Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, můžete mi prosím poradit? ![]()
Čekáme mimco a chci koupit kočárek jenže já nevím zda trojkombinaci nebo koupit zvlášť autosedačku, korbu a později rovnou golfky?
Když miminko usne v autě, tak si u trojkombinace představuji, že autosedačku pricvaknu místo korby na kočárek..ale když mít trojkombinaci nebudu tak ho budu muset probouzet a přendat do korby nebo čekat až se vzbudí? Nebo jaké máte triky?
Jsem sice z Prahy, ale ráda bych na časté procházky autem za Prahu, chci kočárek, který přežije terén v lese v pohodě.
3)lze roční miminko vozit v golfkach v zime?
miminko se mi narodí v zimě.
Omlouvám se, za zvláštní otázky, ale bohužel nemám ve svém okolí moc maminek s dětmi, tudíž nevím, kde jinde tyto odpovědi na mé otázky zjistit
![]()
Děkuji ![]()
Dvojkombinaci a vybírat podle sporťáku. Z korby rovnou na golfky to není dobrý přechod, jestli myslíš teda klasické gofky. A autosedačky v trojkombinaci jsou nekvalitní, takže tu zvlášť. Jinak vajíčko jde nacvaknout prakticky na jakýkoliv podvozek, když máš adaptéry.
Měli jsme terénní trojkombinaci od Jané a i když dítě bylo malinké, z korbičky rychle vyrostlo. Sporťák byl celkem blbý. Jediné co bylo fajn bylo, že se na podvozek dalo nacvaknout vajíčko (právě kvůli tomu nepřendávání při spaní). Dneska bych se rozhodla jinak a koupila pořádný velký kočár s korbičkou a pak takové ty překlápěcí golfky, co se snadno složí do auta. Bohužel neznám značku. Známá v tom má občas dítě už v pěti měsících, když se jí nechce brát velký kočár do auta a v pohodě.
Autosedačky z trojkombinací bývají malé a nekvalitní. Rozhodně nedoporučuji. Výběru vajíčka bych věnovala víc prostoru. Doporučuji se podívat do facebookové skupiny Děti v protisměru. Jsou tam i dobré rady, jak miminko v autosedačce správně upoutat, obléknout a jaké vajíčko vybrat.
Kočárků, u kterých jde koupit jen korba, bohužel moc není. Většinou jsou v obchodech dvojkombinace. Jestli budeš často jezdit autem, tak bych volila něco lehkého, dobře skladného. Na vajíčko je pak možné dokoupit adaptéry a pak jen nacvaknout na podvozek. Nedoporučuje se to ale na dlouhé vožení. Poloha ve vajíčku není ideální a miminko by ve vajíčku mělo být pouze na nejnutnější dobu. Rozhodně bych v něm neplánovala vozit miminko na dlouhé výlety. Já to dělala tak, že jsem miminko vyndala z autosedačky do nosítka nebo šátku, tam miminko znovu usnulo a pak jsem i s nosítkem přendala spící dítě do kočárku. A golfky… Jsou podle mě na prd. Zaměřila bych se na kvalitní sporťák, který projede terénem a bude lehký, ale zároveň dlouhý, aby vydržel i na větší dítě. Já prostě golfkám nefandím, podle mě musí být pro dítě i nepohodlné. U nás ve městě jsou všude dlažební kostky a s golfáčem tu jezdí jen turisti. Žádná místní maminka by si tohle nikdy nakoupila, protože by nikam nedojela. Ale záleží kde bydlíš.
@mokkk jako pětiměsíční nesedící dítě do golfek?
pen_mouth: to není dobrá rada, fakt ne…
Mně se ještě nikdy nestalo, že bych potřebovala spící dítě přendat do kočárku. Jakmile zastavím, je vzhůru
. A je lepší, když spí na rovném. Nicméně, vejce přicvakneš. A jakýkoli kočár, na to nepotřebuješ trojkombinaci. Ale kdybys jí chtěla, tak proč ne. Moje sestra měla jakousi noname hodně houpavou a zvládlo to dvě děti ve vesnici na horách v pohodě. Roční dítě dej normálně do sporťáku, jsou i skladné, jestli ti jde o toto, nebo proč chceš rovnou golfky? Zvaž i nosítko, pokud chceš chodit na procházky za město. Ale
, nechci ti kazit iluze, já si taky myslela, jak budu jezdit za město na procházky, úplně ty samé plány jsem měla, a realita? Chodila jsem někde poblíž, byla jsem ráda, že mám rychle uspáno a rychle se vrátím. Od cca 4. měsíce dítě příroda vůbec nebavila a řvalo a řvalo, takže jsem jezdila po městě a byla ráda za rozruch. Já, takový vesnický lesní tvor..
Jestli nemáš moc představu, co bys potřebovala, tak si kup nějakou bazarovou korbu a než z ní vyroste, budeš už vědět, co vám bude vyhovovat a podle toho koupíš dál.
@mokkk teda 5 mesicni bych do golfek nedala ani omylem, pokud teda myslíš ty fakt klasicke co se složí na malý balíček. To nejde do lehu (max nějaký pololeh), nemá to odpružení, takže v terénu je v tom dítě úplně vytřeštěné atd, já je teď koupila až dvouletému, ale je to tak na nějaké popovezení po rovné cestě.
Já bych kupovala vše zvlášť, s adaptéry nacvakneš autosedačku na sposutu kočárů.
Za mě je i dvojkombinace těžký kompromis. Koupila bych hluboký kočár z druhé ruky, a pak uvidíš.
Určitě bych dávala pozor, aby bylo vš ehoupací, což ti vyloučí designovky.
Ostatní záleží na tvých preferencích, jsi vysoká, kdo bude jezdit s kočárem. Bude ten kočár častý těžký terén nebo občas těžký, ale většinou běžný.
@Kriss Tina Já nemyslím ty golfky, co se skládají podélně na dlouhý balíček, ale takové ty překlápěcí, co jakoby střechu přelomíš na kolečka. Možná jsem to napsala blbě a je to spíš sporťák, samostatně prodejný. Většinou to bývá modré nebo černé a hodně se s tím jezdí v autobusech. Je to lehké a dobře pohyblivé. Docela mě mrzelo, že už jsem to na svoje dítě nestihla koupit, ale nebylo to potřeba. Tohle bych řekla, že uveze i čtyřleťáka. Ale značku fakt nevím (asi jich bude i víc).
Já jsem s trojkombinací spokojená. Vajíčko do auta jsme měli do roka a potom jsme koupili už větší, kvalitnější autosedačku. Ano, ta výhoda je v tom, že můžeš přicvaknout na kočár a nevzbudíš tak dítě, ale i ta, že nemusíš tahat celý velký kočár, ale jen podvozek. Na druhou stranu tohle je spíš na nějaké kratší procházky, nebo k doktorce, na delší už je potřeba dát mimčo do hluboké korby, páč vajíčko není zas tak zdravé na záda a když třeba prší, fouká, tak je mimčo víc odkryté.
S devítiměsíčním bych volila spíš sporťák, než golfky, protože golfky hodně drncají (menší terén s nimi sice přejedeš, ale mimčo je natřepané jak řízek a ani pro tebe to není pohodlné bojovat s každým větším kamínkem). Golfky jsou spíš na kratší přechody, když jdeš třeba do obchodu za roh. Nebo potřebuješ někde přejít schody (golfky snadno čapneš, sporťák už je horší v jednom.) Nebo třeba na cestování jsme brali golfky, zabíraly míň místa a na to popocházení na dovče nám to stačilo. Navíc není v golfkách tak pohodlné spaní a dítě do roka v kočárku ještě často spává (sporťák je pohodlnější, větší, v poloze vleže mi syn v klidu spinkal).
Roční miminko v golfkách v zimě vozit lze, ale je to celkem na prd. (Vyzkoušeno).
Jelikož potřebuješ fusak, golfky jsou malé, fusak mi třel dole o kolečka. A jezdit po sněhu v golfkách taky nic moc.
Takže určitě je sporťák lepší.
Jo a ještě jsou golfky celkem nepohodlné i pro maminku (já osobně jsem vyšší, takže se musím docela zohýbat k řídítkům) a navíc jak jsou ta řídítka blízko ke kočárku, tak často zavaďuju nohama o kolečka, nebo brzdu a tak.
Jinak my jsme ale měli jak sporťák, tak golfky a střídali jsme podle potřeby. To je asi nej.
Golfky seženeš za pár korun.
Neznam ve svem okoli temer nikoho, kdo si nechal sportak s trojkombinace… Je to velky kus, ktery se nacvakava na podvozek- zabere tedy hodne mista- vetsina samostdtnych sportaku se sklada v jednom kuse… Vajicko z trojkombinace- jsou mala, minimálně se ma ditko vozit do 9 kg- ale cim dele tim lepe… My meli vajicko od Cybex a mala tam jezdila az do 14 mesicu… Adaptery existují na temer vsechny kocarky, ale vazne to vyuzijes minimalne- k doktorovi proste capnes vejce a jdes- vyndavat pozvozek, někde ho parkovat, zamykat… Vubec… Nakoupit- zase vejce das do kosiku a jdes… Adaptery jsem pouzila mozna 2×, kdyz jsem jela do obchodniho centra koupit boty😂… Souhlasim s tim se zamerit na sportak- v korbe budes mit mimino max6-9 mesicu, ale pak rok a pul budes mit sportak…
@Speku já třeba mám sporťák z kombinace a jezdím s ním už 2 roky, ale já vybírala kočárek podle toho sporťáku, korba mi byla celkem jedno, když se používá chvíli
že zabere víc místa mi ani moc nevadilo, do auta sme ho moc často nedávali a i tak se vešel v pohodě. Akorat to nacvakavaci vajíčko sem teda využila jen párkrát k dětské Dr, a jednou když sem jela MHD přes celé město a muž nás pak nabíral autem, abych sebou nemusela táhnout vajíčko extra ![]()
@Kriss Tina píše:
@Speku já třeba mám sporťák z kombinace a jezdím s ním už 2 roky, ale já vybírala kočárek podle toho sporťáku, korba mi byla celkem jedno, když se používá chvíliže zabere víc místa mi ani moc nevadilo, do auta sme ho moc často nedávali a i tak se vešel v pohodě. Akorat to nacvakavaci vajíčko sem teda využila jen párkrát k dětské Dr, a jednou když sem jela MHD přes celé město a muž nás pak nabíral autem, abych sebou nemusela táhnout vajíčko extra
No vidite, ale jak jste psala, vybirala jste hlavne podle sportaku… Vetsina kamaradek vybirala podle hlubokeho kocarku a pak byly dost zklamane… Navic kazdy ma proste jine preference a ocekavani