Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@opinka My nasypeme granule do misky a kočičky jí podle potřeby.
@opinka píše:
Jejda, holky, tady to nějak usnulo, a já bych zrovna potřebovala radu. Tak třeba se někdo najde, kdo sem ještě občas zavítá a poradí.Holky, jsme začátečníci. Máme teď čerstvě z útulku pětiměsíční kočičku. Byla tam zvyklá na granule Fitmin, v útulku nám doporučili, ať jí minimálně 14 dní nedáváme na jídlo nic jiného než tyto granule. Že kdyby dostala průjem, tak bychom nepoznali, jestli je to ze změny stravy, nebo příznak nějaké choroby (přece jen, je to toulavá kočka z útulku, může se u ní projevit ledacos).
Nevím si ale rady s množstvím. Když kouknu do tabulek Fitminu, tak při věku a váze naší kočky bych jí DENNÍ krmnou dávku měla dávat jen maximálně 60 g těchto granulí, samozřejmě rozdělenou do zhruba 4–5 porcí. Ale mně i kočce se to zdá málo
Jinak je to kočka bytová, ven nechodí a ani chodit nebude, takže sama se nikde nedokrmí.. Řešili jste nějak třeba u půlročních koťat denní dávku? Nebo jste jim nechali pořád nasypanou misku? Nechci jí způsobit problém s nadváhou, ale instinktivně bych jí dala víc, než je doporučeno v tabulce.
Měla by mít granule celý den k dispozici, pokud nemá problém s váhou
Holky, taky se vtirnu s dotazem: Jake pouzivate podestylky do zachodku? Hledame nejakou hrudkujici, ktera pohlti pachy, at nemusime co druhy den cistit cely zachod. Cetla jsem, ze hodne oblibena je Cat’s best, ale 700 Kc za podestylku se mi fakt davat nechce
- nejake tipy? Diky ![]()
@Cullenova píše:
Holky, taky se vtirnu s dotazem: Jake pouzivate podestylky do zachodku? Hledame nejakou hrudkujici, ktera pohlti pachy, at nemusime co druhy den cistit cely zachod. Cetla jsem, ze hodne oblibena je Cat’s best, ale 700 Kc za podestylku se mi fakt davat nechce- nejake tipy? Diky
Chtěla jsem poradit, ale používám tu Cat's best original… Lepší jsem nenašla
@opinka píše:
Jejda, holky, tady to nějak usnulo, a já bych zrovna potřebovala radu. Tak třeba se někdo najde, kdo sem ještě občas zavítá a poradí.Holky, jsme začátečníci. Máme teď čerstvě z útulku pětiměsíční kočičku. Byla tam zvyklá na granule Fitmin, v útulku nám doporučili, ať jí minimálně 14 dní nedáváme na jídlo nic jiného než tyto granule. Že kdyby dostala průjem, tak bychom nepoznali, jestli je to ze změny stravy, nebo příznak nějaké choroby (přece jen, je to toulavá kočka z útulku, může se u ní projevit ledacos).
Nevím si ale rady s množstvím. Když kouknu do tabulek Fitminu, tak při věku a váze naší kočky bych jí DENNÍ krmnou dávku měla dávat jen maximálně 60 g těchto granulí, samozřejmě rozdělenou do zhruba 4–5 porcí. Ale mně i kočce se to zdá málo
Jinak je to kočka bytová, ven nechodí a ani chodit nebude, takže sama se nikde nedokrmí.. Řešili jste nějak třeba u půlročních koťat denní dávku? Nebo jste jim nechali pořád nasypanou misku? Nechci jí způsobit problém s nadváhou, ale instinktivně bych jí dala víc, než je doporučeno v tabulce.
My do dneska sypeme kocourovi rano plnou misku granuli a vecer, kdyz jdeme spat, tak taky. Nikdy jsem to davkovani zas az tolik neresila.
@ivašot. píše:
Chtěla jsem poradit, ale používám tu Cat's best original… Lepší jsem nenašla
Tak to nam asi nic jineho nezbyde. Jak dlouho ti podestylka vydrzi, jake mnozstvi, a jak casto cistis? My mame 10kg podestylku na cca 3-4 vycisteni a uz to zacina byt otravne.
@opinka píše:
My si kocoury brali zhruba v 1 roce a už od začátku jsme měli granule k dispozici celý den. Ze začátku jen byl problém je naučit, že si nemusí jídlo vybojovat (v útulku byli bobíci bohužel hodně dlouho
) a narvat si to do chřtánů. Ale poměrně brzo pochopili, že tam jídlo vždycky bude a naučili se jíst průběžně sami.
S tou denní dávkou začni na tom doporučeném množství a uvidíš jestli bude třeba přidat, dost pravděpodobně to bude ok. ![]()
@Cullenova píše:
Tak to nam asi nic jineho nezbyde. Jak dlouho ti podestylka vydrzi, jake mnozstvi, a jak casto cistis? My mame 10kg podestylku na cca 3-4 vycisteni a uz to zacina byt otravne.
Do záchodu dávám tak těch 12 litrů steliva a komplet čistím jednou za měsíc. Ale během toho měsíce ještě tak cca 2 litry dosypávám. Takže řekněme, že za měsíc provoz záchodu s tímhle stelivem vyjde tak lehce přes 300 korun.
ještě jsem si vzpomněla, že jsem jednou zkoušela tohle a taky nebylo špatný, ale ten cenový rozdíl je minimální
@ivašot. píše:
Do záchodu dávám tak těch 12 litrů steliva a komplet čistím jednou za měsíc. Ale během toho měsíce ještě tak cca 2 litry dosypávám. Takže řekněme, že za měsíc provoz záchodu s tímhle stelivem vyjde tak lehce přes 300 korun.
ještě jsem si vzpomněla, že jsem jednou zkoušela tohle a taky nebylo špatný, ale ten cenový rozdíl je minimální
Ty jo, tak to je super. To to 40l baleni s takovou vydrzi i na 2-3 mesice. A diky za tip!
@Cullenova píše:
Holky, taky se vtirnu s dotazem: Jake pouzivate podestylky do zachodku? Hledame nejakou hrudkujici, ktera pohlti pachy, at nemusime co druhy den cistit cely zachod. Cetla jsem, ze hodne oblibena je Cat’s best, ale 700 Kc za podestylku se mi fakt davat nechce- nejake tipy? Diky
My po letech zaparkovali u téhle (ta cena je hodně stará, je aktuálně kolem 100kč/balení):
https://jubeo.cz/…ocky-hodzjid
Zkoušela jsem i různé alternativy kromě betonitu - silikátové, různé recyklovatelné, ale ty naše fajnovky jiné povrchy nesnesou, nestoupnou na to packami.
A z těch betonitových je tohle pro nás asi nejlepší poměr cena/kvalita. Ale určitě je třeba před záchodek dát podložku na zachycování toho písku, ať to neroztahají po celém bytě, je hodně jemný.
Příspěvek upraven 17.01.24 v 09:02
Ahoj, snad me tady někdo poradí. Máme kočičku, toulavá, boji se. V létě se nenechala ani pohladit, teď už chodí do domu se najíst, nechá se pohladit, chvíli si prohraje, pak chce ven. Udělali jsme ji boudičku, vycpali polystyrenem, dali do ní seno. Kočka v ní normálně spala. Před 14 dny jsem ji nechala vykastrovat a od té doby do té boudy nevleze.
Chodí k nám ještě cizí kocour a ten tu boudu značkuje, myslíte že proto tam ta kočka nejde???chudina sedí celý den před boudou, ale nevleze do ní.
@opinka nikdy jsem kočkám granule nevážila. Ale taky ti bvyl jen doplněk k masu, měli je vždy k dispozici.
@aiwwa píše:
@opinka nikdy jsem kočkám granule nevážila. Ale taky ti bvyl jen doplněk k masu, měli je vždy k dispozici.
Dobrý komentář. To jsem předtím zapomněla zmínit, samozřejmě kočky nemáme jen na granulích, ty jsou spíš jen tak na dojezení. Takže záleží jak to zakladatelko máš. Dáváš i mokré?
@Parninas píše:
My po letech zaparkovali u téhle (ta cena je hodně stará, je aktuálně kolem 100kč/balení):
https://jubeo.cz/…ocky-hodzjid
Zkoušela jsem i různé alternativy kromě betonitu - silikátové, různé recyklovatelné, ale ty naše fajnovky jiné povrchy nesnesou, nestoupnou na to packami.A z těch betonitových je tohle pro nás asi nejlepší poměr cena/kvalita. Ale určitě je třeba před záchodek dát podložku na zachycování toho písku, ať to neroztahají po celém bytě, je hodně jemný.Příspěvek upraven 17.01.24 v 09:02
My prave pouzivame tohle, ale pach to vubec nezachyti. Fakt musime co druhy den cistit.
@Cullenova píše:
My prave pouzivame tohle, ale pach to vubec nezachyti. Fakt musime co druhy den cistit.
Já popravdě nezažila, že by něco pach doopravdy zachycovalo. A to jsem zkoušela všechny možné materiály, levné i drahé atd. Podle mě je to jak věřit na ježíška, lidi si to vymysleli… ![]()