Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
212
9.2.18 11:18

Nase mají celý den plně misky granulí, ráno dostávají kapsicku a když děláme něco z masa, nakrájíme jim taky. Občas se stane, že nam třeba z chleba slizaji sýr nebo sežerou šunku. Nejmladší z koček je schopná sežrat všechno co uvaříme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.18 13:15

Kocour a časté zvracení po kapsičkách.

Zdravím, mám dotaz, snad zde nezapadne, nechci zbytečně zakládat nové téma…

Máme 10 let starého kocourka, posledních několik měsíců často zvracel - párkrát do týdne, pohubl. Většinou chlupy, které mu asi dráždily žaludek, protože líná nadprůměrně. U veta jsme samozřejmě byli, cca před měsícem, na pohotovosti, protože během dvou dnů hodně sešel a ztratil apetit. Udělal mu krevní testy - všechny vnitřní orgány měl kocour naštěstí v pořádku, ale prý byl „někde v těle zánět“, kocour tedy dostal injekci atb a situace se cca na týden zlepšila.

Pak ale začal zvracet znovu - a teď už ne kvůli chlupům, ale co jsem vypozorovala, zvrací po kapsičkách. Jakoby jeho žaludek nedokázal kapsičky strávit. Vyzvrací to klidně i po šesti, osmi hodinách a přímo to z něj letí, celý obsah žaludku. Jinak ale chuť k jídlu naštěstí má. Celý život byl zvyklý na kapsičky Felix cca 1× denně, plus celodenně přístup ke kvalitním granulím (většinou Wild Cat), občas na chuť pár kousků syrového kuřecího masa.

Teď, když zvrací zase abnormálně skoro každý den, jsem vypozorovala, že když mu dávám jen granule přes den + 1× denně porci syrových vnitřností, třeba kuřecích srdíček nebo žaludků, nezvrací. Jen jednou za pár dní zase ty chlupy, ale na to mu dávám pastu. Plus miluje bílý jogurt, také po něm nezvrací, dávám mu ho ráno.

Tak se chci zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost. Jestli mám dál pokračovat ve stravě bez kapsiček (vyzvrací i kočičí paštiky bez kousků masa) a bude to ok, nebo jestli ho mám stresovat další návštěvou u veta a nechat udělat rtg a sono žaludku, nebo něco takového.

Děkuju za přečtení a za případné reakce a pardon za délku textu, ale moc se o něj bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
16.2.18 18:10
@prague_girl píše:
Zdravím, mám dotaz, snad zde nezapadne, nechci zbytečně zakládat nové téma…

Máme 10 let starého kocourka, posledních několik měsíců často zvracel - párkrát do týdne, pohubl. Většinou chlupy, které mu asi dráždily žaludek, protože líná nadprůměrně. U veta jsme samozřejmě byli, cca před měsícem, na pohotovosti, protože během dvou dnů hodně sešel a ztratil apetit. Udělal mu krevní testy - všechny vnitřní orgány měl kocour naštěstí v pořádku, ale prý byl „někde v těle zánět“, kocour tedy dostal injekci atb a situace se cca na týden zlepšila.

Pak ale začal zvracet znovu - a teď už ne kvůli chlupům, ale co jsem vypozorovala, zvrací po kapsičkách. Jakoby jeho žaludek nedokázal kapsičky strávit. Vyzvrací to klidně i po šesti, osmi hodinách a přímo to z něj letí, celý obsah žaludku. Jinak ale chuť k jídlu naštěstí má. Celý život byl zvyklý na kapsičky Felix cca 1× denně, plus celodenně přístup ke kvalitním granulím (většinou Wild Cat), občas na chuť pár kousků syrového kuřecího masa.

Teď, když zvrací zase abnormálně skoro každý den, jsem vypozorovala, že když mu dávám jen granule přes den + 1× denně porci syrových vnitřností, třeba kuřecích srdíček nebo žaludků, nezvrací. Jen jednou za pár dní zase ty chlupy, ale na to mu dávám pastu. Plus miluje bílý jogurt, také po něm nezvrací, dávám mu ho ráno.

Tak se chci zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost. Jestli mám dál pokračovat ve stravě bez kapsiček (vyzvrací i kočičí paštiky bez kousků masa) a bude to ok, nebo jestli ho mám stresovat další návštěvou u veta a nechat udělat rtg a sono žaludku, nebo něco takového.

Děkuju za přečtení a za případné reakce a pardon za délku textu, ale moc se o něj bojím.

Doporučil bych změnit stravu. Nedávat ty kapsičky a zkusit jinou značku a nebo krmit syrovym masem, po premrznuti samozřejmě. Mě kočky taky po některých konzervach zvrací, prostě jim to nesedne. Obyčejné kočky ne, většinou jen mainky. :think: :mrgreen: Z konzerv já dávám Bozita a třeba Almo nature. Granule stridam Taste of the Wild, Applaws. Dávám i syrové maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
16.2.18 18:16
@Venetia píše:
ja mam sibirku bez PP… vzhled i vlastnsti odpovidaji, ale prijde mi na to plemeno docela prcek..je to porad takove kotatko..bude mu taky pul roku

V půl roce už jsou sibirky docela kus ne? Rodiče jsou oba sibirky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105987
16.2.18 18:53
@Lumius píše:

Otec určitě a snad i matka, ale úplně jistá si nejsem..on je ale typické sibiratko i povahové, takový polopejsek zavislacek, věcne se macha ve vodě :D moc velkej, ale není…Oni mají dospívat až do tří let, tak třeba to jde pomaleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105987
16.2.18 18:54
@Lumius píše:

Otec určitě a snad i matka, ale úplně jistá si nejsem..on je ale typické sibiratko i povahové, takový polopejsek zavislacek, věcne se macha ve vodě :D moc velkej, ale není…Oonini mají dospívat až do tří let, tak třeba to jde pomaleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
16.2.18 19:32

@Venetia jéééé ten je krásný :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105987
16.2.18 20:22
@Yasminn píše:
@Venetia jéééé ten je krásný :srdce: :srdce:

Dik…je to mazánek rozmazlenej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
16.2.18 20:28
@Venetia píše:
Otec určitě a snad i matka, ale úplně jistá si nejsem..on je ale typické sibiratko i povahové, takový polopejsek zavislacek, věcne se macha ve vodě :D moc velkej, ale není…Oonini mají dospívat až do tří let, tak třeba to jde pomaleji

Je hezkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
16.2.18 22:09

@Venetia jsem konečně dodělal kočičí strom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105987
16.2.18 22:43

@Lumius
To.my máme jen takový komerční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
16.2.18 22:46
@Venetia píše:
@Lumius
To.my máme jen takový komerční…

Ono jedné to stačí. Já mám ještě tohle, ale nějak to nestačilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
17.2.18 07:46
@Venetia píše:
Dik…je to mazánek rozmazlenej :D

to znám, jednoho mám taky doma :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
17.2.18 07:47

@Lumius ty jo ten strom je boží 8o :potlesk: :potlesk: Kolik máte čičin? :-) Vidím tři :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
17.2.18 10:46

@Lumius Krásný strom :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie