Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky.. jsem za půlkou těhotenství a myslím, že je čas koupit kočárek. Je mi 28 a budu mít první mimčo. V obchodě se mi moc líbil ABC viper 4S plus.. všechno bezva, ale zvyk z mateřské školky a pak vození mladších sourozenců mi poručil houpej
ale jejda.. to jaksi u tohoto kočárku nešlo. Tak se ptám, bo paní prodavačka tvrdí, že jak si dítě na něco zvykne nebude houpání třeba.. Jak ukonejšit miminko, když né houpáním?? Moje máma tvrdí, že měla všechny 4 děti ve starém kočáru s pružinama a vždycky nás uspala.. Tak pak jsem našla na netu ještě Espiro enzo evo 2013 a s tím tento,,pohyb,, šel. Ale víc se mi líbí ten, který jsem si už v prodejně okoukla z blízka. Jak jste na tom Vy?? díky Lucie
Nemám žádný klasický houpák a nikdy to nebylo potřeba. Nehoupám, malá se udyndá jízdou, nebo spí i jen co jí do kočárku dám a jen kočár stojí na zahradě. ![]()
Já jsem houpací neměla, musela jsem jezdit přes práh, aby kočár doma drncal. Tohle by houpací vyřešil. Venku to bylo fuk.
Já bych teda rozhodně nehoupala… sestřenka si takhle naučila mrně a v půl roce musela houpat a jezdit přes práh aby ho uspala
Já teda mohla dítko houpat jak chci a stejně to nepomohlo, protože v kočárku být nechtělo
.. Takže v mém případě to bylo jedno.. Ale zato sem ji musela mít pořád na rukách..
Taky nemám houpací, jediná, kdo mrčel, byla moje mamka (babička), protože byla zvyklá nás houpat v Libertě. Mládě se uspí jízdou anebo takovým tím ježděním sem a tam. A ze začátku kočár stejně neměl moc rád, teď to máme jako eseta výše, jen ho tam položím, už spí a kočár stojí na zahradě.
Ten kočár je moc pěkný, jdi do něj.
Vozit, houpat nikdy…to je cesta do pekel…pak budes houpat vsim.,…a treba postylkou to moc nejde… ![]()
Já chtěla taky houpák, proto jsme po dlouhém vybírání koupili Navington (je fakt, že těch houpacích kočárků dneska moc není). Jezdí se s ním pěkně, nijak divoce s ním nehoupu a malej usne v pohodě i v postýlce, takže žádnej návyk na houpání nepozoruju ![]()
Já v kočáře malýho uhoupávat musím, jenom jízdou neusne. Ale on kočárek nemá moc rád. Doma usíná sám v postýlce. Teď teda řádí po nocích, ale to nespojuji s kočárem.
Někde jsem četla, že když se mimino uspává nějakým výraznějším houpáním - výraznějším, než je prostá jízda kočárkem, nebo pohupování při chůzi (mimino v náručí/šátku), tak se zbytečně dráždí nervová soustava a spánek pak není tak kvalitní.
Jako ne že když ho jednou za týden uhuškáš v kočárku, ale pokud tam vznikne návyk a uspává se tak často… ![]()
Mám mírně odpružený kočár - nehoupací a děcka spokojeně chrněla (jedno ještě chrní).
Moc houpacích kočárků už v obchodech nenajdeš. My měli Takko Warrior, ten trochu houpal, ale nebylo to potřeba…dneska ty kočárky spíš drncají, takže dítě i tak spalo hned. A taky stačilo s ním jenom jet a usnulo..
Jen ještě dodám, že já jsem původně měla nehoupací kočárek.