Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2707
18.11.17 18:52

Zdravím všechny. Mám dotaz a myslím, že lepší místo na jeho položení není :lol: mohl by mi někdo říct, co je to za plemeno? Klasickou českou kočku znám, mám ji doma, ale tahle kočička je úplně jiná. Teda kocourek. Věděl by někdo prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
18.11.17 19:35
@Terrinka93 píše:
Zdravím všechny. Mám dotaz a myslím, že lepší místo na jeho položení není :lol: mohl by mi někdo říct, co je to za plemeno? Klasickou českou kočku znám, mám ji doma, ale tahle kočička je úplně jiná. Teda kocourek. Věděl by někdo prosím?

Nejsem expert na kocky. Ale myslim, ze to nebude nic cistokrevnyho, ale ani obycejna kocka. Ale fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
18.11.17 19:40

Tipuju křížence ale určitě tam je hodně klasické naší domací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.11.17 19:50

@Terrinka93 podle te hranaté tlamy by to klidně mohl byt kříženec maina s klasickou domácí ;) je i dost mohutný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
18.11.17 20:50

Ahoj, podle hlavy bych řekla Peršan s domácí kočkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
18.11.17 22:17
@Terrinka93 píše:

Mám doma úplně stejné kotě, má jinou hlavičku než ostatní kočky, takovou jakou vidím na fotce, širokou a kulatou. Jako když jí vyfotím. A je to kotě bezprizorní z fabriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.17 14:39

Budeme se za pár měsíců stěhovat a já už teď skoro nespím, protože nevím, jak přestěhovat našeho kocourka. Jsou mu 4, přes den je doma, v noci lítá venku.. Budeme se stěhovat asi jen o 1/2km, tak mám strach, aby se pak nevracel zpátky. Nevíte, jak to nejlépe udělat? Mám ho zkusit naučit tam chodit? Nebo ho pak prostě vzít s sebou, pár dní zavřít doma a pak ho zkusit vypustit ven? Přes noc byl doma jen párkrát, když sám chtěl, jinak sedí u dveří a hrozně řve, že chce ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.11.17 07:28

@Bramblerose Určitě bude potřeba ho nechat nějakou dobu zavřeného doma. Aby si zafixoval zvuky z nového domova. Kočky se totiž řídí podle takové zvukové mapy. Kdyby se něčeho lekl, běžel by zase zpátky k původnímu domovu. Výhodou je, že je to blízku a že by jste si ho tam mohli zase odchytit. Nechte ho doma alespoň 14 dní, raději měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
28.11.17 08:38

@Bramblerose Myslím, že to, co radí @Kakika, je blbost. Kočky nejsou tak pitomý. My jsme se stěhovali se třema kočkama, zmatek nad zmatek, a v novém domě, kde byly pořád otevřené všechny dveře, jak se furt nosily věci, jsem je prostě vypustila: vzala jsem je v přepravce do domu, otevřela dvířka - a čekala. Taky jsme počítali s tím, že se může stát, že se leknou, zdrhnou, ztratí orientaci a třeba už je neuvidíme… ale po stěhování, když se to uklidnilo, normálně přišli domů a byli naši. Zavírat ho by byl IMHO jen stres.

A holt kdyby zdrhl „domů“, tak si pro něj ten půlkilometr dojdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.11.17 09:00

@Slečna Ferka záleží na konkrétní kočce. Nějaké se fixují na místo, některé na lidi. Těžko říct, mezi které se řadí zakladatelčina. Ale pravdu máš, že ten půlkilometr si případně dojdou. Mně to za ten stres, že se mi kočka ztratí, nestojí, takže naše jsou jen bytové, tudíž konkrétní zkušenosti nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
1.12.17 19:22
@Bramblerose píše:
Budeme se za pár měsíců stěhovat a já už teď skoro nespím, protože nevím, jak přestěhovat našeho kocourka. Jsou mu 4, přes den je doma, v noci lítá venku.. Budeme se stěhovat asi jen o 1/2km, tak mám strach, aby se pak nevracel zpátky. Nevíte, jak to nejlépe udělat? Mám ho zkusit naučit tam chodit? Nebo ho pak prostě vzít s sebou, pár dní zavřít doma a pak ho zkusit vypustit ven? Přes noc byl doma jen párkrát, když sám chtěl, jinak sedí u dveří a hrozně řve, že chce ven.

Tak já doporučuji nechat pár dní doma. Určitě nebude řvát u dveří, protože bude ve stresu. Chce to nechat ho zvyknout na jiné místo. Samozřejmě to bude vědět, že je jinde, ale zná Vás, tak si zvykne. Po pár dnech bych ho vypustil ven. Začne pomalu zkoumat okolí a hlavně se musí naučit, kde má vchod do nového domova, pokud bude mít. Nestojí to za to, aby jste pro něj chodili do původního bydliště. Je tam nebezpečí, že ho něco třeba přejede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.18 15:42

Prosím, prosím o radu
Mám kocourka, 14 měsíců. Je stále hladový, nenežraný. Myslím, že jednou okouše i mě. Granule nechce vůbec, to ho nezajímá, jen kapsičky a syrové maso.
No a pak má zažívací problémy, krev je v pořádku, břicho také.

Co s ním mám dělat?
Nyní jsem ho nechala 3 dny jen na granulích, děs, ale nakonec cosi spolkl. Zažívací problémy tedy nebyly, jasně, když nic téměř nežral.

Můžete mě, prosím, napsat jak často dáváte své micině kapsičku?
co jí, jak částo.

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
8.2.18 15:51

@kouřící králík mám tři kočky. Pouze v bytě. Nejstarší jsou 4 roky nejmladšímu 3 roky. Žerou jen granule. Kapsicku dostanou málokdy tak 1× za měsíc a syrové maso taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
8.2.18 16:02

@kouřící králík Naši mají 4 kočky venkovně-domácí. Všechny starší - 7-10 let. Kapsičky dostávají každodenně jako svoje běžné jídlo celý svůj život, vedle toho mají trvale volně dostupné plné misky s granulemi. Občas syrové maso, občas dostanou tvaroh, jogurt, zakysanku, ale to jen tak trochu. A dost často si ještě uloví něco venku. Zažívací problémy nikdo z nich nikdy neměl. Akorát jeden když sežere hodně granulí, tak má zácpu, ale jinak fakt nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
8.2.18 16:03

Kvalitni kapsu nebo konzervu davam rano, vecer syrove maso. Behem dne ma k dispozici granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný