Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
my jsme měli pro dvojčata německou Teutonii. Je bytelná a spolehlivá. Korbu má jakoby v celku a tvoří základ na sporťák (2 sedačky/lehátka vedle sebe). Hluboký kočárek se z ní dělá za pomocí 2 vložných tašek (my jsme si k němu vybrali pevné tašky a byly beva hlavně při přenášení dětí k doktorovi do ordinace, do patra domů atd.). Rukojeť přehazovat bohužel nejde a to se mi teď zdá docela jako nevýhoda. Košík je pláťěný, něco tam jde dát, ale na těžší nákupy to není. S kočárkem vyrážíme i do terénu (má širký kola atd.), zatím přežil všechno bez úhony, ale nevím nějak z něj v terénu nemám dobrý pocit. Jinak ve městě, na chodníku nebo zúženém prostoru je bezvadný, ovládá se lehce a kupodivu na to jak vypadá těžkopádně, se s ním lehce otočím skoro na pětníku. Jinak jsme byli trochu překvapený, když jsme vybírali barevnou kombinaci, že má Teutonia pro dvojčecí kočárky docela omezenou škálu barev. Tak u nás asi takhle…
Daninka píše:AnastazieB píše:a tady k tomu se musi dokupovat korbicky ze? A nevis jestli jde dat sportak do lehu a zvdnout nozicky??
Já kdybych si měla vybrat kočárek pro dvojčata, tak bych vzala TFK Twinner twist. Sice nemá přehazovací rukojeť, ale to je podle mně na úkor ovladatelnosti - protože pak nemůže mít otočná přední kolečka. A na MMB se dají pořídit použité za dobrou cenu.
Ano, korbičky se musí dokoupit, nebo tam možná jde dát vložná taška, ale nevím, jestli opěrka zad jde až do lehu. Opěrka na nožičky polohovací myslím není.
Holky zatím díky za informace, klidně pište dál, něco si z každého příspěvku určitě vezmeme.
Nikdy bych nevěřila jak může být náročný vybírat kočárek pro dvojčata, už mi z toho vybírání jde hlava kolem
![]()
u dvojkového kočárku dle mého soudu daleko víc než u songlekočáru platí to, že není ideální dvojčatový kočár. Většina maminek, co znám, vystřídá minimálně kočárky dva, spíš víc. Prostě jak děti rostou a mění se jejich potřeby, mění se i nároky na kočár a neznám dvojkový kočár, který by vše splňoval. Taky hodně záleží na budoucích majitelích, na jejich požadavcích a prioritách, na jejich životním stylu. Další věc je ta, že z vyzkoušení kočárku v prodejně se toho moc poznat nedá, jak tam přibudou dítka, tak se váha a ovladatelnost hodně změní. Chce to vyzkoušet si to naživo s dětmi u někoho, kdo kočárek má. Většina dvojkových maminek ráda nechá kočárek vyzkoušet, ono vybrat si dobře není legrace.
Za nás, měli jsme 3 kočárky. Z druhé ruky Hartan Ranger, na zimu, měli jsme vložné tašky. Jako první kočárk byl ok, jen těžký a špatně skladný, ovladatelnost byla bezva, malá kolečka po zaaretování projela bahno i sníh (jsme na vesnici, takže terén). Neměl ale přepážku mezi dětma a to mi u sporťákku vadilo.
Na autosedačky jsme měli Jane Twintwo, byl skvělý právě na autosedačky, prodali jsme ho asi po roce dětí. Jako sporťák bych ho dala až tak po 1,5r věku dítěte, přišel mi moc otevřený, celkově nic moc. Stabilita skvělá, vozili jsme mezi autosedačkami občas 2letou dceru. Do 3kolky Jane bychom nešli, připadal nám nestabilní (vyzkoušeno od kamarádky), potřebpovala jsem ovládat jednou rukou, což u 3kolky nešlo.
Nakonec náš favorit - Babywelt MOntreal S4. Kupovali jsme ho použitý, a ještě jsme ho dobře prodali dál. Jediné, nemá přehazovací rukojeť, ale to mi nevadilo. Jako sporťák skvělý, stabilní, ovladatelný, dobře skladný do auta, unesla bych ho i já. S použitím vložných tašek by šel použít od narození. Jediná nevýhoda, jak děti těžkly, tak cca ve 2letech se stal těžkým, ale ovládal se stále velmi dobře. Vešel se do 80cm dveří. Obrovská výhoda pro mě - polohování a velký prostor pro nožičky, děti mi v kočárku spaly. To EW nemá a to by mi vadilo (teda za ty prachy určitě ano), ale zas má jiné přednosti. Jinak k Montrealu jsem měla orig.fusaky a ty byly nedocenitelné.
Takže moje rada - klidně na začátek koupit použitý hluboký, moc bych do toho nevrážela. Za těch cca půl roku si maminka vyzkouší a zjistí, co jí vlastně vyhovuje a nevyhovuje a pak se dá koupit dobrý nový sporťák za dobrou cenu.
Jinak kamarádka měla 3kolku od Mothercare, byla s ní spokojená, výhodou je ovladatelnost, nevýhoda šířka (mělavíc jak 80cm). Ale byl prostorný, což je pro větší děti plus, zvláš't v zimě.
Ještě rada - koupit si monokočár/monogolfky (my máme Chicco ct0,4, teď je to multiway, klidně stačí použité) a nosítko (Ergo, Beco, Manduca) nebo šátek, na takové to rychlé vyběhnutí je to nedocenitelné.
Jinak do polského Taka nevím, jestli bych šla, bývají dost těžké. Mám monokočár polský, a je to tedy tank (ale zas prostorný pro dítě, takže na zahradní spaní ideál).
Uf to jsem se rozepsala, toť moje zkušenosti, víc kočárků neznám.
singlekočár - píšu jak tatar ![]()
jinak ohl Bumbleride, myslím, že je srovnatelný se spoustou dalších sporťáků, ale daleko dražší. Je to novinka, a jako každá novinka, dost žádaný. Asi bude fajn, jen jsem chtěla říct, že se dají najít stejně kvalitní, ale mnohem levnější kočárky.
Možná jsem trošku kritická, ale takové to počáteční nadšení z konkrétního kočárku mě už opustilo, protože jsem fakt zjistila, že na každém je něco, co jinému nebude vyhovovat. Fakt bych se nebála nějakou maminku s dvojkočárem na ulici odchytnout a vyzkoušet si to naživo s dětmi, dvojkové mámy bývají dost solidární.
Přeju šťastný výběr!
Holky dekuji moc za obsahle a poucne prispevky, kamaradka si nakonec vybrala Herqules raptor twin (myslim ze takhle nejak) s otocnymi predni¨mi koly, tak snad bude spokojena. Jely jsme pro nej vcera, takze si ho i vyzkousela, osahala a zatim dobry. Tak snad ji nezklame ![]()
Ahojky,
Mi mame ABC design ten za sebou i s detmi (3 mesice ) ma pres 30 kilo,ale ovlada se skvele,kdyz jej potrebuju nadzvednout na chodnik tak se jednoduse povesim na rukojet. Jsem dost akcni nevydrzim moc v klidu,tak uz ho mam vyzkouseny i na koleckovych bruslich a muzu jen doporucit
. Jen si vzpominam,ze ze zacatku jsem musela jezdit jemne,dost to s nimi drncalo,ted si zvykly a jsou v to spokojene miminka spi i 3 hodky kdyz se s nimi chodi ![]()
Ahojiky chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo skušenosti s tímto typem kočárku ?? Dorjan Danny Sport Twin ![]()
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na zkušenosti s kočárky pro dvojčata.Měli jste někdo Easy walker-jaké s ním máte zkušenosti,jak dlouho Vám vydržel?Rádi bychom ho používali po celou dobu,aniž bychom kupovali golfky.Je to reálné?Díky za Vaše zkušenosti.
Ahoj holky,
ráda bych Vás poprosila o radu: vybíráme kočárek pro dvojčata. Velkým problém je průjezd do výtahu pouze 73,5cm a jediný kočárek, který jsem zatím našla a splňuje šířku je Mountain Buggy Duo s 73cm, celá výbava od 0 do 3-4let je za cca 35tis Kč a na bazarech se neprodává. Bohužel kočárkárna je u nás prázdná a zámky stále vylámané, žádné místo pod schody nebo v přízemí, kde by se dala i stavebně udělat kóje není. Ráda bych kočárek vedle sebe, za sebou mám pocit, že vždy jeden v nevýhodě.
Napsala jsem i do jiných diskuzí o dvojčatech a budu ráda za Vaše tipy. Původně jsme chtěli Easywalker, ale nevejdeme se o 2cm ![]()