Kočičí diskuse

• Fotoalbum (3327)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3503
16.7.21 14:49

Ztracená kočka

V neděli večer se mi nevrátila kočka domů. Je bytová a venku pobývala vždy večer a brzo ráno tak cca půl hodiny hodinu. Bydlíme na kraji města v celkem klidné čtvrti, je tu spousta zahrad u domů i zahrádkářské kolonie. Hledala jsem ji a volala ještě ve dvě ráno a pak nějak kolem páté. Nejprve jsem myslela, že se vrátí sama domů, ale dnes už jsem hodně nervozní… Denně brzo ráno a pozdě večer chodím a volám, nalepila jsem a roznesla mnoho letáků, mám příspěvky na fb u sebe, na městské policii, na veterině, na detektivovi a ještě asi 3 spolcích. Včera mně ještě napadlo požádat o sdílení v našem městě emailem, ale dny běží a to počasí… Dveře od domu má stále otevřené. Kočka je bojar, bojí se lidí, psů i bouřek. Předevčírem u nás byla opravdu silná bouře, teď jsou hlášené také. Jak kočku hledám, lidé mi hodně vyprávějí své příběhy a vždy se kočka vrátila. Tipovala jsem si kolonii se starými rozlehlými zahradami, je tam klid. Frekventovanější silnice je v bližším okolí v podstatě jedna, je tam 50, sražená asi nebyla, kontrolovali jsme příkop i keře. Zřejmě kočku prohnala sousedovic fenka a myslím, že nabrala směr na ty zahrady, kam měla vždy namířeno. Ale bojím se, jestli v té bouřce neběží pak někam dál. Nemáte nějakou zkušenost s těmi bouřkami? Je mi hrozně líto, co prožívá, pochybuji, že si výlet užívá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115768
16.7.21 14:57

@elpiska obejdi sousedy, jestli ji někdo omylem nezavrel do garáže, do kůlny… Jestli utekla před psem nebo bouřkou, tak se vrátí, neboj. :hug:
Jeden příběh z dětství, ztratila se nám kočka a vratila se po měsíci. Pravděpodobně ji někdo odvezl a ona našla cestu domů.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
16.7.21 15:01

Od neděle, to už je dost dlouho. Je vykastrovaná?
Přesto věřím, že si najde cestu domů, a moc ti to přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
16.7.21 15:07

@aiwwa To je právě to… je tu i malé sídliště, 5 domů a věžák ale tam jsem kočku volala a i jeden důchodce obešel sklepy. Horší jsou ty garáže, kousek je jich asi 100 a vůbec nevím, komu patří. I když někteří chlapi jsou v těch garážích furt a kočku řeší, tak snad to předají i těm dalším. Ale ona je tak plachá, že si nedovedu představit, že by ji někdo někde zavřel, protože se ostatním dost vyhýbá. říkám si, že je někde zalezlá, ale že by to vydržela 5 dnů…
Děkuji, doufám, že v sobě má ten radar s místem bydliště. Jdu zase obejít svůj okruh, je tu klid před bouří a na tu jednu zahradu jsem jí v noci dala za plot jídlo a svoje tričko, ale ráno to bylo netknuté, tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
16.7.21 15:08

@DanielaD Má 8 let a vykastrovaná je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
16.7.21 15:23

Vratila se mi kocka po trech tydnech. Spadla z balkonu, hned jsme ji sli hledat, ale nebyla nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
16.7.21 16:38

Kočky se domů vrací i po delší době, takže snad se tvoje kočička vrátí. Každopádně sem pak prosím napiš zda se našla a držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
16.7.21 17:41

Holky díky za naději.
Bavila jsem se před chvílí s paní z paneláku, co má podobně zbarveného kocoura a má i zmapované kočky v okolí (krmí na zahradě další kočky). A říkala mi, že si myslí, že ji večer cca v 11 viděla na dětském hřišti, co je za naší zahradou. Že špatně v té tmě viděla, ale že se jí zdá, že to byla ona, její kocour byl doma a že jiná rezavobílá kočka tu není. A že se honily dvě. Byla bych ráda, ale přes to místo jsem prošla a volala ji mezi 21-24 snad 6×… Dneska si tam teda sednu na lavičku jako bezďák. Držte pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.7.21 17:43
@elpiska píše:
Holky díky za naději.
Bavila jsem se před chvílí s paní z paneláku, co má podobně zbarveného kocoura a má i zmapované kočky v okolí (krmí na zahradě další kočky). A říkala mi, že si myslí, že ji večer cca v 11 viděla na dětském hřišti, co je za naší zahradou. Že špatně v té tmě viděla, ale že se jí zdá, že to byla ona, její kocour byl doma a že jiná rezavobílá kočka tu není. A že se honily dvě. Byla bych ráda, ale přes to místo jsem prošla a volala ji mezi 21-24 snad 6×… Dneska si tam teda sednu na lavičku jako bezďák. Držte pěsti.

Jestli máš FB, tak dát popis kočičky do skupin tvého města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
16.7.21 17:46

Nám se kocour vrátil po necelých dvou měsících a kočka žila celou zimu na druhém konci vsi: když jsme ji našli, skoro jsme ji nepoznali, ale ona nás teda jo :mrgreen:

Myslíme si, že kocour byl někde zavřenej (možná schválně, soused byl rapl) a kočka se lekla a zaběhla a asi neuměla najít cestu domů.

Moc držím palec, aby byla už večer, ale jinak kdyby ne, tak neboj, má ještě čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
16.7.21 17:53

@topazio To mám od pondělí, ale v našem městě ty skupiny nejsou nic moc, nejvíc se sdílení rozjelo na fb městské policie. Ale když jsem se namátkově dívala, tak hodně lidí sdílí spoustu příspěvků zvířat z celé republiky. Takže pak jejich přátelé asi jejich příspěvky moc nečtou. Včera mně napadlo sdílení emailem, mám v adresáři odhadem 120 kontaktů z našeho města a požádala jsem je, aby sdíleli s lidmi z města a okolí, mnoho mi na email odpovědělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
16.7.21 18:03

@elpiska

tak to je super, držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.7.21 18:06

Držím palce, ať je kočička brzo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.7.21 20:38

Mě se kocour vrátil po půl roce, celou dobu bydlel o půl kilometru dál, zmetek jeden, a tvářil se tam jak děsnej bezdomovec.
Pak si až do konce života užíval dva domovy…

• Citovat
  • Upravit
3503
16.7.21 21:14

Holky, vrátila se!!! :srdce: :dance: :dance: Všechny mé teorie padly, smrdí zatuchlinou a bílá barva je šedočerná. Myslím, že se schovávala v boudě u sousedů mezi harampádím. A přišla, protože je všude kolem klid. Není tu sousedů uštěkaný a pronásledující westík. Celý týden byl venku až do 11 h.

Ale schovává se pod postel a mňouká. Nevím, jak ji uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný