Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2998
8.2.18 16:03
@kouřící králík píše:
Prosím, prosím o radu
Mám kocourka, 14 měsíců. Je stále hladový, nenežraný. Myslím, že jednou okouše i mě. Granule nechce vůbec, to ho nezajímá, jen kapsičky a syrové maso.
No a pak má zažívací problémy, krev je v pořádku, břicho také.

Co s ním mám dělat?
Nyní jsem ho nechala 3 dny jen na granulích, děs, ale nakonec cosi spolkl. Zažívací problémy tedy nebyly, jasně, když nic téměř nežral.

Můžete mě, prosím, napsat jak často dáváte své micině kapsičku?
co jí, jak částo.

děkuji

Dávám denně - kapsičku, konzervičku.
Pokud vám granule nechce, doporučuji dávat syrové maso - klidně ráno i večer, postačí vždy kousek cca 75g. všechny druhy, kromě divočáka.
nebo konzervy, z kvalitních vychází nejlépe Cosma original 400g/170g.
Pokud by vám žrala paštikovité, doporučuji konzervy Macs, Nuevo, Animonda Carny.

Kočka na suchém být může, ale nedoporučuje se to. Kočky totiž dost málo pijí, pak mají potíže s ledvinami. Je pro ně přirozenější přijímat tekutiny v mokré stravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
8.2.18 16:04

@kouřící králík mám kocoura, 1,5r, který je jen v bytě. Žere jen granule, kapsicku mu dávám max jednou za měsíc, občas uvařené maso, syrové mu nedávám. Nemá žádné potíže.
Jiné granule jsi zkoušela? Jinak známá má dvě cistokrevne, stejně staré kočky a jedna z nich taky granule odmítá, zkoušeli jich několik, krmí ji jen kapsickami. A je to teda opruz, protože víceméně nemůžou ani vypadnout z domova :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
8.2.18 16:06

@jankajj tak náš kocour je teda pijan, protože misku vypije co druhý den do dna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
8.2.18 16:12

@kouřící králík Ahoj, u mě kotě nechtělo žrát vůbec nic týden, když jsem si ho přivezla, já toho byla úplně na prášky!

Ale, kámoška z veteriny mi řekla, že žádná kočka dobrovolně hlady neumře, takže jsem po týdnu slyšela chroupání a od té doby to prokládá s kapsičkami (1 denně). Zamíchala bych tam i nějaké whiskas a pak nějaké kvalitní od veteriny.

Příspěvek upraven 08.02.18 v 16:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.18 16:12

@kouřící králík Tcháni mají kočku. Kapsičku má každý den, není moc velký jedlík, půlku ráno, půlku odpoledne/večer, v závislosti na tom, kdy přijde - většinou je venku, doma jen když je venku zima/hnusně - prostě když doma chce být a hlavně, když tam jsou lidi.
Jinak má celý den k dispozici granule, ty jí taky. Konzervy nemá ráda, jen když je čerstvě otevřená; druhý den už by z ní nežrala. Syrové maso jí - když jsou ořezy z masa pro lidi, ne že by se jí záměrně něco kupovalo.
Jinak nevezme do tlamy friskies, felixe a já už nevím jak se všechny ty značky jmenují (dokonce ani to, kde jedna kapsička stála přes 20,–). Nejvíc jí chutnají z Lidlu (Coshida), po tom se může utlouct. Na druhém místě kapsičky z Kaufladnu. Je to ekonomická kočka :-D Možná to chce jen vyzkoušet, co ten malý rozmazlenec bude ochotný spapat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.2.18 16:14

@kouřící králík granule mají k dispozici cely den, kapsicku dostávají jednu odpoledne. Zkousela si více granulí? Ty nase potvory taky nežerou všechny druhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
8.2.18 16:16

@kouřící králík A je to problém, nedávat mu granule? A jaké kupuješ, jsou kvalitní bez obilí s vysokým podílem masa?

Žere Ti trávu, aby si pročistil střeva?

Je domácí, nebo venkovní?

Nemůže být, že žere „z nudy“? Že chce, abys kolem něj hopkovala s jídlem, a proto se tak nacpe, že je mu zle?

Z jakého je prostředí? Neměl třeba jako kotě nějaké období, kdy byl hlady? Možná si to podvědomě kompenzuje…

A nemůže mít zanícené dásně? Že ho bolí zuby, tak nechce chroustat? (Přecpávání to samosebou neřeší, ale obliba měkké stravy by tomu svědčila.)

Se syrovým masem bych to nepřeháněla, tipla bych si, že potíže jsou právě z něj. Snažila bych se ho naučit aspoň na vařené.

Jinak na otázku „jak často mají“ nemohu relevantně odpovědět: moje kočka je alergik, takže mají jenom suché (konzerviček bychom se nedoplatili, tu mají na mls jednou za čas - a obvykle ji ani nesní). Suchého snědí tak dvě misky denně, dávají si podle chuti. Vody vypijí taky jednu dvě mističky denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
8.2.18 16:48

@kouřící králík Já mám dvě bytové kočky. Každé ráno dostávají plnou misku granulí. Někdy jí vyžerou celou a někdy nechají v misce pár granulí. Dostávají pouze kvalitní bez obilovin a značky jim střídám. V sobotu a v neděli navíc každá dostane půl konzervy. Na pití mají 2 fontány, tak pijou hodně. Během týdne dostanou nějaký keksík nebo pastu proti bezoárům. A samozřejmě mají k dispozici nolinu, kytku na ožírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105975
8.2.18 17:23
@kouřící králík píše:
Prosím, prosím o radu
Mám kocourka, 14 měsíců. Je stále hladový, nenežraný. Myslím, že jednou okouše i mě. Granule nechce vůbec, to ho nezajímá, jen kapsičky a syrové maso.
No a pak má zažívací problémy, krev je v pořádku, břicho také.

Co s ním mám dělat?
Nyní jsem ho nechala 3 dny jen na granulích, děs, ale nakonec cosi spolkl. Zažívací problémy tedy nebyly, jasně, když nic téměř nežral.

Můžete mě, prosím, napsat jak často dáváte své micině kapsičku?
co jí, jak částo.

děkuji

ja mam kotatko 5 mesicu…dostava jednu kapsicku nebo malou konzervu denne + granule. Kdyz mu nejaka konzerva nejede ( zatim jeste tridime co ano a co ne ), dava prednost granulim..ty mu chutnaji. Maso jen kdyz je, nedelam primo pro nej.
Jakou znacku granuli a konzerv mu davas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.2.18 17:33

Na to přežírání pozor, nám to začal dělat briťák, přežral se tak až zvracel. Jakmile se vyzvracel tak do sebe opět ládoval co to šlo, problém byl, že kočky byly dvě a ta druhá je od malička drobek, že i dnes vypadá jak kotě, tak jsme jí nechtěli brát granule. Byli jsme s ním raději i u veterináře, ale nemoci vyloučeny, prý se přežírá z nudy, tak redukujeme. Kapsička jedna denně plus nějaké polštářky, syrové maso nechtějí, maximálně sní kousek šunky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.2.18 19:56

Kocour brzy 6 měsíců, 4 kila :mrgreen: ale vypadá jak vyžle. Teď krmime 3× denně syrové maso, vnitřnosti snažím se ho převést i na kosti, teď se prezubil, tak to snad půjde. Když nemám rozmrazeno má konzervy nebo pasticky. Jen masové, bez obilí a cukru. Granule má celodenne k dispozici, taky bezobilne. Momentálně Purizon. Potíže žádné, houna krásná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105975
8.2.18 20:12
@Run píše:
Kocour brzy 6 měsíců, 4 kila :mrgreen: ale vypadá jak vyžle. Teď krmime 3× denně syrové maso, vnitřnosti snažím se ho převést i na kosti, teď se prezubil, tak to snad půjde. Když nemám rozmrazeno má konzervy nebo pasticky. Jen masové, bez obilí a cukru. Granule má celodenne k dispozici, taky bezobilne. Momentálně Purizon. Potíže žádné, houna krásná :lol:

Co je to za plemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
8.2.18 20:14

Mám 5 koček, v létě jsou převážně na granulích, protože si venku uloví myši, takže nemají hlad. Granule by měly být kvalitní z masa a jednobarevné. Našim nejvíce chutnají Chicopee, ty jedí všechny. Vařím jim kuřecí maso téměř denně, cenově to výjde mnohem levněji než kapsičky nebo konzervy a aspoň mám lepší pocit, že dostávají skutečné maso, jí i chrupavky a mají krásně lesklou srst. Kapsičky dávám občas taky, ale kupuji jim jen rybí a z Německa, jiné jim nechutnají :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.2.18 21:09
@Venetia píše:
Co je to za plemeno?

Venkovský zrzavý nalezenec :mrgreen: máme ho od jeho necelých 5ti týdnu. Kočka ho nechala u babičky na sene a s druhým kotetem zmizela. A on vlezl ke slepicim, asi z hladu a mrchy ho začaly klovat. Takže jsme ho tam nemohli nechat :srdce: pak mu na jedny straně olysal bok a i packa. Vet říkal, že mu prostě se strupama šly i chlupy, už mu to dávno dorostlo. No nicmene kamarádka mě hned přidala na FB do první kočičí výživové poradny a tak ho myslím krmime víc než dobře. Ale je jasné, že to je spíš genetika. On má dlouhý packy, velký tlapky i uši a fakt je spíš vyzablej. A má rád vodu :P ráda bych řekla, že je liznutej nějakou orientální, ale spíš je jen dobře rostlej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105975
8.2.18 21:25
@Run píše:
Venkovský zrzavý nalezenec :mrgreen: máme ho od jeho necelých 5ti týdnu. Kočka ho nechala u babičky na sene a s druhým kotetem zmizela. A on vlezl ke slepicim, asi z hladu a mrchy ho začaly klovat. Takže jsme ho tam nemohli nechat :srdce: pak mu na jedny straně olysal bok a i packa. Vet říkal, že mu prostě se strupama šly i chlupy, už mu to dávno dorostlo. No nicmene kamarádka mě hned přidala na FB do první kočičí výživové poradny a tak ho myslím krmime víc než dobře. Ale je jasné, že to je spíš genetika. On má dlouhý packy, velký tlapky i uši a fakt je spíš vyzablej. A má rád vodu :P ráda bych řekla, že je liznutej nějakou orientální, ale spíš je jen dobře rostlej.

ja mam sibirku bez PP… vzhled i vlastnsti odpovidaji, ale prijde mi na to plemeno docela prcek..je to porad takove kotatko..bude mu taky pul roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný