Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@J_Doe píše:
Ahoj holky, plánujeme na podzim kočičku, tak se vetřuA mám hned dotaz - co teda kočičce dávat kromě kupovaného hotového jídla?
Syrový maso jakýkoli, kromě divočáka. I vnitřnosti, dávám třeba i kachní zaludky, srdce, játra. Kuřecí křídla, trochu rozbit paličkou na maso..Je to nejlepší, než jakákoli kapsicka. Jinak občas trochu bílého jogurtu, tvarohu, žloutek.
Tak ono ATB i odčervení není pro střeva žádný zázrak, ještě bych počkala, den, dva. Koupila bych hovězí srdce a vařila mu ho s rýží a pak eventuálně zkusit grainfree granule.
@berusa.m píše:
No abych byla upřímná, já jsem je dle složení taky kupovat nechtěla. Ale říkala jsem si, že když je kupuje svým kočkám chovatelka a veterinář je prodává taky, tak asi nebudou špatné.Měla jsem dát na svůj názor. Pro minulého kocoura jsem kupovala jenom Carnilove, protože jsou bez obilovin. Jdu teda do obchodu a zkusím mu tedy změnit granulky i konzervy. Díky.
No někteří tím krmí no..Zkus ty N&D, ale pozor, ne všechny jsou bez obilovin. Kočkám chutnají většinou. A fakt bych zkusila vyloučit to kuřecí.
@J_Doe píše:
Ahoj holky, plánujeme na podzim kočičku, tak se vetřuA mám hned dotaz - co teda kočičce dávat kromě kupovaného hotového jídla?
Maso, vnitřnosti, ryby, vajíčka, jogurt ( je potřeba vyzkoušet, některé kočky laktózu nesnesou).
Maso a vnitřnosti dávám syrové. Je dobré nechat přemrznout. Ale třeba kuřecí srdíčka můžeš povařit a dát i s vývarem. Rybí filé taky povařím. Když vaříme pstruha, kapra, lososa, tak dávám kousek syrového.
@berusa.m kup mu u veterináře probican - probiotická pasta. Granule bych dávala s vysokým obsahem masa bez obilí. A pozor na kuřecí, může mít na něj alergii, dala bych hovězí a klidně syrové, vyzkoušet malé množství.
@aiwwa píše:
Maso, vnitřnosti, ryby, vajíčka, jogurt ( je potřeba vyzkoušet, některé kočky laktózu nesnesou).
Maso a vnitřnosti dávám syrové. Je dobré nechat přemrznout. Ale třeba kuřecí srdíčka můžeš povařit a dát i s vývarem. Rybí filé taky povařím. Když vaříme pstruha, kapra, lososa, tak dávám kousek syrového.
Tvoje profilovka vypadá stejně jako náš kocour.
A jak mám začít se syrovým masem? Mám mu začít dávat po malých porcích k jeho jídlu, nebo se na ty kapsičky uplně vykašlat a rovnou nabídnout třeba syrové (přemrazené) maso? Mě nevadí ani mu vařit. Nebo nemáš nějaký odkaz na dobrou stránku ohledně barfování? Tu pastu zkusím koupit. Nabízela jsem mu i bílý jogurt ale ten mu teda vůbec nešel pod čumák.
@berusa.m píše:
Tvoje profilovka vypadá stejně jako náš kocour.A jak mám začít se syrovým masem? Mám mu začít dávat po malých porcích k jeho jídlu, nebo se na ty kapsičky uplně vykašlat a rovnou nabídnout třeba syrové (přemrazené) maso? Mě nevadí ani mu vařit. Nebo nemáš nějaký odkaz na dobrou stránku ohledně barfování? Tu pastu zkusím koupit. Nabízela jsem mu i bílý jogurt ale ten mu teda vůbec nešel pod čumák.
Já bych zkusila nejdřív hovězí a vyloženě místo kapsičky. Syrové maso je nejpřirozenější. Stránku žádnou neznám, není to žádná věda. Já vždy koupím kus hovězího a krůtího a naporcuju do mrazáku, asi 100 g balíčky.
@aiwwa píše:
Já bych zkusila nejdřív hovězí a vyloženě místo kapsičky. Syrové maso je nejpřirozenější. Stránku žádnou neznám, není to žádná věda. Já vždy koupím kus hovězího a krůtího a naporcuju do mrazáku, asi 100 g balíčky.
Tak díky moc. Spíš jsem se bála, aby neměl něčeho nedostatek. Jdu do zverimexu pro nové granule a do masny pro dobré maso a vnitřnosti. Budu zkoušet. Snad mu to pomůže. Logicky si říkám, že syrové maso je pro kočky nejpřirozenější, tak by mu to mohlo sednout lépe než kapsa s vařeným kuřecím.
@berusa.m píše:
Tak díky moc. Spíš jsem se bála, aby neměl něčeho nedostatek. Jdu do zverimexu pro nové granule a do masny pro dobré maso a vnitřnosti. Budu zkoušet. Snad mu to pomůže. Logicky si říkám, že syrové maso je pro kočky nejpřirozenější, tak by mu to mohlo sednout lépe než kapsa s vařeným kuřecím.
Neboj, maximálně mu to nebude chutnat, což si nemyslím. U nás stačí vyndat prkénko a kocour už běží do kuchyně zkontrolovat jestli nejdu krájet maso. ![]()
Kup určitě ten probican a já dávám ještě tyhle dvě pasty, tak jednou týdně. https://www.zoohit.cz/…inove/484085
@aiwwa píše:
V masně kam chodím, mají dnes čerstvé maso. Tak jsem mu vzala falešnou svíčkovou. A co myslíš? Kousek masa požvýkal a vyplivl. Pak ještě jeden, ten taky vyplivl a zamňoukal „jako něco lepšího tam nemáš?“
Tak jsem mu ho podle rady na internetu 2 min. povařila, nechala vychladnout a dala do misky. To zblajznul jako malinu. Postupně se má prý jenom přelít horkou vodou až si nakonec zvykne na syrové. ![]()
@berusa.m píše:
V masně kam chodím, mají dnes čerstvé maso. Tak jsem mu vzala falešnou svíčkovou. A co myslíš? Kousek masa požvýkal a vyplivl. Pak ještě jeden, ten taky vyplivl a zamňoukal „jako něco lepšího tam nemáš?“Tak jsem mu ho podle rady na internetu 2 min. povařila, nechala vychladnout a dala do misky. To zblajznul jako malinu. Postupně se má prý jenom přelít horkou vodou až si nakonec zvykne na syrové.
Tyjo, to je rozmlsanec.
falešnou svíčkovou, to se má. ![]()
@aiwwa píše:
Tyjo, to je rozmlsanec.falešnou svíčkovou, to se má.
Já jsem měla čínské nudle, mimochodem
Při ceně 230,– kg je to 23,–/100 gramů. Když si vezmu kolik stojí „lepší“ kapsička, je takové krmení za hubičku. Ale taky se neošidím. Ze zbytku si udělám tatarák. ![]()
@berusa.m píše:
Já jsem měla čínské nudle, mimochodemPři ceně 230,– kg je to 23,–/100 gramů. Když si vezmu kolik stojí „lepší“ kapsička, je takové krmení za hubičku. Ale taky se neošidím. Ze zbytku si udělám tatarák.
Vždyť jo. Taky kupuju kocourovi zadní hovězí, krůtí prsa apod. ![]()
@berusa.m píše:
Já jsem měla čínské nudle, mimochodemPři ceně 230,– kg je to 23,–/100 gramů. Když si vezmu kolik stojí „lepší“ kapsička, je takové krmení za hubičku. Ale taky se neošidím. Ze zbytku si udělám tatarák.
Prave, i drahy hovězí vyjde levněji, než kvalitní kapsa. Ja jsem je na některý maso naučila tak, ze jsem ho fakt na úplně drobno nakrajela a smichala s kapsickou, kterou jsem postupně ubirala. Ja teda kupuju nejčastěji konzervy Cosma, jsou fakt masový a cenově vyjdou nejlíp.