyléčení jsem onemocněla anginou a od té doby se to veze..od malinka mám problémy s pruduškami, ale nepamatuju si, že by jsem měla až tak velké problémy jako ted..když na to nemyslím, je to docela dobré, aspon tak si to snažím vsugerovat..občas mám pocit, jak kdyby mě někdo škrtil a šlapal mi po hrudníku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.23 15:14

@Hanýsek32
Ahoj, mám stejné potíže. Vyřešilo se ti to nějak? Nebo zjistili ti něco? Po prvním porodu jsem to zažila poprvé, byla jsem na Orl a vše dobré, pak jsem se uklidnila a problém zmizel. Teď po pěti letech se to vrátilo a mám to delší čas. Poslední rok byl velký stres, trpím úzkostí a strachem z nemocí a smrtí. Samozřejmě mě děsí, nejhorší scénáře, ale uklidňuji se tím, že mě bolí krční pater a mezi lopatkami, tak by to mohla být příčina. Občas mi stěžkne krk, když zvýšil hlas (na děti) tak si musím občas odkaslat. Někdy je to lepší, jindy zase horší. Pokud to tak zůstane, zajdu na orl znovu. Pokud si to přečtes, budu rada za odpověď ;)

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
11.2.23 16:00
@Anonymní píše:
@Hanýsek32
Ahoj, mám stejné potíže. Vyřešilo se ti to nějak? Nebo zjistili ti něco? Po prvním porodu jsem to zažila poprvé, byla jsem na Orl a vše dobré, pak jsem se uklidnila a problém zmizel. Teď po pěti letech se to vrátilo a mám to delší čas. Poslední rok byl velký stres, trpím úzkostí a strachem z nemocí a smrtí. Samozřejmě mě děsí, nejhorší scénáře, ale uklidňuji se tím, že mě bolí krční pater a mezi lopatkami, tak by to mohla být příčina. Občas mi stěžkne krk, když zvýšil hlas (na děti) tak si musím občas odkaslat. Někdy je to lepší, jindy zase horší. Pokud to tak zůstane, zajdu na orl znovu. Pokud si to přečtes, budu rada za odpověď ;)

No a léčíš se s tou úzkostnou poruchou? Bereš léky, jsi v psychoterapii?
Jak ti vyšla štíná žláza při poslední preventivní prohlídce?
Protože ten knedlík v krku je učebnicový příznak úzkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
11.2.23 17:59
@Anonymní píše:
@Hanýsek32
Ahoj, mám stejné potíže. Vyřešilo se ti to nějak? Nebo zjistili ti něco? Po prvním porodu jsem to zažila poprvé, byla jsem na Orl a vše dobré, pak jsem se uklidnila a problém zmizel. Teď po pěti letech se to vrátilo a mám to delší čas. Poslední rok byl velký stres, trpím úzkostí a strachem z nemocí a smrtí. Samozřejmě mě děsí, nejhorší scénáře, ale uklidňuji se tím, že mě bolí krční pater a mezi lopatkami, tak by to mohla být příčina. Občas mi stěžkne krk, když zvýšil hlas (na děti) tak si musím občas odkaslat. Někdy je to lepší, jindy zase horší. Pokud to tak zůstane, zajdu na orl znovu. Pokud si to přečtes, budu rada za odpověď ;)

Pres mesic jsem mela pocit neceho v krku, vic k jedne jakoby strame pripolknuti. Pocit zahleneni. Dokopala jsem se na orl a mam rozleptany jicen az k hlasivkach z refluxu, nedovirani klapky na žaludku. Rano beru Helicid a vecer Maalox. Zatim to tam mam porad, je to zatim par dni, co to beru. Jinak jsem teda taky uzkostnejsi clovek, porad mi boli za krkem a zada, blbe spim atd, a v tom krku mi to dost znervoznovalo a premyslela jsem o vsem moznem. Samozrejme psychika ten pocit svirani muze udelat, i treba stitna zlaza. Zalezi taky na okolnostech, kdy to clovek pociťuje, jestli porad nebo jen pri nejake cinnosti nebo rozruseni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
11.2.23 17:59

Mám to a zjistili mě brániční kýlu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.2.23 18:30

@Ou obvodní mi předepsala Atarax, který mám brát pouze v případě ataky. Dnes je první den, kdy jsem si vzala půlku prášku. Předepsala mi ho někdy v létě. Většinou se snažím chodit hodně ven, sportovat a měnit prostředí což mi hodně pomáhá. Chtěla bych to vyřešit bez léku, změnit způsob myšlení. Je mi 30 a děsí mě, ze mám takové potíže. Stydim se za to. Zkusila jsem psycholožku, ale nejsem si jistá, zda to naplnilo moje očekávání. Od problému s mými strachy se odklonila úplně jinam a řešily se jiné věci. Neměla jsem pocit, ze by mi pomohla. Někdy je lepsi období a někdy zase horší. Ale jak rikam, poslední rok pro mě byl dost psychicky narocny a asi se to vše projevuje až teď. Jinak v tom létě, kdyz jsem byla u obvodní s tímhle problém, tak mi dělala krevní obraz a byl naprosto v pořádku. A když jsem se ptala, zda by z něho viděla, kdyby mi něco bylo, řekla ze určitě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.10.23 20:55

Ahoj všem, už od prosince tedy nějaký 3/4 rok mě trápí pocit “knedlíku v krku”. Noc na to nepomáhá. Byl jsem několikrát na ORL, kde bylo vyšetření negativní. Na gastroentrerologii take negativní. Na sonu 3× negativní a při poslední návštěvě mi doktorka řekla, že mám uzlík cca 1cm špatně umístěný u průdušnice přesně na straně, na které tlak a pocit cítím. Následně proběhl 2× odběr na biopsii ale během tohoto zákroku mi bylo řečeno, že to 100% přičina mého problému není. Ale nikdo mi neporadil co to může být. Byl jsem i na rentgenu krční páteře a také negativní. Jsem už opravdu zoufalý, pocit je stejný, přišel z ničeho nic jeden den a už nevymizel. Chce se mi z toho už jen brečet, jsem zoufalý a nedokážu už normálně fungovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.3.24 23:42

@marcelo66 mám už přes rok a půl úplně stejný problém. Jednoho dne to přišlo a už neodešlo, nikdo nikde neporadil, nikdo nic nevyřešil, všude dostávám akorát nálepku “úzkosti”, haha, nejsem blbá, psychiatra jsem vyhledala hned, ne, že by něco pomáhalo, takže, sice ti neporadím, ale nejsi v tom sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.24 02:18

@Zdenik 32 můžu se zeptat jak jsi dopadla? Pokud si ještě pamatuješ:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
15.11.24 13:59

@marcelo66 můžu se zaptat jak to dopadlo? Já měla knedlik v krku 1.5roku než jsem dostala leky na štítnou a jako zázrakem byl klid. Jenže po 2letech je to zpět. Stitna je ale zalečená a já propadám panice ze mi to zůstane. Jediný co ten pocit umí snížit třeba o 5-10% jsou antihistaminika, ale nikdy to nevyřeší úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
15.11.24 14:02

@KeyQlin jak jste dopadla? Já úzkosti mám ofiko ale poznám rozdíl mezi staženým hrdlem a knedlikem v krku na který nepomáhá nic na úzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
27.10.25 20:22

@Hanýsek32 ahoj, změnilo se něco? Prošla jsem kde co, ale nikdo neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
27.10.25 20:22

@What88 ahoj, co u Tebe? Nějaký pokrok? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie