Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@ttkk píše:
Ach jo, je to hrozný, vybrat si ideální kočárek… Takový asi neexistuje![]()
Dneska jsme se byli podívat zase po prodejnách, a zaujal mě Jedo Fun 4ds, bohužel zase polák… Začínám se pomalu smiřovat, že dobrý, nepolský kočárek kolem 15 tis. v trojkombinaci neseženu.
Zkusím zrekapitulovat, co je pro nás duležité:
Polský nepolský, hlavně ať je kvalitní a něco vydrží…
- trojkombinace
- nafukovací, zatáčecí kolečka, odpružená
- dostatečně velká korbička, kam se vleze dítě i s fusakem po celou zimu, polohování zad
- 4kolka
Mutsy Urban rider
Icoo Peak Air
Akorát nemají to polohování a budeš ho muset koupit v akci (třeba s Marianne, nákupech s Maminkou a tak) nebo z druhé ruky
![]()
http://www.moje-miminko.cz/…-go-985.html
v ceně je hluboká korba + sportovní, autosedačka se dokoupí za 2.600,–
Pokud umíš anglicky, z Británie si nyní celou sadu objednáš v přepočtu za cca 5.000,– Kč - je to loňská kolekce, takže ho mají již ve slevě..
Dobré jsou k němu i pláštěnky na hlubokou i sportovní korbu, naopak originál fusak moc nepoužívám, koupila jsem si od Aestheticu.
Celkově - nemůžu si ho vynachválit, mrkni ma moje fotoalbum včetně komentářů:
https://www.emimino.cz/…-kocar-8012/
@ttkk Já mám JEDO FYN 4DS a kvalita mi přijde úplně v pohodě. Jezdím s ním i po horších terénech a v pohodě, není rozvrzaný. Jezdí se s ním hezky, krásné zatáčí jednou rukou. Má velký nákupní koš, dobré odpružení, které jde regulovat, skvělou boudičku, která jde víc přetáhnout, když je třeba (svítí slunce). Cena je příznivá a navíc se mi moc líbil. Když se kola zaaretují (já to aretuji nohou), tak jde krásně vyjet schody, v zimě jsem neměla problém.
Neměla jsem s tím kočárkem žádný problém. Jediná výhrada, co mohli udělat lépe - tak oddělávání madla u sportovní verze kočárků. Ale třeba už na to v nových kolekcích mysleli.
Ještě je fajn, že jde sportovní sedačku hezky sklopit (u jiných se musí třeba povolit pásek, atd.)
Tenhle splňuje úplně vše, co od kočárku požaduješ. A to polohování u korbičky má 3 polohy největší sklon je viz. foto http://www.babyexpress.pl/…cje_fyn4.jpg
Já bych se poláka nebála. Navíc 2 roky máš záruku na všechny kočárky.
Ten Jedo Fyn vážně vypadá celkem dobře - i ta konstrukce vypadá pevně…
@ttkk Jedo je jeden z těch kvalitnějších polských výrobců (taky není úplně nejlevnější - jsou trojkombinace, které koupíš za 6tis. - tak toho bych se bála). Pokud by tam byla nějaká vada, tak to uvidíš už na prodejně, doporučuji se s tím kočárkem rychleji projet, jestli ty kolečka hezky drží (to jsem četla, že u těch levnějších může dělat problém). Já jsem opravdu neměla žádný problém. Terény zvládl i drsnější viz. foto (samozřejmě občas) a pořád drží ![]()
Taky vybírám kočárek, termín mám 6. října, takže už to docela hoří ![]()
Já nemám požadavek polohování korby, ale zase otočnej sporťák a nafukovací kolečka všechny, myslím že je to nejlepší a nehrká to tolik.
Mým favoritem je Mutsy 4rider, ale moc se mi nelíbí jak je udělaný sporťák
třeba v porovnání s obyč xlanderem..ten je má daleko vymakanější a líp zpracovaný, ale zase nemá odpružení a to by mi asi taky vadilo
Ach jooo
Aktuální favorit je teda Jedo Fyn 4ds. Byla jsem si ho osahat v reálu, a líbí se mi moc. Jen se bojím té kvality. A připadalo mi, že jedno přední kolečko se nějak „třepalo“, ale doufám, že to byla jen vada vystaveného kusu…
Po zkušenostech s prvním dítětem.. Dneska už bych se na trojkombinaci asi vyprdla.. Hledala bych velký, dobře manipulovatelný hluboký kočár a kvalitní autosedačku, která se dá ideálně namontovat na podvozek toho kočáru.
Sporťák bych koupila samostatně - ony ty samotné jsou větší a vychytanější než ty z trojkombinací.
No a rozhodně bych už netrvala na čtyřech kolečkách - trojkolky jsou ještě lepší.
@Amber_1977 Já souhlasím s tím, že už bych taky netrvala na trojkombinaci. A koupila klidně časem sporťák zvlášť. Ale zase takhle to asi vyjde cenově lépe - protože je jeden podvozek. A my jsme přikoupili akorát lehké golfky do auta na cestování.
@maxminek píše:
Podle mě přetáčecí kola v zimě jsou nepraktická, zvláště, když ve městě nejsou upravené chodníky. Já jsem kvůli tomu chtěla stabilní kola. Od těch přetáčecích mě všichni odrazovali, tak nevím…
No nevíš, tak nepiš.
Nezažila jsem problém, navíc jde kolečka aretovat. ![]()
@ttkk A co Coletto Giovanni? Už jsem tady o něm dozadu psala: http://www.youtube.com/watch?…
@gabi.design Nevypadá špatně, jak se u něho nastavuje sklon u sportovní verze? Musíš to utáhnout páskem?
@Izabella píše:
@gabi.design Nevypadá špatně, jak se u něho nastavuje sklon u sportovní verze? Musíš to utáhnout páskem?
Ne, má tam takový ty skoky. Nevím, jak líp bych to popsala.
Zkrátka páskem se neutahuje, má dané napevno tři polohy opěrky zad a ty se dají vzadu polohovat po zmáčknutí pojistky a posunout buď nahoru nebo dolů.