Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
čekám první mimčo a z výběru kočárku už mi jde hlava kolem
, netušila jsem, kolik je druhů, možností apod. Určitou představu už mám, tak pokud by jste věděli o kočárku, který tomu vyhovuje, budu vděčná za tipy
.
Kritéria : trojkombinace, čtyřkolka - nafukovací kola, větší korbička (aby se tam vešlo i větší mimčo s fusakem - TP září) , přehazovací rukojeť, polohovací zádíčka.
Díky ![]()
Roan Marita. Taky jsme zářijový, dost velký a Marita je super! ![]()
Firkon ten s přehazovací rukojetí, kamarádka ho má a je s ním spokojená.
Jen doporučím, nepoutat se tak zbytečně na tu korbu. Většinu času dítě stráví ve sporťáku, tak vybírej hlavně podle toho, aby byl sporťák kvalitní. Mám dítě 28. 9. narozené a šli jsme do sporťáku v 5,5 měsících ne proto, že by se nevešel, vešel by se mi ještě v osmi měsících (Mutsy Urbanrider), ale prostě chtěl víc vidět ven a v korbě se mu nelíbilo. Polohovac zádíčka jsem nechtěla v žádném příápadě, neb pro nesedící dítě nejsou dle mého názoru vhodné, to raději kvalitní sporťák s mírně přizvednutými zádíčky s pásy, které dítko drží… Pokud vybereš kvalitní sporťák, tak se vůbec nemusíš bát ani zimy. Ve fusaku dítě bohatě přežije bez většího nabalování i ve sporťáku nebo v kvalitních golfkách.
Přehazovací rukojeť bych taky nevyužila. Nedovedu si představit, že vezu třeba měsíční dítě a nevidím na něj
Určitě jsem víc využila sporťák po směru a proti směru. První měsíce ve sporťáku jsem byla ještě z korby zvyklá na malého pořád vidět a byla bych asi dost nervní, kdybych měla kočárek pořád obíhat…
Ale uvažovala jsem jako nezkušená prvorodička stejně jako ty
Teď už s tím rok a půl denně odjěžděným v kočárku vím své ![]()
Také mám termín porodu v září, kritéria stejná
a na celé čáře to vyhrál kočárek Dorjan…zatím jsme ho teda nekoupili( ještě vyčkáváme), ale byli jsme si ho prohlédnout na veletrhu a opravdu moc pěkný ![]()
@Mafina5 píše:
Firkon ten s přehazovací rukojetí, kamarádka ho má a je s ním spokojená.
Jen doporučím, nepoutat se tak zbytečně na tu korbu. Většinu času dítě stráví ve sporťáku, tak vybírej hlavně podle toho, aby byl sporťák kvalitní. Mám dítě 28. 9. narozené a šli jsme do sporťáku v 5,5 měsících ne proto, že by se nevešel, vešel by se mi ještě v osmi měsících (Mutsy Urbanrider), ale prostě chtěl víc vidět ven a v korbě se mu nelíbilo. Polohovac zádíčka jsem nechtěla v žádném příápadě, neb pro nesedící dítě nejsou dle mého názoru vhodné, to raději kvalitní sporťák s mírně přizvednutými zádíčky s pásy, které dítko drží… Pokud vybereš kvalitní sporťák, tak se vůbec nemusíš bát ani zimy. Ve fusaku dítě bohatě přežije bez většího nabalování i ve sporťáku nebo v kvalitních golfkách.
Přehazovací rukojeť bych taky nevyužila. Nedovedu si představit, že vezu třeba měsíční dítě a nevidím na nějUrčitě jsem víc využila sporťák po směru a proti směru. První měsíce ve sporťáku jsem byla ještě z korby zvyklá na malého pořád vidět a byla bych asi dost nervní, kdybych měla kočárek pořád obíhat…
Ale uvažovala jsem jako nezkušená prvorodička stejně jako tyTeď už s tím rok a půl denně odjěžděným v kočárku vím své
ony ty polohovací zádíčka jsou dobrá pokud má dítě reflux, aby se mu nevracel obsah žaludku - stejně jako v postýlce ![]()
@Lenuscha píše:
Také mám termín porodu v září, kritéria stejnáa na celé čáře to vyhrál kočárek Dorjan…zatím jsme ho teda nekoupili( ještě vyčkáváme), ale byli jsme si ho prohlédnout na veletrhu a opravdu moc pěkný
A Dorjan má přehazovací rukojeť? Nikde jsem to toiž nenašla ![]()
Dorjan nemá přehazovací rukojeť, i když asi záleží který, ale Danny sport určitě ne. Přijde mi, že přehazovací rukojeť má málokterý kočárek a je to fajn věc.
Pokud bys netrvala na přehazovací rukojeti a stačila by ti otočitelná korbička, tak inglesina magnum.
u Dojrana se podivejte na sportak, je prisernej, taky jsem ho mela a kvuli sportaku prodala a koupila si kvalitni kocarek, co nevrze, nekinkla se a vypada bezvadne a na manipulaci je nesrovnatelnej
Postupně prohlížím jak kočárky vypadají a na každém, se mi něco nezdá, ikdyž samozřejmě je důležitější funkčnost než vzhled. Zítra jdu na veletrh, tak uvidíme tam. Strašně se mi líbí Canu Ecoline , ale na ten jsem moc chváli neslyšela ..
Nejen že jsi neslyšela chvály, ale spíš jsi asi mohla slyšet dost kritiky, ne? Canu je, pokud jsem to pochopila, nástupce Boldera, který propadl v testech a byl značne poruchový. Protože se o těch problémech Boldera dost psalo, tak se neprodával, a proto ho přejmenovali na Canu.
Nic proti polským kočárkům, ale raději ojetý značkový kvalitní kočárek, než na první pohled pěkný kočár, který ti bude na každém kroku vrzat a rozpadat se apod… Vidím to právě na tom Firkonu kamarádky. Má ho o půlroku kratší dobu než já Mutsy a já mám Mutsy pořád jako nový, není na něm jediná vytrhlá nitka, její Firkon vypadá jak po třech dětech… ¨
Navíc kvalitní kočárek lépe po použití prodáš, kdežto polský kočárek už jen stěží. Já po peti a půl měsících používání korbičku prodala za cenu, za kterou jsem ji novou koupila, tak byla krásná ![]()
@careynka píše:
u Dojrana se podivejte na sportak, je prisernej, taky jsem ho mela a kvuli sportaku prodala a koupila si kvalitni kocarek, co nevrze, nekinkla se a vypada bezvadne a na manipulaci je nesrovnatelnej
mě nepřijde špatnej
na co se mám zaměřit?