Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21899
29.6.20 10:37
@J_Doe píše:
Ahoj holky, plánujeme na podzim kočičku, tak se vetřu :-)A mám hned dotaz - co teda kočičce dávat kromě kupovaného hotového jídla?

Syrový maso jakýkoli, kromě divočáka. I vnitřnosti, dávám třeba i kachní zaludky, srdce, játra. Kuřecí křídla, trochu rozbit paličkou na maso..Je to nejlepší, než jakákoli kapsicka. Jinak občas trochu bílého jogurtu, tvarohu, žloutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
29.6.20 10:39

Tak ono ATB i odčervení není pro střeva žádný zázrak, ještě bych počkala, den, dva. Koupila bych hovězí srdce a vařila mu ho s rýží a pak eventuálně zkusit grainfree granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
29.6.20 10:40
@berusa.m píše:
No abych byla upřímná, já jsem je dle složení taky kupovat nechtěla. Ale říkala jsem si, že když je kupuje svým kočkám chovatelka a veterinář je prodává taky, tak asi nebudou špatné. :? Měla jsem dát na svůj názor. Pro minulého kocoura jsem kupovala jenom Carnilove, protože jsou bez obilovin. Jdu teda do obchodu a zkusím mu tedy změnit granulky i konzervy. Díky.

No někteří tím krmí no..Zkus ty N&D, ale pozor, ne všechny jsou bez obilovin. Kočkám chutnají většinou. A fakt bych zkusila vyloučit to kuřecí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
29.6.20 10:53
@J_Doe píše:
Ahoj holky, plánujeme na podzim kočičku, tak se vetřu :-)A mám hned dotaz - co teda kočičce dávat kromě kupovaného hotového jídla?

Maso, vnitřnosti, ryby, vajíčka, jogurt ( je potřeba vyzkoušet, některé kočky laktózu nesnesou).
Maso a vnitřnosti dávám syrové. Je dobré nechat přemrznout. Ale třeba kuřecí srdíčka můžeš povařit a dát i s vývarem. Rybí filé taky povařím. Když vaříme pstruha, kapra, lososa, tak dávám kousek syrového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
29.6.20 10:57

@berusa.m kup mu u veterináře probican - probiotická pasta. Granule bych dávala s vysokým obsahem masa bez obilí. A pozor na kuřecí, může mít na něj alergii, dala bych hovězí a klidně syrové, vyzkoušet malé množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.6.20 11:04
@aiwwa píše:
Maso, vnitřnosti, ryby, vajíčka, jogurt ( je potřeba vyzkoušet, některé kočky laktózu nesnesou).
Maso a vnitřnosti dávám syrové. Je dobré nechat přemrznout. Ale třeba kuřecí srdíčka můžeš povařit a dát i s vývarem. Rybí filé taky povařím. Když vaříme pstruha, kapra, lososa, tak dávám kousek syrového.

Tvoje profilovka vypadá stejně jako náš kocour. :D A jak mám začít se syrovým masem? Mám mu začít dávat po malých porcích k jeho jídlu, nebo se na ty kapsičky uplně vykašlat a rovnou nabídnout třeba syrové (přemrazené) maso? Mě nevadí ani mu vařit. Nebo nemáš nějaký odkaz na dobrou stránku ohledně barfování? Tu pastu zkusím koupit. Nabízela jsem mu i bílý jogurt ale ten mu teda vůbec nešel pod čumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
29.6.20 11:16
@berusa.m píše:
Tvoje profilovka vypadá stejně jako náš kocour. :D A jak mám začít se syrovým masem? Mám mu začít dávat po malých porcích k jeho jídlu, nebo se na ty kapsičky uplně vykašlat a rovnou nabídnout třeba syrové (přemrazené) maso? Mě nevadí ani mu vařit. Nebo nemáš nějaký odkaz na dobrou stránku ohledně barfování? Tu pastu zkusím koupit. Nabízela jsem mu i bílý jogurt ale ten mu teda vůbec nešel pod čumák.

Já bych zkusila nejdřív hovězí a vyloženě místo kapsičky. Syrové maso je nejpřirozenější. Stránku žádnou neznám, není to žádná věda. Já vždy koupím kus hovězího a krůtího a naporcuju do mrazáku, asi 100 g balíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.6.20 11:22
@aiwwa píše:
Já bych zkusila nejdřív hovězí a vyloženě místo kapsičky. Syrové maso je nejpřirozenější. Stránku žádnou neznám, není to žádná věda. Já vždy koupím kus hovězího a krůtího a naporcuju do mrazáku, asi 100 g balíčky.

Tak díky moc. Spíš jsem se bála, aby neměl něčeho nedostatek. Jdu do zverimexu pro nové granule a do masny pro dobré maso a vnitřnosti. Budu zkoušet. Snad mu to pomůže. Logicky si říkám, že syrové maso je pro kočky nejpřirozenější, tak by mu to mohlo sednout lépe než kapsa s vařeným kuřecím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
29.6.20 11:28
@berusa.m píše:
Tak díky moc. Spíš jsem se bála, aby neměl něčeho nedostatek. Jdu do zverimexu pro nové granule a do masny pro dobré maso a vnitřnosti. Budu zkoušet. Snad mu to pomůže. Logicky si říkám, že syrové maso je pro kočky nejpřirozenější, tak by mu to mohlo sednout lépe než kapsa s vařeným kuřecím.

Neboj, maximálně mu to nebude chutnat, což si nemyslím. U nás stačí vyndat prkénko a kocour už běží do kuchyně zkontrolovat jestli nejdu krájet maso. :mrgreen:
Kup určitě ten probican a já dávám ještě tyhle dvě pasty, tak jednou týdně. https://www.zoohit.cz/…inove/484085

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
29.6.20 13:09

@Eemii @aiwwa Holky, děkuji! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.6.20 14:58
@aiwwa píše:

V masně kam chodím, mají dnes čerstvé maso. Tak jsem mu vzala falešnou svíčkovou. A co myslíš? Kousek masa požvýkal a vyplivl. Pak ještě jeden, ten taky vyplivl a zamňoukal „jako něco lepšího tam nemáš?“ :lol: Tak jsem mu ho podle rady na internetu 2 min. povařila, nechala vychladnout a dala do misky. To zblajznul jako malinu. Postupně se má prý jenom přelít horkou vodou až si nakonec zvykne na syrové. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
29.6.20 15:02
@berusa.m píše:
V masně kam chodím, mají dnes čerstvé maso. Tak jsem mu vzala falešnou svíčkovou. A co myslíš? Kousek masa požvýkal a vyplivl. Pak ještě jeden, ten taky vyplivl a zamňoukal „jako něco lepšího tam nemáš?“ :lol: Tak jsem mu ho podle rady na internetu 2 min. povařila, nechala vychladnout a dala do misky. To zblajznul jako malinu. Postupně se má prý jenom přelít horkou vodou až si nakonec zvykne na syrové. :mavam:

Tyjo, to je rozmlsanec. :mrgreen: falešnou svíčkovou, to se má. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.6.20 15:07
@aiwwa píše:
Tyjo, to je rozmlsanec. :mrgreen: falešnou svíčkovou, to se má. :palec:

Já jsem měla čínské nudle, mimochodem :lol: Při ceně 230,– kg je to 23,–/100 gramů. Když si vezmu kolik stojí „lepší“ kapsička, je takové krmení za hubičku. Ale taky se neošidím. Ze zbytku si udělám tatarák. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
29.6.20 15:12
@berusa.m píše:
Já jsem měla čínské nudle, mimochodem :lol: Při ceně 230,– kg je to 23,–/100 gramů. Když si vezmu kolik stojí „lepší“ kapsička, je takové krmení za hubičku. Ale taky se neošidím. Ze zbytku si udělám tatarák. ;)

Vždyť jo. Taky kupuju kocourovi zadní hovězí, krůtí prsa apod. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
29.6.20 17:03
@berusa.m píše:
Já jsem měla čínské nudle, mimochodem :lol: Při ceně 230,– kg je to 23,–/100 gramů. Když si vezmu kolik stojí „lepší“ kapsička, je takové krmení za hubičku. Ale taky se neošidím. Ze zbytku si udělám tatarák. ;)

Prave, i drahy hovězí vyjde levněji, než kvalitní kapsa. Ja jsem je na některý maso naučila tak, ze jsem ho fakt na úplně drobno nakrajela a smichala s kapsickou, kterou jsem postupně ubirala. Ja teda kupuju nejčastěji konzervy Cosma, jsou fakt masový a cenově vyjdou nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný