Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikdy jsem „nekočárkovala“, kluci spali ve stojícím kočáře, takže já si byla doma a dělala, co potřebuju, max. sjela do krámu a klepala se, aby se neprobudili
…sešla jsem se párkrát s kamarádkama, žádné týdenní dýchánky v cukrárně, MC atd. Teď teda kluky baví cvičení rodičů s dětmi, ale tam se taky s nikým nevybavuju, mám co dělat v tělocvičně uhlídat, když každý letí na jinou stranu. Naštěstí starší je už víceméně samostatný…Pokud někomu „kočárkování“ a sházení se u kávy vyhovuje, tak ať to dělá…každý dle svého, že ![]()
@ospalámyš tak to.je fajn, ze jste naladene stejne a takhke jste se sesly…ja mam tu jednu kamosku, co se zname leta, jedna bohuzel bydli dal to same dalsi. Tady kolem jsou jinak skutecne hromadne vyjezdy o trech a vice kusech ![]()
Jinak v létě na hříště s klukama chodím, protože chtějí oni…když se nechci s níkým bavit, nebavím se (takže skoro nikdy
). Nejsem výřečný typ, takže hovor jedině s kamarádkama…naštěstí na vesnici nebývá narváno, většinou jsme stejně sami…jenže to pak zas neba děti ![]()
@Adinka_2012 urcite vsak ja to taky nekritizuju, stejne jako ty
starsin dcera chodi.na.balet a tam uz tohle take. nevnimam, tam ji vyhodim, zabavim tam mladsi a razime ![]()
@Adinka_2012 jo to.je.nejhorsi, ze clovek se kolikrat musi premoct I kvuli. deckam, ze ![]()
@kterk píše:
@Adinka_2012 jo to.je.nejhorsi, ze clovek se kolikrat musi premoct I kvuli. deckam, ze
tak já se nemusela přemáhat, jsem ráda, když kluci něco chtějí dělat…jsou divocí a nezabavitelní…ale abych se bavila, aby řeč nestála a plácala prázdnout slámu, to ne
@Adinka_2012 ja mam kliku, ze ta kamaradka ma stejne stare holky, tak se vcelku holky spolu vyhraji a ja take neplacam slamu
Já třeba strašně ráda chodím do lesa, mám několik kamaradek, ale aby šli na procházku do lesa je pro ně spíš podle nich utrpení, tak chodíme občas jen ve dvou, někdy sama a určitě neprobíráme jen děti. MC nenavštevuji a nesnáším slova jako kočárkování, vaničkování,…
@rozmaryna1234 jeee to jsi muj clovek, do lesa chodim hrozne rada ![]()
@rozmaryna1234 píše:
Já třeba strašně ráda chodím do lesa, mám několik kamaradek, ale aby šli na procházku do lesa je pro ně spíš podle nich utrpení, tak chodíme občas jen ve dvou, někdy sama a určitě neprobíráme jen děti. MC nenavštevuji a nesnáším slova jako kočárkování, vaničkování,…
Dnes jsem četla „procházkování“ ![]()
Já snad nikdy takhle mluvit nikoho neslyšela, jako zdrobnělinkama.. ano, probíráme děti, je to přece jen náš společný zájem, bez dětí bysme se třeba ani nepoznaly, ale mluvíme normálně dospělácky i o těch ho*nech:-) Na cílené procházky s kočárkama jsem nechodila-nemám ráda ty tlačenice, vedle sebe se moc jet nedá, za sebou to nemá smysl.. stačilo zajet na dost frekventované hřiště a hned člověk ví všecko-nebo taky nic, když si nikoho nevšímal.
Já chodím ráda s kočárkem a s někým dalším. A bavíme se i o dětech i o aktuální politické situaci. Na co přijde řeč. Pravda je, že ale nemám moc času, tak si takového občasného kočárkování vážím. I těch kamarádek s kočárky.
@kterk tak. A uz to tu mame zase, klasika vsech diskuzi tady
. Mas na neco nazor, chces to s nekym sdilet a pokecat si s podobne smyslejicimi. Proste nemas rada houfovani mamin, a neni to nic neobvykleho, znam spoustu takovych. Ja ti rozumim. Mam to podobne. Kdybych to mela jinak, bud sem vubec nepisu nebo napisu, ze nesouhlasim, dal to nepitvam.
Ale ted mi nejde neragovat na ty silne negativni prispevky, ktere te obvinuji z povysovani.. Hele, asi jsi nekomu rypla do vosiho hnizda ![]()
Já kočárkovala snad za 7 let- dvě děti, snad 4 krát a vždky s jednou maminkou..
Jedokážu si představit 3 maminky, které zabrdí celý chodník a plkají ![]()
Já si spíš myslím, že asi záleží na otm, jaké člověk má přátele, kamarádky.. Je jasné, pokud si člověk s někým rozumí, má děti stejného věku, že i to kočárkování je o něčem jiném, než takové nucené, jen s někým chodit…
Ale zase na druhou stranu musím napsat, když už byl položený dotaz, že mi přijde divné, když se někdo sestýká s nikým, Jakože nemá zájem a řkene, že mu je lepší, když je sám a sám s dětmi.. To jako mi přijde divné, takové smutné i pro děti, aspoń jednu tetu- kamaráda k sobě
@Cicita píše:
@kterk tak. A uz to tu mame zase, klasika vsech diskuzi tady. Mas na neco nazor, chces to s nekym sdilet a pokecat si s podobne smyslejicimi. Proste nemas rada houfovani mamin, a neni to nic neobvykleho, znam spoustu takovych. Ja ti rozumim. Mam to podobne. Kdybych to mela jinak, bud sem vubec nepisu nebo napisu, ze nesouhlasim, dal to nepitvam.
Ale ted mi nejde neragovat na ty silne negativni prispevky, ktere te obvinuji z povysovani.. Hele, asi jsi nekomu rypla do vosiho hnizda
Přesně tak. ![]()