Kočárek DorJan Cross Country CC-141

Máte zkušenost s Dorjan Cross Country?

Přidejte zkušenost s Dorjan Cross Country
Napsat příspěvek
Velikost písma:
215
27.1.10 20:22

Hezký večer,
tak já mám cross country kolekce 2007 - tak podle reakcí bych ho asi nekoupila. Ale já jsem s ním byla maximálně spokojená, mám podzimní dítě takže zima ve sněhu super, projel všechno. Lesní terén v pohodě - jsme houbaři a jak začnou růst mažem do lesa i mimuš s náma. Jsme z města a do obchodu jsem se s ním vešla, MHD taky v pohodě, do kufru opla corsy se vejde. Každopádně je prostorný, rok a půl starou dceru jsem vozila ve fusaku a v klidně se v kočáru vyspala, podotýkám, že to není žádná drobek a nožky jí nečouhaly. Vyhovuje mi přehazovací rukojeť, i když v poloze kdy dítě kouká dopředu, už není tak dobře ovladatelný, ale dá se na to zvyknout. Brzdy mne nezlobily, sice trošku vrzal, ale silikonový olej to spravil. Každopádně čekáme v červnu druhé a rozhodně neplánuju že bych kupovala jiný kočár. Tento mi vyhovuje, i když to není poslední výstřelek módy tak službu udělal. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
27.1.10 20:31

mám dorjana cross country 2005 , odvozila jsem v něm syna a vozím v něm i dcerku.
Já jsem byla spokojená, je dost prostornej, vše projel /jsme ze vsi/.
Akorát nám brzo přestali fungovat obě brzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
27.1.10 20:43

Má ho kamarádka, jedinou jeho výhodou je, že se sním jezdí dobře v zimě, kdy ostatní kočáry selhávají, jinak prý stojí za prd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.1.10 21:15

Kupovali jsme jej v roce 2008, do terénu u nás na vesnici skvělý, pro ditko prostorný, i skladný (v pohodě se nám vesel do kufru Fabie), ale … .
Popruhy, které jsou součásti, nám moc nevyhovují. Při přehození rukověti za střížku (aby ditko koukalo dopředu), praktický neovladatelný (alespoň tedy pro mne jako člověka malého vzrůstu, manžel s tím problémy neměl :think: ). Máme ho ještě teď pro babičky, tetičky, veškeré příbuzenstvo, které chce vozit :mrgreen: (další kočár, golfky už do domu nechceme), ale my už moc nepoužíváme - nosíme :pankac:.

Příspěvek upraven 28.01.10 v 08:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
27.1.10 21:50

Ahojky,
tak já měla kolekci 2007 a byla jsem fakt spokojená. Je to sice jeden z levnějších kočárů, ale nikdy jsem si na něj nestěžovala. Zvládal terén i rovinky, těžké nákupy téměř denně, skákající dítko - byl trochu těžší, ale stabilní a prostorný. Kiki mi v něm spala téměř do dvou let :dance: :dance: :dance: . A můžu říct, že ani barvy mi skoro nešisovaly - měla jsem béžovo oranžový. A dobrý na údržbu - sem tam občas potřeboval prostříknou WDéčkem aby nevrzal, ale jinak super. Je fakt, že po přehození rukojeti je dost těžký - změní se těžiště, tak je to znát, ale já to moc nepoužívala, takže mi to ani nevadilo.

Fakt miluju ty připomínky typu „měla ho sousedka a už nikdy“ a podobně..... tím se nikoho nechci dotknout, ale ono je lepší vlastní zkušenost, než že jedna paní povídala. Takhle povídala i moje švagrová, která musela mít kočárek za 25 000Kč 8-o, že prý by nikdy nic takového jako Dorjan mít nemohla… Před pár měsíci za mnou přišla s prosíkem, jestli bych jí toho dorjana nemohla dát, že se jí chlapeček nevejde do kočárku - to mu bylo 5 měsíců :lol: , a že se s ním nedá jezdit, protože tím jak malý roste, je její tříkolka nestabilní..............

Takže i když není Dorjan zrovna módní hit, a já už bych si finančně mohla pořídit mnohem dražší a modernější kočárek, stejně bych šla znova do dorjana a jemu podobných :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
27.1.10 21:59

U nás třeba to dorjana nikdy bych dala jen na tu kolekci 2006… :lol: Měla jsem ho půjčený na půlden do Zoo Praha a to se absolutně nedalo utáhnout, prcek měl cca 5 kilo a ten kočár prostě nešel otočit aniž bych dala madlo málem až k zemi 8-o

Pak jsme měli Tako Natalia, nejdřív spokojenost ale po servisní opravě potahu vyčistili celou kostru, změnilo to jízdní vlastnosti a už se s tím nedalo jet… Oproti dorjanu to najednou začalo pružit šíleně.

Teď máme Patron Alux (starší typ, teď to je myslím athos, jediný rozdíl je snad brzda a nánožník), a s tím jsem zatím spokojená nejvíc… A jelikož to je Mělnická značka tak by SNAD mělo být jednodušší reklamace případných vad, oproti polákům… Třeba Tako mi trvalo 4 měsíce než mi ho vrátili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
28.1.10 10:56

Nedávno,než jsme o mimiska přišli nám byl doporučovaný x-lander.O penízky tady vůbec nejde,jen bych byla ráda…aby se nám,jednou až se nám mimisek narodí,vlezl do kočárku.....podle našich proporcí to nebude zrovna prcek :)A ráda bych aby si mohl hajnou alespoň do 11 měsíců.V té době by už asi seděl,ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
28.1.10 20:26

My kupovali přesně tento v roce 2006 a už nikdy více :twisted: Permanentně zatáčel doleva (i když jsme přehodili kolečka, nahustili, podhustili, prostě nic nepomohlo…). Po pár měsících popraskala slída na horním okýnku na boudičce, upadávalo kolečko, nešla zarazit záda do dolní polhy - jen „visela“. Jediné, co jsem ocenila, byla síťka na boudičce vzadu - dokud Vojta ještě neseděl, tak v něm jezdil na bříšku, pásl koníky a koukal tou síťkou ven a hrozně se mu to líbilo :-D (a pak je taky dost prostorný, což bych ocenila teď…)

Pak jsme koupili z druhé ruky X-lander XA (taky rok výroby 2006) a na ten si nestěžuji. Sice má své mouchy, ale po přechodu z DorJana CrossCountry mi přijde zlatý :palec: Akorát teda teď máme skoro půlroční holčičku v hluboké korbě X-landeru a ta je fakt malinká :-? Už je v ní Šárka chudák nacpaná… :-( Ale oceňuji otáčecí kolečka - otočíš jednou rukou. (DorJan už parkuje u babičky, kam tím pádem nepřevážíme kočárek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.1.10 20:31

Ahoj, tento kočárek máme a jezdíme už víc než deset měsíců. Kupovali jsme loni model 2009. Je používaný hodně, dvakrát denně v něm malý spí venku plus jedna minimálně hodinová procházka.
Mám cihlovo-šedou kombinaci a barvy mi vyšislé nepřijdou, ale nevím - s novým kočárem jsem neporovnávala.
Adam je březnové mimi, do vložné tašky se mi vešel ještě v létě, ale to jsme ji kvůli vedru vyndali. Odhaduju, že by se min. do 5. měsíce vešel.
V létě je super, že se dá spodní část boudičky odepnout, takže vzduch může proudit a mimi se tolik nepotí. Pro ty větší potom fajn vychytávka - můžou být na bříšku a vidět ven, což našeho moc bavilo.
Dnes se mi do něj vejde Adam v 10 měsících i s fusakem a v pohodě, není tam namačkaný. Je opravdu prostorný, občas se v něm pohodlně vyspí i můj rok a půl starý synovec. Takže za nás jako hluboký kočár opravdu super.
Z výhod bych ještě vybrala toto:

• kočár lze celý vyprat - odepnout látku a šoupnout do pračky - zatím jsme nezkoušeli
  • přehazovací rukojet - fajn věc, bohužel s přehozenou je kočárek špatně ovladatelný - používáme minimálně
  • polohovací opěradlo v hlubokáči - používali jsme, Adam mi v cca půl roku nechtěl ležet, takže jsme ho čas od času dali do polosedu.
  • je těžký, ale celkem skladný - vejde se do malého kufru naší felicie

Sporták jsme dali teprve nedávno a zatím jsme rozpačití, ale uvidíme na jaře, až tam bude Adam bez fusaku.

Taky si myslím, že komentáře typu nikdy více bez udání důvodu zakladatelce příliš nepomůžou :mrgreen: Každý je jiný, má jiný životní styl a tak má jiné požadavky na kočár. Já bych dorjan doporučovala spíše na vesnici - má velká nafukovací kola a zvládne i náročný terén, je odpružený - na hrbolaté cestě mimčo v kočáru neskáče. Zároven pružiny umožní i mimčo zahoupat, když uspávám.
Do města bych si ho nekoupila, tam bych volila jiný kočár. I když je fakt, že na našem malém městě potkávám dorjanů opravdu hodně.

To jsem se zas rozepsala :oops: . Ale snad ti to alespon trošku pomůže.

• Citovat
  • Upravit
1814
28.1.10 21:33

Madi - tak ty odpružené museli začít vyrábět až teď, protože ten náš model 2006 je děsně tvrdý :-? Nějaké pružiny to má, ale podle mne absolutně nefunkční :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.1.10 21:47

Pružiny mají a dají se nastavit, neumím to dost dobře popsat, ale bud jsou ty pružiny měkčí a dá se lépe pérovat - to se hodí pro hlubokáč nebo se dají nastavit tak, aby pérovali mín - to se hodí zas pro sporták.
Oni vyrábí ještě dorjan, který má místo pružin takové pásky a houpe to víc, ale to bych asi nechtěla. Víc vidím kočárky s tou pružinou.

• Citovat
  • Upravit
312
29.1.10 11:19

Děkuju moc,já jsem se dívala na Dorjan 2009…prozatím zbírám jen informace…ty se budou hodit vždycky.No právě X-Lander se mi zdá strašně malinký…sice nevím jak bude náš mimisek v budoucnu veliký,ale kamarádka má kočár o něco malinko větší (hlubokou korbu) než X-Lander,její špunt má 7 měsíců a vypadá to že budou muset přejít na sporťák…malý má kolem 11 kilo a náš mimisek na tom nebude jinak…Děkuji všem za info,až se budu někdy rozhodovat a pokud korbičky kočárků X-Lander trošku nerozšíří,tak ho s velikou pravděpodobností nezvolím…nic proti němu nemám může být super,ale ta velikost korbičky,no nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.2.10 15:46

X-landerová korbička je maličká, to je pravda. U nás ve vesnici má jedna maminka dítko starší o dva týdny než Adámek a má X-landera. V korbičce jezdila tuším 4 měsíce, pak už byli ve sporťáku. V našem případě to tolik nevadilo, bylo léto, ale kdybys měla mít podzimní mimi, tak by to bylo horší.

• Citovat
  • Upravit
prodejce
7.4.10 07:26

kočárky DorJan

Děvčata, jako prodejce kočárků mám s touto značkou soustu zkušeností. Půl roku jsem ho prodával, ale z důvodů spousty reklamací jsem je zrušil. Jedna zákaznice ho měla 4 měsíce, za tu dobu ji orezla konstrukce, pláště byly úplně steřelé a přední kolečka se ji naklonili do V. Vždyť za tu ceny, které má DorJan koupíte spoustu jiných a kvalitnějších kočárků, takže nedoporučuji!

• Citovat
  • Upravit
2.8.11 14:26

Kočárek Dorjan Country CC141

Chtěla bych se zepat jestli máte někdo zkušenosti s tímhle kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí