Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Potkyš při posledním vážení měl 4 kila. Je narozený cca v půlce srpna. Má doma různé nelichotive přezdívky
ale on má fakt hodně dlouhý packy a i ten ocas. Jinak je hubenej. Jsem zvědavá co z něj vyroste.
@Run Jaký přezdívky? Práskni…
Můj sen je bengálka, ale doma to neprošlo.
Jak u chlapa, tak u první kočky (měla menší problém přijmout druhou kočku) a kdybych dotáhla další, tak se na mě urazí a zabalí si batoh… ![]()
@Run píše:
@Lumius no to jo… Hlavně byl u nás moc brzo, nebylo mu ani pět týdnů. Porad hodně kouše, ne silně, ale podle mě už se to nikdy neodnauci. Mazlí se, ale zásadně ve stoje. Člověk aby se ponizoval a lezl za nímv noci za mnou chodí a spí mi vedle hlavy, ale nesmím se ho moc dotýkat, to pak zase odejde.. Jestli mi někdy vyskočí dobrovolně na klín, tak mě snad klepne radostí
Tak tě klepne a bude po radosti ![]()
@Potkyš píše:
@Run Jaký přezdívky? Práskni…Můj sen je bengálka, ale doma to neprošlo.
Jak u chlapa, tak u první kočky (měla menší problém přijmout druhou kočku) a kdybych dotáhla další, tak se na mě urazí a zabalí si batoh…
O bengalce jsem taky hodně uvažoval, nakonec to vyhrály mainky ![]()
@Lumius píše:
@Run zrzouny mám rád. Jsou super. A většinou pěkný ulicnici![]()
jj to je fakt, zrzci jsou lumpové
![]()
Dobrý den,
prosím Vás mám takový problém. Moj kočka mi věčně značkuj do křesel a nevím proč. Záchodek jsme jí dali jinam, hrajeme si s ní všechno, ale tohle dělá pořád. Už nevím co mám s ní dělat. Prosím nevíte někdo, co mám ještě udělat aby toho nechala?
![]()
@ZemanovaMonika píše:
Dobrý den,prosím Vás mám takový problém. Moj kočka mi věčně značkuj do křesel a nevím proč. Záchodek jsme jí dali jinam, hrajeme si s ní všechno, ale tohle dělá pořád. Už nevím co mám s ní dělat. Prosím nevíte někdo, co mám ještě udělat aby toho nechala?![]()
![]()
![]()
![]()
Jak stará? Kastrovaná? Veterinárně vyloučené záněty močových cest, ledvin?
Dobrý den mám kočičku a jsou ji asi tři roky..dříve byla na kastraci a zastavilo se jí srdíčko ale byla v pořádku teď ale močí všude do bot i zvrací kde se dá a přitom je úplně vychrtlá a skoro nic nežere. Tak mi prosím poraďte jestli to má něco společného s tou kastraci nebo to je něco jiného. Manžel ji chce dát pryč ale mě ji Mam moc ráda.
@sabrina547 no, už jste měla být s kočkou u veterináře, močením vás upozorňuje, že je jí zle a pokud zvrací, nejí a je vychrtlá, tak je to snad evidentní, že potřebuje pomoc odborníka. Pokud teda s ní už manžel nefláknul o zem…uf ![]()
@sabrina547 pokud je vychrtlá, tak ty problémy jistě už trvají dlouho
Měli jste s ní dávno zajít na veterinu. Taky vám nikdo nejspíš neporadí, musí jí vyšetřit lékař. Chudák kočička. ![]()
Ahoj, vím, že je to docela opakované téma už po sté, ale hledám rychlou pomoc/ukonejšení, že to dělám správně. Přivezla jsem si 5 měsíční kočičku k 1,5 rok staré kastrované kočce. Nějaké to běsnění jsem očekávala. Ale možná mi to přijde až moc. Velká na malou je hrozně agresivní a pomalu by jí roztrhala už v přepravce. Mám bohužel jen jednu místnost malou navíc, kde je nyní malá celá vystrašená a ani nedutá. Velká se dveří vyhýbá a když tam jdu a vyjdu ven, tak přímo na mě agresivně útočí, pak zdrhne pod gauč a řve, po 5 minutách se uklidní a přijde se pomazlit, ale i přitom se po mě sama ožene. Pochopila jsem, že malá je jí velmi nepříjemná a netuší co se děje. Spíš mě zajímá jestli zažili něco podobného a dopadlo to dobře nebo už je spíš jasné, že kámošky nebudou. Nechci nechávat malou zavřenou dlouho, na to mi je jí moc líto a spíš bych darovala, protože z toho bude mít akorát trauma.
![]()
@Aendys píše:
Ahoj, vím, že je to docela opakované téma už po sté, ale hledám rychlou pomoc/ukonejšení, že to dělám správně. Přivezla jsem si 5 měsíční kočičku k 1,5 rok staré kastrované kočce. Nějaké to běsnění jsem očekávala. Ale možná mi to přijde až moc. Velká na malou je hrozně agresivní a pomalu by jí roztrhala už v přepravce. Mám bohužel jen jednu místnost malou navíc, kde je nyní malá celá vystrašená a ani nedutá. Velká se dveří vyhýbá a když tam jdu a vyjdu ven, tak přímo na mě agresivně útočí, pak zdrhne pod gauč a řve, po 5 minutách se uklidní a přijde se pomazlit, ale i přitom se po mě sama ožene. Pochopila jsem, že malá je jí velmi nepříjemná a netuší co se děje. Spíš mě zajímá jestli zažili něco podobného a dopadlo to dobře nebo už je spíš jasné, že kámošky nebudou. Nechci nechávat malou zavřenou dlouho, na to mi je jí moc líto a spíš bych darovala, protože z toho bude mít akorát trauma.![]()
Ahoj, pokuď máš dvě místnosti, tak kočičky rozděl, ta starší si prostě musí zvyknout že už její teritorimu obývá i někdo další, ted ji vnímá jako vetřelce. My máme doma 3 letou kočku a cca před třemi měsící dcerka přivezla od babičky 2. dvou měs. kocourka. Velká taky prskala, syčela a kdyby jsme ji nechali s prckem o samotě, tak by se na něj jistě vrhla.
My máme výhodu, že pracujeme doma, takže přes den, jsem to ohlídali, velkou jsme třeba dali na kočičí strom úplně nahoru mohla tak jen malého zdálky pozorovat, když se přiblížil tak začala syčet. Pomalu jsme skoušeli i s jídlem misky za rohem aby se najedli, první dva dny jsme z toho byli taky na nervy. Večer jsme měli velkou v obýváku kde má z něho přístup k nám do ložnice a malý měl chodbu, kuchyň a dcerka v dětském pokoji měla otevřeno, tak chodil za ní a nebyl sám. Hlavně ve chvílích kdy je možnost starší kočičcce dát najevo svou lásku.
Myslela jsenm, že to bude trvat déle, ale za 3 - 4 dny byla v pohodě. Někdy si s ním chtěla hrát, ale jak je větší a celého ho objala a začala tak okousávat, a jemu se to nelíbilo, už stačilo jen hlídat co s ním dělá ![]()
Teď se honí po bytě, někdy u sebe leží, jak mají náladu, velká ho i olizuje a malej se snaží jí přitom okusovat (je to takový malý satan) ![]()
Nevím jak je Vaše kočka paličatá, u některých to trvá i déle než u nás ale ztracené to není.
My už ted zcela jistě víme, že pán tu pak bude kocour. Ne jen že bude o dost větší ale je to nervák, jakmile jde o maso, má ho v tlamě a vrčí aby mu ho někdo neukradl ![]()
@Aendys píše:
Ahoj, vím, že je to docela opakované téma už po sté, ale hledám rychlou pomoc/ukonejšení, že to dělám správně. Přivezla jsem si 5 měsíční kočičku k 1,5 rok staré kastrované kočce. Nějaké to běsnění jsem očekávala. Ale možná mi to přijde až moc. Velká na malou je hrozně agresivní a pomalu by jí roztrhala už v přepravce. Mám bohužel jen jednu místnost malou navíc, kde je nyní malá celá vystrašená a ani nedutá. Velká se dveří vyhýbá a když tam jdu a vyjdu ven, tak přímo na mě agresivně útočí, pak zdrhne pod gauč a řve, po 5 minutách se uklidní a přijde se pomazlit, ale i přitom se po mě sama ožene. Pochopila jsem, že malá je jí velmi nepříjemná a netuší co se děje. Spíš mě zajímá jestli zažili něco podobného a dopadlo to dobře nebo už je spíš jasné, že kámošky nebudou. Nechci nechávat malou zavřenou dlouho, na to mi je jí moc líto a spíš bych darovala, protože z toho bude mít akorát trauma.![]()
Dej jim čas. Já mám 4 chlupáče a vždycky to chvilku trvá. Některé kočce bohužel déle. Ale nakonec se uklidní. Ta starší má prostě psycho, je ve stresu. Když se ale přijde někdy pomazlit, tak to není tak hrozné. Pokud se nervou do krve, tak bych nezasahoval, aby se některá z nich necítila odstrcena. Si to vyřídí spolu sami. Přeju hodně štěstí.