kočárek a lovecké plemeno psa

35
25.3.08 13:39

kočárek a lovecké plemeno psa

ahoj holky,

neustále hledám na netu jaký kočárek zvolit ale zdá se, že mi to nějak nejde..máme psa a jsme s ním zvyklí trávit spoustu času venku, jezdíme na tábor chodíme po zkouškách atd. to vše chci dělat i s mimčem a tak potřebuji kočárek, vhodný do lesa - nehodlám se prodírat přímo mezi stromy - to strčím mimčo do šátku, ale měl by zvládat kořeny na cestách apod.
dále od kočárku čekám, že bude mít otáčecí sportovní sedačku po i proti směru jízdy, polohovatelné dno hluboké korbičky, dobré odpružení a popř. i ruční brzdu.

myslíte, že jsou mé požadavky reálné a napadá vás nějaký takový kočárek s kterým máte dobrou zkušenost?

já vždycky nějaký vyberu a pak na něj najdu špatné ohlasy :(

dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7366
25.3.08 13:49

mě se v lese osvědčila klasická trojkombinace. Ty ruční brzdy, aspoň z mojí zkušenosti, teda příliš nebrzdí - jsou sice jen na dobržĎování, ale mě teda nepřišlo, že by něco opravdu dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
25.3.08 14:27

osobně si myslím, že pro tento účel bude nejlepší kočár, který ti nebude líto pak vyhodit. Být tebou koupila bych klasickou trojkombinaci za max 6 000kč. V terénu jaký popisuješ ten kočárek každopádně dost zničíš…i kdyby byl „ze zlata“…takže at ti to není moc líto. Možná bých brala i pro začátek nějaký starší.

Rozhodně ne trojkolku, protože ta nebude stabilní na hrbolatém terénu…najedeš předním kolem na kámen, nebo kořen a mimčo vyklopíš…

Rozhodně ne zdvojená kola, a z osobní zkušenosti neradím ani kola s aretací.

Ruční brzda je kravina…naprosto zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
25.3.08 14:42

Podle mě zbytečný dávat za něj 6000…buď jetej, třeba za 2000-2500 nebo jsem koukala, že už se prodávají polský za 3000 nový…na tohle krosování po lese se nám právě tahle kombinace moc osvědčila, vydržela hodně (byl jetý) a nějaký škrábance, vrzání, apod mě netrápilo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.3.08 16:49

ahoj,taky takhle jezdíme a sohlasím s trojkombinací-třeba roan-kortina-už jsou nový s polohovacím dnem vaničky.Měla jsem podobnej.Jsou i celkem lehký a dobře se ovládají.Tentokrát mám deltim travel-je to takovej tank a má vysoko košík,tak je taky fajn.Jezdím s ním rok a nestěžuju si Šárka

• Citovat
  • Upravit
2901
25.3.08 17:00

Ahoj. Holky, píšou to, co jsem chtěla psát i já.
Mám po 1. dceři Dorjan Norsko - kombinace. S naším nevychovaným a věčně táhnoucím labradorem jsme s ním krosila po městě i po polích a po lesích - a je jako novej, vůbec se to na něm nepodepsalo! Takže já radím bytelnej, odpruženej kočár na 4 nafukovacích kolech - fakt bych nešla do těch kočárků, co jsou dneska moderní - ty jsou dělaný do města, ne do terénu. Užijeme ho krásně i na druhou cácorku:)

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
25.3.08 19:46

Ja mam x-lander X1 a jsem s nim naprosto spokojena, co se tyce stability, velkych nafukovacich kol a odpruzeni… Do terenu uplne suprovy! Co mi na nem vadi je, ze nejde otocit korbicka po i proti smeru a sportak nejde sklopit uplne na lezacky… A pak podvozek je dost siroky a celkem tezky, coz mi teda nevadi, jen konstatuju, (ale do nejakeho uzkeho vytahu se s nim asi nenarves). Na druhou stranu se s nim da celkem dobre krosit i po schodech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.3.08 20:59

Ajko X1 se nám také dost líbí i když z mých požadavků nesplňuje ani jeden :wink: chci se jen zeptat - někde píšou, že jsou ta přední kola natáčecí a jinde zas ne tak jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
26.3.08 12:18

Z vlastní zkušenosti můžu do terénu doporučit Knorr http://www.kocarek.cz/…rat-400.html . Má tašku na mimi a přehazovací rukojeť. Jezdíme dost často na hory a po dvou dětech jako nový :-)

Borůfka 26tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
27.3.08 10:11

máme obyčejný deltim travel, vozím v něm už druhé dítě, lítáme po lese (nemáme loveckého, ale ovčandu, štěně, vydá za deset loveckých..), po loukách, do kopců..zvládá to. Ani není až tak těžký, takže ho snadno dostaneme všude.
Měli jsme jediný problém, že je kočárek neustále špinavý, takže mezi lidi jsem pořídila PP Pliko a vypadáme jako spořádaná čistotná rodinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.4.08 08:42

Svagrova ma Bebecar stylo AT a do lesa je jak delany, krasne pruzi, zvlada veskery teren. A hlavne po roce je jako novy. Jezdi s tim napr. v Prachovskych skalach. Jedinou nevyhodu bych videla ve velkych rozmerech pri slozeni (do kufru fabie combi se nevleze korba, pouze podvozek).
 http://www.bebecar.cz/…tylo_at.html

• Citovat
  • Upravit
kackva
2.2.10 10:06

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaký kočárek jsi si nakonec pořídila, neboť teď řeším stejný problém lesy, polní cesty a lovecký pes :)

Děkuji Lucka

• Citovat
  • Upravit
404
2.2.10 13:18

Inglesina na podvozku Ergo Bike. Lehká, dobře ovladatelná, variabilní, praktická i v detailech, pohodlná pro tebe i dítě, bytelná a snad nezničitelná, pokud jde o častou jízdu v terénu (vlastní zkušenost). Když nejedeš vyloženě přes výmol, je ovladatelná jednou rukou (čím je dítě lehčí, tím to jde snáz). Velký přístupný a bytelný koš se do terénu hodí taky - vydrží a uvezeš v něm všechno možné. Po i proti směru jde nasadit jednoduchým nacvaknutím. Záda lze polohovat plně (Magnum) nebo jen uvnitř vaničky destička (Ottutina). Z bazaru 2 - 6 tis. Nová kolem 10 bez příslušenství.

Z nehoupacích kočárů je chválen Quinny Freestyle. Vzhledem k typu podvozku bude víc drncat. Je těžší, ale na rovině to nepocítíš. Taky prý vydrží všechno možné. Je to trojkolka, má dlouhý sporťák i otočnou sedačku. Madlo polohovací do několika poloh, hodí se to mj. při jízdě do kopce. To má i ta Inglesina. Ojetý freestyle stojí kolem 5 tis.

Příspěvek upraven 24.03.10 v 19:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.2.10 13:21

Moc děkuji za radu, už jsem toho dost načetla, takže nyní vybírám buď Firkon, nebo tu Inglesinu, bude to opravdu nejlepší kočár do polí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
2.2.10 20:35

Ahojky, my máme Mutsy Urbana a v lese naprostá pohoda, sice popadané stromy to nezvláde :lol: ale jinak to jde, vybírala jsem hlavně aby byl pevný, žádné tenké trubky, a velké nafuk. kola, s hafínem jsme chodili do lesa 2× za den, na louce jsem zaparkovala pod stromem a psovi vyšlapala stopu. Tak ať dobře vybereš a zdravíme hafíka! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí