Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, kdo má tenhle kočárek prosím o zkušenosti. Zajímalo by mě jak se s ním jezdí a hlavně jak se skládá a jestli nemáte někdo reálné fotky s dítětem ve fusaku a fotku, jak je složený. Díky
![]()
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Cybex Callisto?
Přidejte zkušenost s Cybex CallistoJá jsem s ním moc spokojená. Jezdí se s ním jako s golfkama - není odpružený, takže drncá, ale je to o zvyku.
Jestli ho budeš chtít vyfotit, tak blejsknu zítra, dneska už tady kramařit nebudu.
@Starrky píše:
Já jsem s ním moc spokojená. Jezdí se s ním jako s golfkama - není odpružený, takže drncá, ale je to o zvyku.
Jestli ho budeš chtít vyfotit, tak blejsknu zítra, dneska už tady kramařit nebudu.
jojo, budeš hodná když mi sem hodíš foto
.Já jsem je viděla v reálu zrovna dneska, byla v něm holčička, tak 1,5 roku a docela se mi to líbilo(akorát jim nějak zlobila brzda).Mě jde hlavně o to, aby byl skladnej do auta(nemáme skoro žádný kufr)a jestli jde překlopit ta stříška do předu a aby šel řídit jednou rukou, že není odpružený nevadí.
Tak stříška jde překlopit pěkně a řízení jednou rukou je taky v pohodě. Akorát teda sedák je celkem ouzkej, takže pokud máš větší dítě, tak s fusakem asi bude problém - sama jsem to ještě nezkoušela, tak budeme mít premiéru.
Jinak máme Ford Focus a do kufru se vejde pěkně.
@Starrky píše:
Tak stříška jde překlopit pěkně a řízení jednou rukou je taky v pohodě. Akorát teda sedák je celkem ouzkej, takže pokud máš větší dítě, tak s fusakem asi bude problém - sama jsem to ještě nezkoušela, tak budeme mít premiéru.
Jinak máme Ford Focus a do kufru se vejde pěkně.
no malímu je 8 měsíců a je to drobek, chci ho hlavně jako kočár do auta a do města, jinak jsme z vesnice a doma mám ještě jinej kočár
Jo tak na to by mohl být ideální, ale zase do sněhu to s těma malýma kolečkama nebude.
Synovi je 16 měsíců a od dubna, kdy jsme ho koupili jezdí až doteď jenom v něm a jsem fakt moc spokojená.
Úžasnej. ![]()
ne, fakt.
mám ho už skoro dva roky, viz metřík madšího dítěte. používala jsem ho i s jejich vložnou taškou, od narození.
skládá se dobře, do dlouhého deštníku, ted přesně nevím, jak novější verze, ale já jen vyháknu nohou dole pojistku a pak zmáčknu na rukojeti čudlík, zlomím rukojeť, a kočár položím a cvakne pojistka. vleze se do kufru toyoty yaris. tedy, samozřejmě že zabere celý kufr
a máma má asi trochu posunuté sedačky dopředu..ale vozila jsem dvě děti 2,5let a ten kočár, v pohodě.
kola jsou z dobrého materiálu. odpružená jsou jen trochu, no, jsou to golfky. sedák je dost velký, mám ještě 5leté dítě, které má velikost 122 a 22kg (vážen včera
a kočár se i s ním dobře ovládá a vejde se krásně pod střechu. vhodný byl na druhou stranu i pro 5m dítě, které jsem ve sporťáku začla vozit, do lehu je opravdu dost, skoro do placky. má obrovskou tu stříšku - ta je opravdu něco xtra, a ještě se dá posouvat po konstrukci, takže si přizpůsobíš výšku stříšky podle velikosti dítěte. kočár se mi dobře vozí, nic se mina něm nerozbilo, nic nevrže, kočár projel i strašlivý terén u Hluboké (můj muž měl super nápad, že se půjdeme projít kolem, blízko ZOO, skončili jsme na děsivě rozbité cestě, pokračovali nějakou bažinou, kočár jsme museli vykoupat v rybníce
..), jezdila jsem s ním po lese, sice to byla cesta, ale samý kořen.
fotek mám dost. Já mám ale kočár z roku 2009, kupovaný 2010, byl tehdy za 4700
tak se nediv bílé konstrukci. až na brzdu a systém právě skládání a střechu je kočár stejný /ale střechu jsem si dokoupila 2011,:)/ omlouvám se za špatnoou kvalitu některých fotek, je to z mobilu..
složený bohužel nemám, ale když si zítra vzpomenu.. vyfotím. stejně jako někdy později s emitex cocoon fusakem.
@zakelka,s píše:
no malímu je 8 měsíců a je to drobek, chci ho hlavně jako kočár do auta a do města, jinak jsme z vesnice a doma mám ještě jinej kočár
na tohle ho mám taky a jako že jsem přes kočárky maniak, mám ho už skoro dva roky. ![]()
do sněhu opravdu nic moc, to můžu potvrdit.. jako projede ale strašná dřina
Já mám CC také a jsem maximálně spokojená. Zatímco kámošky jezdí s rozhrkanejma vítězama testů, cybex drží jako nový! A to ho nijak neudržuju a nešetřím…
Fusak se teprve chystám dokoupit, tak ještě nevím. Jediné, co mi možná vadí, je malý košík, ale zase to vyvažujou čudlíky po bokách, na který se dají věšet igelitky. To ale dělám nerada, neboť tak nevynikne, jak je ten kočár krásnej!
Hodně lidí mi ho chválí, jak je designovej. Taky se dobře otírá, dokonce i opalovák jsem z něj dostala!
Na náročné terény a do sněhu se ale pochopitelně nehodí - to ale ostatně žádné golfky (u nás chodníky připomínají tankodrom, a to dáváme krásně…). Jinak jsem už s ním sama s malou cestovala vlakem. Máme na nádraží asi miliardu schodů. Složila jsem ho bafla do jedný ruky, do druhý dítě a pak půlhodinu ve vlaku rozdejchávala…
Je dost lehký a výborně se s ním manipuluje (co jsem zkoušela jiné golfáče), ale přesto to není kabelka, že?! Složený je velice skladný, ale je třeba z něj všechno vyndat, aby se to dalo zajistit. Jinak do kufru oktávky kombi ho v pohodě strčíme i nesložený + velký nákup!
Když se naučíš skládat, je to fofr i tak. Fotky kloudný nemám, ale jsou u starších diskuzí, stačí vyhledat. Taky jsem tam jukala, když jsem o něm snila!
Já mám nový z 2011, dávali jsme asi 6600 Kč a nelituju toho, přestože fakt nemáme peněz nazbyt. Stahovací střecha je prostě bomba nejen proti slunku, ale i když začíná pršet a nechce se ti vytahovat pláštěnka… Pláštěnka se dá asi za stovku koupit univerzální a sedí.
Příspěvek upraven 14.11.12 v 23:34
@zakelka,s píše:
Mě jde hlavně o to, aby byl skladnej do auta(nemáme skoro žádný kufr)a jestli jde překlopit ta stříška do předu a aby šel řídit jednou rukou, že není odpružený nevadí.
jaké máte auto? (můžu ti ho změřit..)
stříška překlápět jde krásně.
jednou rukou ho uřídím v klidu, mám ještě starší neposedné dítě, takže tohle byla jedna z podmínek.
Ahoj, jenom pozor, byl tu kdysi nekdo, komu se slozeny do kufru auta nevesel na delku - ten „destnik“ je docela dlouhy. Myslim, ze dotycna i psala, ze ho bude muset kvuli tomu prodat.
Taky jsem ho mela, a doted se za kazdym CC venku ohlednu
(ale to delam i za „svym“ sportakem) ![]()
Jo a fusak jsem tam mela - zimni Aesthetic - a v pohode, ve starsi diskusi (Cybex Callisto jako jediny kocarek) je urcite fotka. Diteti bylo mezi 17-22mesici, cca, v tom fusaku, a odjezdili jsme to na sirku v pohode, spis uz mu pak byl fusak kratky).
Příspěvek upraven 14.11.12 v 23:36
Holky díky za příspěvky, auto máme peugeot 807, 8 místný, ale kufr nemá skoro žádný ![]()
@Nataša píše:
jaké máte auto? (můžu ti ho změřit..)
stříška překlápět jde krásně.
jednou rukou ho uřídím v klidu, mám ještě starší neposedné dítě, takže tohle byla jedna z podmínek.
jé to budeš hodná, jestli mi to změříš ![]()
@zakelka,s píše:
Holky díky za příspěvky, auto máme peugeot 807, 8 místný, ale kufr nemá skoro žádný
A nedají se z něj ty poslední sedačky vyndat nebo sklopit? Pokud tedy má také třetí řadu sedaček jako moje auto. Já je nevyužiju, takže je mám v garáži sundané a do kufru hážu nesložený sporťák a můžu tam naskládat i rodinu na 14 dní k moři ![]()
Mám pocit, že jsem ho nacpala do mazdy 5 se zadní řadou sedaček - to taky nemá kufr skoro žádný..
ale změřím ti prostor, který je potřeba. a ty sedačky tam musíte mít? (vozíte vždycky tolik lidí?) my je používáme, jen když je potřeba, jinak jsou v podlaze kufru. ten je o to menší, ale zase furt větší, než s tou 3: řadou..