Nevím si rady s výběrem kočárku

Anonymní
10.11.12 09:59

Nevím si rady s výběrem kočárku

Zdravím! :mavam:
Potřebuji nutně poradit, nevím si vůbec rady s výběrem kočárku. Máme prostě dvě možnošti.

1. Roan Marita + golfky Chicco Multiway
To je první možnost, že bysme koupili roana maritu, jen jako hluboký, protože sporťák se mi nelíbí. Ale zase ten hluboký je nádherný typický kočárek, který jde houpat. No a až by dítko vyrostlo, tak bysme koupili golfky, jenže se zase bojím, abych se s těma golfkama moc nedřela, každý říká, že sporťák je lepší.

2. Espiro Enzo Evo 2012
Ten se mi líbí celý jako dvoukombinace. Hluboká korba je celkem velká a sporťák taky pěkný. Jenže sporťák bysme museli dávat do kufru bez velkých koleček (ale zase jde složit líp než marita :mrgreen: )

Prostě vůbec nevím. Bojím se, abych se s golfkama moc nervala, zase jsou pak lepší na cestování. Marita se mi líbí, ale nevím, jestli je praktický. Prostě se vůbec nemůžu rozhodnout :nevim:, PORAĎTE! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101679
10.11.12 10:22

Neporadím, já mám dvojkombinaci plus golfky :mrgreen: nicméně přiznám se, že by mi štvalo (slušně řečeno) sundavat kolečka při každém nakládání kočárku do kufru… ale já tohle řešila výměnou auta :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.11.12 10:26

Ono dost záleží, kam budeš ty kočárky používat. Na malé mimi bych ti schválila Roan Maritu a výběr golfek bych nechala otevřený. Až bude mimi větší a těžší. Chicco multiway se mi řídily celkem dobře, ale přišly mi užší a naše dvouletá (ale dlouhá) dcerka v nich byla narvaná (měly jsme půjčené). My máme Babydesign Sprint (v podobném provedení je i Babypoint Sprinter a Zopa Fusion) a s tím jsem spokojená. Je to tedy sporťák s většími otočnými koly, neskládá se jako golfky, ale řídí se snadno a je prostorný. Do lesa bych ho teda nebrala, ale zvládá dobře i dlažbu ve městě a jízdu po štěrkových cestičkách v parku.
Pokud to není nutné koupit hned, tak bych vzala jen ten hluboký, třeba ti potom padnou do oka jiné golfky, až to bude aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.12 10:38

@j.a.n.i1 To mě štve taky, že bych musela sundavat kolečka, ale pořád mi to přijde lepší než rozkládat celou maritu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
10.11.12 10:42

Hm.. Já jezdila s hlubokou, malá je říjnová.. Sedla si po půl roce a pak jsem si koupila právě Multiway.. Akorát se obávám, jak se s nima bude jezdit v zimě.. Pokud se povede spravit sporťák, budu jezdit s ním - bydlíme na kopci, chodníky mají čistit majitelé, takže když nasněží jsem v koncích :mrgreen: Jinak jsem s nima spokojená, jsou prostorné, jsou stabilní na madla můžu zavěsit skoro cokoliv, sice nejsou nejlehčí, ale stále je do tramvaje vynesu sama - malá má 12 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.11.12 10:54

zakladatelko,

Myslím, že možností je určitě víc.
pokud se ti líbí roan marita, kup si ho na miminko, a co bude dál neuvažuj. víš, ono požadavky na kočár se vždycky s časem po narození trochu změní.
já třeba měla utkvělou představu, že budu mít pouze jeden kočár na všechno :mrgreen: což při mém způsobu života prostě byla konina největší. hnedka 2m po narození jsem sháněla golfový podvozek pod autosedačku.
tak jak jsem to měla u druhého, mi to vyhovovalo lépe, už jsem věděla, co chci. ale je jasné, co sedí mě, nemusí sedět jinému..

jezdíš hodně autem? jezdíš MHD?
bydlíš ve městě/na vesnici? - rsp. jaký terén budeš kočárkem projíždět?
jak velký kufr auta máte? vejde se ti tam roan?
máš nějaká omezení - velikost výtahu, šířka dveří, tahání kočáru někam?
takové otázky bych si pokládala já a pak se rozhodovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
10.11.12 10:57

Já měla Roan Maritu, byla jsem naprosto spokojená. Je to nádherný klasický prostorný kočárek :srdce:
Ještě i v roce se dítě vešly do hluboké korby vč. fusaku (mám lednové dítka), a v zimě, když jim byl 1rok, jsme využili i ten sporťák(lze otočit čelem k matce, dítěti nefouká do obličeje).
Coby 2.kočár jsem neměla golfky, ale sporťák X-Lander, je prostorný, lze na něj dát nánožník, pláštěnka, pod kočár nákup, věci na celodenní výlet:-). (což pod golfky asi nedáš)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
10.11.12 11:22

Dívala jsem se ze zvědavosti na ty golfky, ale nepřijou mi vůbec praktické. Myslím, že se do nich nevejde fusak, nánožník taky nemají, na léto možná dobré, ale na zimu určitě ne (nehledě na ty dvojkolečka).
Já mám téměř 3letého kluka a ještě stále, když je škaredě, využívám nánožník. Vloni, když byly ty velké mrazy (teda aspoň u nás bylo až -20), dala jsem do X-Landeru fusak i 2leťáka (velkého, teď má 3 roky a měří 103cm).

Ještě ohledně skladnosti Roanu - máme Focus combi, dali jsme tam celý kočár bez rozkládání, ale je pravda, že je těžký. Ale je tak krásný:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
10.11.12 11:51

Tak já mám trojkombinaci a je to, zatím využíváme hlubokou a vajíčko ale po novém roce půjde malý do sportáku, protože se dohluboké nevejde váhově, no a golfky ty možná v étě ale to se uvidí, jinak bych vybrala tu dvojkombinaci a řešila bych to až fakt vlétě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.11.12 12:16

@danik myslíš chicco multiway? Nánožník mají a dnes jsem tam dala Emitex combi a pasuje.. Ale už tam nedám nanožník, což ale zas tak nevadí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
10.11.12 13:40

@gabriela82 aha, tak podle obrázku mi přišlo, že k nim nánožník není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.11.12 15:12

Jj, k multiway je ve výbavě nánožník, mmjiné, ale třeba mně ho kluk odkopával z kočáru.
fusak se tam dá v pohodě, měla jsem tam emitex combi.

ale jiank nic moc kočár, šel hnedka z domu, kvalita fakt úměrná ceně.

proto radím koupit si hluboký a dál nepřemýšlet.. :) zakladatelka uvidí, co jí bude vyhovovat, až bude miminko vozit.

a k té základní volbě - raději určitě roan než espiro enzo, už jen podle recenzí. na maritu těch negativních moc nneí, zato na espiro poměrně dost.

v levnějších kombinacích tohoto typu bych si vybrala firkon verano long. kde je velká korba, velký sporťák (myslím ložnou plochu) a hlavně, adaptáry na maxi cosi/cybex, což jsou bezpečnější autosedačky, než tyhle espiro, roan apod. :palec:
(čímž v tom zakladatelce nechci dělat větší čurbes, ..jen bych si espiro fakt nekoupila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.11.12 16:49

@danik dvojkolečka nejsou problém, záleží na velikosti. Malá kolečka jsou na pytel ať jsou dvoj, nebo jen jednoduchá. A větší dvojkolečka jsou pohodlnější než spousta sporťáků s jednoduchými otočnými o 360°… Kamarádka má sporťák jako to Espiro a přijde mi vratký a hůř se s ním manipuluje než s tím naším Sprintem. Naproti tomu ten X-lander mi přišel dost dobrý - poměrně lehký i dobře řiditelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí