Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mala anketka,jen.pro.zasmani…mam ctyrletou. a.rocni, takze uz.mam.po.obdobi. nejakeho. aktivniho. jezdeni. kocarem nicmene ani. v tom aktivnim obdobi me nebralo. nejake. sdruzovani. s.ostatnimi maminami at. v podobe MC,kavicem.nebo. dokonce kocarkovani, ac me. nektere. sousedy. lakaly…nastesti.jsem na polosamote, mam dobrou kamaradku taky se dvema. holkama, ale s tou se. bavime. neinfantilne,je.stejna.jako.ja…nocmene jsem.se setkala nedavnp.s.tim,ze mi. jedna. sousedka. rikala,hele.ty.vubec. nechodis. s nama.na prochajdy, proc? A ja.jaksi.uz.vybruslila,ale.stejne.na.me.koukala.jako.na asocialni. zrudu
jsem opravdu tak.jina? Kdyz ja.si po ceste povidam s.tou starsi.a.nemam.rada ty infantilni. konverzace typu uz sedite, uz jste.bez plen. apod…jste nejaka. stejne. postizena jako ja nebo.jsem.nejvetsi. asocial v okoli? ![]()
Nejsi divná, mně z těchto aktivit mrazí celé tělo. Slet mamin v MC považuji za předstupeň pekla. Stejně jako výraz „kočárkování“.
@kterk taky nekocarkuju, a to bydlíme na vesnici. Nenávidím to, nevím kam mám jít, bloumat mě nebaví a kecat v množném čísle neumím. Často dam kluka babičce, pokud nemůže, jsme radši na zahradě a nikam nejdem.
Nejses. Ja bydlim na malomeste a mam teprve rodit, ale muzu Ti rict, ze uz ted me vytaci, ze kazdej se mnou chce probirat jen moje tehotenstvi a mimina… ja jdem hodne spolecenska, ale ohledne soukromych veci hodne uzavrena a tyhle temata me nebavily nikdy. Kdyz chci neco konkretne rozlousknout, co me trapi, napisu radsi sem pod konkretni tema. Uz jsem se setkala i s nazory, ze vubec nejsem matersky typ, pritom decka zboznuju, na to svoje se tesim neskutecne…
Nastesti tu mam nejake ty spriznene duse, ktere nemaji potrebu sislat na deti a mluvit jen a jen o svych trech koniccich - deti, manzel, domacnost
Divný je zakládat takovou diskusi
Naprostá většina z nás se ujišťuje o tom, že nám na mateřské neměkne mozek, takže ta tvoje póza je naprosto normální.
Ne kočárku ji, v MC jsem byla jednou a už nikdy více, hřiště je pro mě za trest… takže nejsi v tom sama ![]()
@kterk Bydlím v Praze, kočárků denně potkávám po lese hromadu a jen výjimečně po dvou. Mívám s sebou psy, takže mi společnost nechybí a vůbec po ní netoužím. Jak píšeš, nějaké srovnávání, kdo už sedí, jak kdo kadí a co bylo včera k večeři, to fakt nejsou řeči pro mě.
Btw. šetři s tečkami, ty patří na konec věty. Jako dá se to číst líp než texty úplně bez interpunkce, ale přeci jen… ![]()
@blobfish to.neni poza, udelala.jsem si kafe a sousedka me opet lakala sms na. prochazku, takze mi to. prisko na mysl, jsou tu vic. nesmyslne diskuze ![]()
Nevím, jestli jsi divná nebo jiná, ale dost divně se to čte
.
@Icestar tecky jsou doky memu chytremu telefonu, omlpuvam se, skace mi to tam misto. mezery ![]()
@renduli muj novy telefon mi haze tecky misto mezer, omlouvam se, teprve se. szivame ![]()
@kterk Tak většina lidí chodí na procházky s dítětem kvůli tomu dítěti, ne proto, že by si neuměli vymyslet jiný program. Když se někomu příčí představa jít na procházku s jiným rodičem, buď je rád sám, na čemž není vůbec nic špatného ani divného, nebo kolem sebe nenajde ani jednoho člověka, se kterým by si měl co říct, a to už většinou trochu divné je (pokud nebydlí v malé obci).
Mě by fakt zajímalo co na to chceš slyšet? jako v pořádku, jsi vysoce inteligentní hvězda a je v pořádku, že se těm infantilním blbkám vyhýbáš… ono, co kdyby si náhodou začly třeba hrát tvoje děti s jejich, a to chápu, že když o nich nechceš slyšet od sousedek, nezajímalo by tě to ani od dětí…
Seš divná. Se podívej na svůj projev. Vážně si napsala tolik vět jako tam máš teček. Ne. 5ečka se píše za větou, ne za (každým) slovem.