Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
vyjádřím se jen k anketě. Matýsek měl porodní váhu 4,26 a 54 cm. Korbu u kočáru máme stejně dlouhou jako většina současných kočárů a sice 72 cm. Vešli jsme se tam do půl roku a pak putoval do sporťáku. Sporťák máme polohovací do lehu, takže bez problémů. V hlubokým ho to stejně nebavilo, protože z něj není vidět ven, takže jsme byli všichni spokojení ![]()
Dobře vyber,
L.
Ahoj,
zkušenost s Pantherem nemám, ale koukala jsem na něj v Brně v Chiccu a zaujal mě svou prostorností! Taky se mi líbila ta opěrka na nohy, že si ji můžeš prodloužit, upravit na délku jak potřebuješ ![]()
K anketě:
1. syn 4,80 kg a 55 cm, 2. syn 4,50 a 54 cm - oba jezdili v hlub. kočárku Chicco a korba měla přibližně jako u Panthera 80×50 cm…
a oba se tam vešli ještě do 8 měs. ![]()
Sisi
sisinka píše:
Ahoj,zkušenost s Pantherem nemám, ale koukala jsem na něj v Brně v Chiccu a zaujal mě svou prostorností! Taky se mi líbila ta opěrka na nohy, že si ji můžeš prodloužit, upravit na délku jak potřebuješ
K anketě:
Sisi
1. syn 4,80 kg a 55 cm, 2. syn 4,50 a 54 cm - oba jezdili v hlub. kočárku Chicco a korba měla přibližně jako u Panthera 80×50 cm…
a oba se tam vešli ještě do 8 měs.
Ty bláho, Sisi, jsem si myslela, že Sára byla kus…byla, ale tvůj první syn byl ještě větší
, ufff. Taky jsi rodila normálně? Udělalo mi radost, že tvůj druhorozený byl menší, takže dobrý vyhlídky do budoucna ![]()
Ženský, já zírám
Myslela jsem si doteď, že jsem porodila velký dítě! ![]()
Amynka: druhý syn byl u nás taky menší, jen 3,70, ale taky byl o 12 dnů dřív ![]()
Lasicka - 3,70…to je pro mě sen, fakt. Mudra si ze mě dělá srandu, že příště budu mít malýho kluka
hmmm, to jí tak budu věřit. Sára byla 4 dny po termínu, vyvolávaná.
pardon nepatri to ke kocarku-ale konecne nasi Amynku nekdo uklidnil-diiiiiiiik za ni-chi ![]()
gabinka píše:
pardon nepatri to ke kocarku-ale konecne nasi Amynku nekdo uklidnil-diiiiiiiik za ni-chi
Amynka: klíííd! Já byla taky na nervy, že zase budu rodit slona, břicho jsem měla obr, dr. mě strašila, že bude asi zase větší a pak takovej drobeček ![]()
Lasicka píše:
Amynka: klíííd! Já byla taky na nervy, že zase budu rodit slona , břicho jsem měla obr, dr. mě strašila, že bude asi zase větší a pak takovej drobeček
to je hezkýýý, kolik měl ten první, smím-li se zeptat
Ale my úplně odbočili, doufám, že se nebude Anonymní zlobit ![]()
Omluva zakladatelce diskuse ![]()
Amynka: první měl 4,26 a 54 cm, od první kontrakce do konce 7 hodin, šitá jsem byla až hrůza. Druhej porod proběhl během 4 hodin, ještě na příjmu jsem si myslela, že to asi nejsou kontrakce a že mě pošlou domů. Šití sice taky bylo, ale mnohem menší. Druhej porod si nemůžu vynachválit ![]()
Také se omlouvám, ale nedá mi to
![]()
Amynko ,
a ty jsi rodila Sáru normálně??? No potěš…
Jak jsi to zvládla?
Já mám oba císařem, prvního Samíka bych nikdy normálně neporodila, bo byl zadečkem dolů
Hrozně se tenkrát radili, jestli mě nechat rodit normálně nebo SC…Naštěstí pro všechny rozhodli pro císaře, když pak viděli, co že jsem to porodila za macka
![]()
U druhého se taky radili, ale vzhledem k 1. porodu a váze dítka volili zase raději císař…
No já čekala, že se mi narodí 5 kg obřík a on byl Rodýsek menší ![]()
No ale porody stály oba za prd - teda hlavně potom… ![]()
Lasicko ,
u 1. jsem taky měla bolesti 6-7 hod. než mě vzali pod kudlu ![]()
a u 2. takových 12 hod., už od večera až do rána, ta noc byla nekonečná ![]()
No a proto jsem vždy při koupi kočárku chodila s metrem a měřila a hledala dosti prostorný kočárek!!!
No a proto jsem si taky toho kočárku Panther všimla, protože je velmi prostorný ![]()
(To jsem to zachránila, co???)
http://www.sirmi.ic.cz/smajl/476.gif
Sisi
Já bych tu délku korby nehrotila. U nás v diskusi přesazují holky svoje mimča do sporťáku už ve 4 měsících, jen aby viděly ven a neřvaly, takže myslím, že to moc význam nemá.
Já na to moc nejsem dávat tak malé děti do sporťáku…
V korbičce mi připadají víc chráněné a nesjíždí…
Mě teda děti v korbě neřvaly, jinak záda byla polohovací, takže jak už byli kluci větší, tak se klidně i z korby mohli koukat ven ![]()
Vždycky je lepší mít větší korbu, ono narvat tam v zimě mimi ve fusaku a dece…jsou korby které jsou dětem malé už ve 2 měsících ![]()
Sisi
Já se vyjádřím jen k té anketě:
Ahoj,
mate nekdo zkusenosti s timto kocarkem?
K videni treba na www.best4baby.cz
Zaroven bych Vas chtela poprosit o mensi anketu: 1)Porodni vaha a delka? 2)Rozmery korbicky/tasky pouzivaneho kocarku? 3)Do kolika mesicu se Vam vesel mrnous do hluboke korbicky nebo tasky?
Moc dik. Urcite ta anketa pomuze pri vyberu prvniho kocarku..