Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všichni, jak jsem tak pročítala Vaše diskuse, nedá mi nepřidat se, jelikož téma výběr kočárku je zřejmě nekonečný. Pročítala jsem názory ohledně kočárků Patron Apollon Alux, což je můj horký kandidát, ale nenašla jsem nikde moc odkazů a zkušeností s Fenix F3 nebo F4, což jsou další kandidáti v pořadí. Byla bych proto moc ráda, kdyby se našel někdo, kdo má s těmito kočárky zkušenosti a zkusil mi ulehčit výběr. Chci hlavně kočárek lehký, skladný a dobře ovladatelný, jelikož bydlíme na vesnici, takže dobrý do terénu a na cestování.
Předem moc děkuji za odpovědi.
Olsanka
Máte zkušenost s Patron Bohemia Fenix F3?
Přidejte zkušenost s Patron Bohemia Fe...Fenix F4 byl dlouho můj favorit. Také bydlíme na vesnici. Ale když jsem ho viděla in natura, tak už se mi moc nelíbil. A hlavně - chtěla jsem, aby na podvozek šla přidělat autosedačka. Což sice u F4 jde, ale musíš sundat korbičku, na:,–(it adaptér, na:,–(it autosedačko a tak pořád dokola.
Takže nakonec jsme v prodejně strávili 2 hodiny a vybrali kočárek úplně jiný.
Ahoj Olsanko!!
já mám Fenix F3 jsem s ním spokojená,akorát jedna věc mě na něm štve a to,že nemá otáčecí přední kolečko,ale člověk si zvykne na všechno ![]()
kočárek je lehký(i já ho sama unesu),je dobře ovaldatelný a na vesnici se hodí taky bydlíme na vesnici.je i dost velký mě se miminko narodilo v září a do přenosné tašky dám i fusak.
přeji Ti dobrý výběr Lucie
Mám taky Fenixe 3, ale zatím ho používám teprve třetí týden… zatím velká spokojenost, je lehký, výborně se skládá. Otačecí kolečko mi vůbec nevadí - ani bych ho nechtěla, prý se s ním pak nedá jezdit ve sněhu…
bydlíme na vesnici, takže jsem taky chtěla kočárek do terénu, tak doufám že to bude splňovat.
Ikdyž se jednoduše skládá, tak musím říct, že zabere v autě dost místa - to ale asi každý kočárek. Mám felici (krátkou) kočárek skládám celý(korbičku nechávám na podvozku) a nakládám kufrem, ale musím mít zadní sedačky složený, protože vozím i psa velkého plemene a jinak by se tam nevešli. Takže když beru kočárek tak auto je jen pro mě a pro prcka a psa. Nikdo jiný se mnou jet nemůže
![]()
p.s. manžel má dlouhou fabii a musí vždycky sundat korbičku z podvozku, aby se mu vešel do kufru a i tak je to jen taktak.....
Díky za odpovědi, ani jsem nečekala tak rychlou reakci. Ale moc jste mě nepotěšili! Viděla jsem na vlastní oči jen F3, docela se mi líbil, ale nevím, co můžu čekat od tříkolky,ještě jsem s ní nezkoušela jet. Ještě jsem nenapsala, jaký auto máme, teda budeme mít. Chystáme se na Octavii, tak doufám, že má kufr dost prostorný! Ještě bych se chtěla zeptat, kde se v Brně dají Patrony ozkoušet naživo. Díky.
Hezký den, Olsanka. ![]()
nevím proč jsme tě nepotěšili… já jsem s trojkolkou spokojená ![]()
Koukni na stránky Patronu :
http://www.patron-bohemia.cz/baby/index.php?…
a na jiné kočárky a porovnej si rozměry a uvidíš. Já jsem jiný kočárek neskládala, takže nemám zkušenost, takže to třeba bude prostorově se všemi kočárky stejné…(myslím v autech) ![]()
Koukni i na jejich stránky, jestli mají v Brně nějakou prodejnu, koukám že mají:
PUNTANELA, Obchodní centrum Futurum, Vídeňská 100, Brno
PUNTANELA, Ve Vaňkovce 1, Brno
tak zkus kouknout tam jestli budou mít trojkoklu na zkouknutí… u nás jsem žádný krám nenašla, ale potkala jsem dvě maminy který tento kočárek mají a byli obě spokojený. Takže jsem dala na ně a vydali jsme se do Mělníka přímo do jejich výrobny. (pro nás 400km cesta
)
Oni dělají kočárky spíše na vývoz a tak je tady moc nevystavujou. Já jsem si ho objednala a pak jsme pro něj zrovna jeli a ani jsem neviděla na živo jakou barvu jsem si to objednala - takže celkem risk, ale jinak to fakt nešlo.....a i v té prodejně neměli žádnou jinou trojkolku než ten můj objednaný…
Tak uvidíš třeba v tom Brně, nějakou uvidíš ![]()
Díky za odkazy. S tím ,že jste mě moc nepotěšili jsem myslela to, že se názory docela rozcházely. Ještě jsem se chtěla zeptat, jak se to zvládá bez přehazovací rukojeti, to je pro mě u F3 i F4 docela mínus. V tomhle je lepší Apollon, ale zase typ konstrukce se mi líbí víc u Fenixe, tak nevím. Mám v tom zmatek. Nevím, čemu dát přednost, co je v praxi důležitější. ![]()
Můžu se zeptat jakou barvu F3 máš? Já jsem viděla v kráme tu celošedou a docela semi líbí i ta tmavě modrá s oranžovým.
Olsanka ![]()
Mám vzor 520D, šedá se šedou a fialovou proužkou. Na fotce se mi zdál tmavý, ale vůbec ve skutečnosti není a je to hezká barevná kombinace
. Já viděla naživo ještě tu červenou a na můj vkus byla moc výrazná (jsem hold šedá myška
), ale uvažovala jsem i o oranžové…
Zatím je mimčo malý, takže přehazovat není potřeba a až bude ve sportáku, tak pak už není problém mimčo postavit a přehodit si korbičku - na manipulaci to je snadné, akorát potřebuješ obě ruce… takže mi to vadit nebude ![]()
Jo ještě nevím jestli jsis toho všimla,. ale u fenixe se nedá přehodit teda ta rukovjeť, ale dá se otočit s celou korbičkou - což jiná trojkolka neumí..... ![]()
Jo, tak ta přehazovací korbička je asi fajn. No, uvidíme. Termín mám v únoru, tak je ještě chvilku čas. Ještě zkusím do toho Brna do Puntanely, snad jich tam budou mít vystavených víc. Nemá někdo z tvých známých k porovnání Alux? ![]()
Olsanka
Tak bohužel, to nemůžu sloužit
. Já jsem u nás kromě těch dvou trojkolek neviděla jiného Patrona… ![]()
Jsem to já ditiska, nechtělo se mi přihlašovat, protože zase mažu ![]()
Olašanko,
já myslím, že přehazovací rukojeť je strašně moc důležitá. Termín máš v únoru, takže bude ještě sníh, vítr, atd. a s přehazovací rukojetí můžeš vyjet v jakémkoliv počasí a neřešíš, že ti fouká nebo sněží do kočáru. Totéž v létě, přehazuješ podle sluníčka a nemusíš vozit na boudičce plínku nebo jezdit pozadu. Já mám Apollon Alux a jsem s ním moc spokojená. Po 18-ti měsíčním ježdění byl jako nový, pouze se vyviklala jedna brzda, v Patronu nám zadarmo udělali celou záruční opravu včetně vyměnění koleček a to prosím do 10 dnů včetně dopravy.
Martina a Filip (2 roky)
Právě že má termín v unoru, tak bych řekla že tu přehazovací rukovjeť nebude potřebovat. Mimčo bude malý a tak na něj bude chtít vidět ať bude foukat jak chce. Jinak já si v Patronu koupila zimní doplňek přikrývky(200kč) a je to takový igelit takže na mimčo vůbec nefouká, nahoře to má malinkou ventilačku, takže čerstvý vzduch k němu jde. Používám ho už i teď když fouká!
Ale každého názor… ![]()
Ahoj,hlavně se ještě kvůli mně nepohádejte! Jsem ráda za každý názor. Mně se u Fenixe moc líbí konstrukce, ale v podvědomí mi ta přehazovací rukojeť pořád vrtá, to je marný. Ještě jsem se chtěla zeptat, někdo říká, že když se rukojeť přehodí, změní se ovladatelnost kočárku, platí to i pro Alux? Zimní doplněk asi koupím, dá se používat i jako pláštěnka?
Neviděli jste Alux toho šedo-oranžovýho?Mám na něj docela zálusk.
Olsanka
Olsanko - Apolon Alux v sedo oranz kombinaci maji vystavenou v Puntanele ve Vankovce. Dal se daji omrknout i v Olympii, je tam pomerne nove otevreny obchod s detskymi vecmi - kdyz jdes od informaci v Hypernove smerem k Palace Cinemas, tak je to hned prvni obchod po leve strane. Maji tam vystaveno pomerne hodne barevnych vzoru.
Alux je taky muj favorit, termin mam v breznu.