Kočárky a vaše doporučení

54
13.11.12 16:46

Kočárky a vaše doporučení

Jsem prvorodička, v kočárcích se moc nevyznám, spíš jsem taková že bych volila na vzhledu, a to není moc dobrá volba, také peníze, čím dražší tím lepší a pohodlnější, což bohužel také není pravda…Proto tedy žádám a prosím o Vaše doporučení na určité značky…určitě chci ale trojkombinák…Děkuji

Příspěvek upraven 13.11.12 v 17:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2190
13.11.12 16:49

Já jsem pro easywalker je sice dražší, ale za ty peníze si myslim, že si člověk kupuje i kvalitu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.11.12 16:49

A další požadavky? Váha, skladnost, kolečka… atd. Chtělo by se to asi trochu rozepsat, kočárů jsou fakt mraky a každý je trochu jiný. Já teda doporučím, z vlastní zkušenosti, se hlavně zaměřit na sporťák. Každý totiž řeší velkou korbu, ale ta je na chvilku a jezdí se potom především se sporťákem. Takže hlavně, aby tvým požadavkům potom vyhovoval ten sporťák.

Jinak my máme Coletto Austin 3 2011 (dělají i 4-kolku) a X-Lander XA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
13.11.12 16:53

Nejlepší je jane slalom :mrgreen: :lol: :lol: :lol: Ne fakt, záleží co od něj čekáš, ale já měla hodně kočárků a se slalomemse jezdí úplně perfektně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
13.11.12 16:53

Nemám požadavky, proto se ptám na Vaše zkušenosti a VAŠE DOPORUČENÍ, já si pak projedu stránky a už si vyberu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
13.11.12 17:05

No to bysis ale opravdu měla nejdřív sama stanovit, co od něj chceš ;)
Budeš jezdit převážně po městě nebo i hodně do terénu? (koukej na různé typy otočných/ neotočných/ nafukovacích/ pevných koleček)
Budeš ho tahat do schodů nebo jezdit MHD? (koukej na váhu)
Máte v domě výtah, kam by se kočár musel vejít? (koukej na celkové rozměry)
Jak často budete jezdit autem a jak velký máte kufr? (koukej po rozměrech složeného a snadnosti skládání/ rozkládání)
Chceš, aby měl přehazovací rukojeť, otočnou korbu, ruční brzdu, sporťák polohovatelný do lehu, vložnou tašku???
Co cena - do 10 000, do 15 nebo na ní nezáleží?
Autosedačku od této značky (koukej po testech!) nebo nějakou ověřenou? Bude-li sedačka jiné značky, budeš ji chtít přicvakávat na podvozek?

Já osobně jsem maximálně spokojená s Gessleinem F6 s výměnnými koly, přesto si bez bližších specifikací netroufnu říct, že je to ten jeden jediný NEJ ;) Pro mé konkrétní požadavky ovšem ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
13.11.12 17:21

Spíše mi jde o to ježdění, v jakémkoli období, protože co jsem vezla kočárek, jak brášku nebo kamarádkam, měla jsem zkušenost, že vždycky táhnul na jednu stranu, a jak sem se snažila ho vyrovnávat pořád, tak mě poté tak bolela ruka…také ty „dnes už teď“ kolečka co se samy otáčí mi tam dělaly problém…zasekávaly se nebo se nezprávně otáčely když jsem chtěla odbočit na nějakou stranu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
13.11.12 17:28

Rozměry, cena, váha neřeším…bydlím v přízemí a i kdyby ne máme kočarkovnu, někdo to tam sice nedává, kvuli krádežim, ale u nás je to v pohodě…ježdění, převážně městečko…občas vesnička pod horama, ale s pěknými cesty…taky všechno je kousek…takže ja jsem spíše na pěší…samozřejmě stane se, že je třeba jen autobusem, ale to je v pohodě u nás jezdí převážně bezbarierové autobusy…nejvíce mi jde asi o tu ovladatelnost!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
13.11.12 17:29
@Luszyie píše:
Spíše mi jde o to ježdění, v jakémkoli období, protože co jsem vezla kočárek, jak brášku nebo kamarádkam, měla jsem zkušenost, že vždycky táhnul na jednu stranu, a jak sem se snažila ho vyrovnávat pořád, tak mě poté tak bolela ruka…také ty „dnes už teď“ kolečka co se samy otáčí mi tam dělaly problém…zasekávaly se nebo se nezprávně otáčely když jsem chtěla odbočit na nějakou stranu…

No to možná u nějakých nekvalitních, ale fakt nevím, měla jsem i pierre cardin, poláka, otáčecí kola a nesekal se. Měla jsem i roana maritu a baby trend, neotáčecí a s těma se člověk fakt nedře. do města, do krámu jsou prostě nepohodlné. jsou Ok do lesa na stezky a pod, jinak jsou to zbytečně těžké a hůře ovladatelné kočárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
13.11.12 17:32

Tak já napíšu, jak bych to teď udělala já. Rozhodně bych si nekupovala trojkombinaci, ale naopak sedačku vybrala podle testů bezpečnosti, koupila nějaký super hluboký houpací a pěkný kočár, třeba inglesinu. A pak pěkný a lehký sporťák, čtyřkolka je super easywalker a trojkolka třeba jané slalom nebo se mi teď moc líbí Bumbleride indie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.11.12 17:33

Každý Ti tu doporučí to, co má. Tak si vybírej podle toho, jak se Ti líbí, aby neměl ta malá kolečka, jestli chceš tři, nebo čtyři kolečka, jestli má být tvrdší, nebo měkčí… Za mě Jané slalom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
13.11.12 17:33

Zajdi do nejakyho kramu s kocarkama a zkus si tam jak se ti s kterym jezdi. Ja si treba vybirala podle toho aby dobre jezdil. Trpim na zanety slach a nemuzu se porad tahat s tezkym kocarem. Nakonec jsem si vybrala takovej, kterej jezdi uplne sam. :mrgreen: Ne vazne, muzu ho v pohode korigovat jednou rukou a bez vetsi namahy. Taky se dobre sklada do auta, coz se taky hodi.
Jinak mam Maxi Cosi Elea 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.11.12 17:39

Byt tebou si sednu a zamyslim se co od toho kocarku cekas…je rozdil, jestli budes jezdit po meste, rada nakupujes, budes jezdit MHD nebo budes brazdit pole a lesy. V prvnim pripade bych volila lehky kocar s mensimi prednimi otocnymi koly, aby si se mohla pohodlne otocit na petniku. V druhem pripade nafukovaci kola, stejne velika.

ted ctu, ze jsi spis mesto, tak bych volila ta otocna, ja takovy mela a byla jsem spokojena, ovladatelny byl perfektne.

urcite bych koukala na to jaka je sportovni verze, pac tu vyuzijes nejvic - jestli jde do lehu, je otocitelna po i protismeru jizdy (nektere deti chteji jeste koukat na mamu), pro nekoho je zasadni velikost kosiku nebo polohovatelna rukojet, protoze ma o pul metru vetsiho manzela.

trojkombinaci bych ale nebrala, autosedacku bych volila dle bezpecnosti, takze dvojkombinaci a k tomu poridit adapter, vetsina kocarku to tak ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
13.11.12 17:41
@zavjej píše:
Každý Ti tu doporučí to, co má. Tak si vybírej podle toho, jak se Ti líbí, aby neměl ta malá kolečka, jestli chceš tři, nebo čtyři kolečka, jestli má být tvrdší, nebo měkčí… Za mě Jané slalom

Jasný ale já vůbec nemám přehled a tak se mám alespon od ceho odrazit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.11.12 17:43

To je zase diskuze, jedinou věc kterou si zakladatelka byla jistá, bylo že chce trojkombinaci, tak ji to honem vyvraťte :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí