Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pifinka rok v lese, rok ve skolce, gruffalo se zvuky, jak to chodi na letisti, ctyrlistek casopisy
My si chodíme pro knížky do knihovny, takže každý měsíc 2 - 3 nové, to neomrzí. Teď máme knížku o vývoji vlaků (od koněspřežky až po magnetický rychlovlaky) a to je teda bomba. Jinak půjčujeme Peppu, PÚa, Mickey Mouse, Krtka, Tomáše… většinou to, co je po večerníčku v TV.
Kvak a žbluŇk jsou kamarádi, Doktorka plyšáková, pohádky z Albi tužky ( kouzelné čtení), Pošťák Pat,…
Taky už musíme do knihovny chodit, jinak bysme se nedoplatili
Většinou podle oblíbených postav a pohádek, akorát teď sem trochu nahraná protože nejvíc frčí spiderman
jinak čtyřlístek, auta, prase Pepa (to už nás teda díky bohu přešlo), cokoliv s dinosaurama, ale většinou preferuje takové ty knížky co mají obrázek přes celou stránku a k tomu 2 věty, takže je přečteno za pár minut
to taky docela splnujou veškeré Disneyovky
ale pomalu dozravame od obrázkových leporel k většímu množství textu
chystám se na knížky od Ronalda Dahla a pak bych ráda třeba hobita (i když to mám zabere asi dost večerů)…
Příspěvek upraven 01.05.19 v 20:32
Rok v lese, ve skolce, na venkove (pry je v planu i na trhu) taky doporucuju, nasi kluci to maji hrozne radi, vzdycky vyberou, koho budeme hledat a sledovat a vypravet si k nemu pribeh co asi dela.
![]()
Jinak mame ruzne knihy, namatkou co je jeste bavi: Zubr hleda hnizdo a starsiho hrozne bavil Cernik: Pohadkove chvilky detem do postylky a Knizka pro deti od dvou do peti.
![]()
Já už většinou nechávám pětiletou, ať si sama v knihovně vybere. Teď máme Ronju.
Martínkova čítanka, Alenčina čítanka
Dědečku vyprávěj od Ladislava Špačka
knížky z ikei - příběhy zvířátek, jsou moc hezky ilustrované
Gerda - příběh velryby
postupně čteme klasické pohádky z edice co byly za body v albertu
najdou se u nás i nějaké disneyovky, ale jen sem tam
teď čteme oblíbenou Jaro je tu od Andrei Popprové
@Moise v sobotu jedu do Ikea, to jsi mi dala tip. Nikdy mě totiž nenapadlo se tam do těch knih kouknout, jak už jsem měla st. dítě. Díky ![]()
Mrkni na knihy od Svojtky , ty jsou parádní, cenově vychází dobře na megaknihy nebo mrkni přes heureku…
@smutná máma píše:
@Moise v sobotu jedu do Ikea, to jsi mi dala tip. Nikdy mě totiž nenapadlo se tam do těch knih kouknout, jak už jsem měla st. dítě. Díky
podívej se. Máme jich doma několik, všechny tedy už k dispozici nemají, ale nám se moc líbí. K některým knihám mají ještě pexeso v papírové krabičce. To je docela fajn, přečteme knížku a pak se stejnými motivy hrajeme pexeso.
Co máme nejoblíbenější, tak jsou tři knížky, které prodávají v boxíku. Jedna o ježečkovi, druhá o sově a třetí o losovi. Kluk je četl i do školy do čtenářského deníku.
Dcera má ráda knížky Lucie Seifertové z nakladatelství Petr Prchal, jsou to v podstatě dějiny zpracované pro nejmenší děti. Mně se líbí Dráček Zog a princezna rebelka. Knížky od Petra Horáčka.
@milwinka píše:
Pohádky skřítka Medovníčka.
Přidávám se, dostali jsme už 4 knížky série o Medovníčkovi a děti baví opravdu hodně. O prázdninách se chystám se synem (5 let) poprvé do knihovny, a nalákat ho chci právě na další příběhy o Medovníčkovi.
Jinak je doma baví i večerníčkové knížky (ty z Alberta) - Káťa a Škubánek, Maková panenka, Pohádky z větrné lhoty, Křemílek atd.
Líbí se i O dětech a zvířátkách (od E. Petišky). A Ježíšek přinesl Emušáky, tak čteme příběhy žabáka Ferdy z Emušákova, to je baví taky dost a vždycky si u toho hezky popovídáme.
Potom pohádky od Zuzany Pospíšilové (máme jich víc), a od Oldřišky Ciprové (Kam chodí spát Usínáček, Copak snídá Ponožkovník).
Jo a držák jsou taky příběhy Pejska a kočičky.
Holky, všem díky za tipy. Dnes jsme vyrazily s dcerkou do knihovny
jinak ještě přidám tipy, co jsme četly doma my a líbilo se nám. Parádní je knížka Šedík a Bubi od Ester Staré, ta se nám líbila fakt moc a už jsem objednala další knížky od ní. Pak máme sérii knížek o Martince - Martinka a krátké příběhy na cestu do postýlky, Martinka a krátké příběhy o přátelství atd, tam jsou moc pěkné ilustrace, poučné příběhy, srozumitelné pro malé děti. No a náš evergreen je úžasná knížka Rok ve školce, tu jedeme pořád. Pak je fajn Martínkova čítanka, i když je znát, že je to psáno pro dříve rozenou generaci, ale stále použitelné
Ještě dodám, že dceři jsou čtyři roky.
Ahoj, můj dotaz je jasný. Jaké máte oblíbené knížky pro děti kolem 4 - 5 ti let? Budu ráda za každý tip, máme velkou spotřebu knížek.