Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5656
17.1.24 09:40
@Parninas píše:
Já popravdě nezažila, že by něco pach doopravdy zachycovalo. A to jsem zkoušela všechny možné materiály, levné i drahé atd. Podle mě je to jak věřit na ježíška, lidi si to vymysleli… :mrgreen:

Ja budu muset taky vyzkouset :mrgreen:. Kamaradka mi prave mluvila o tom Cat’s best, ze je to super, ze nic nejde citit, tak uvidime (nebo spis ucitime).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105973
17.1.24 09:50
@Parninas píše:
Já popravdě nezažila, že by něco pach doopravdy zachycovalo. A to jsem zkoušela všechny možné materiály, levné i drahé atd. Podle mě je to jak věřit na ježíška, lidi si to vymysleli… :mrgreen:

mam dva kocoury a nic cítit není…potvrzeno nekockari…ale ještě to muzu dnes ověřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.1.24 09:54

Mám taky jednu otázku. Týká se kocourků. Zahrabávají hovínka? Ten náš občas ne. Kočička hovínka poctivě zahrabe ale kocourek na to občas kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
17.1.24 09:55
@Venetia píše:
mam dva kocoury a nic cítit není…potvrzeno nekockari…ale ještě to muzu dnes ověřit

A co máš za stelivo? Máš otevřený nebo krytý záchodek? :think:
Mám přesně z tohohle důvodu v plánu koupit krytý jestli by to nepomohlo, jen si nejsem jistá jestli by si naši kocouři po té době zvykli.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
17.1.24 09:56
@topazio píše:
Mám taky jednu otázku. Týká se kocourků. Zahrabávají hovínka? Ten náš občas ne. Kočička hovínka poctivě zahrabe ale kocourek na to občas kašle.

Naši ne. :cert: Nebo jen tak jako trochu aby se neřeklo, ale ne pořádně. Všechny ostatní kočky to dělaly, tak nechápu co mají tihle dva za problém. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19249
17.1.24 10:18
@Parninas píše:
Mám přesně z tohohle důvodu v plánu koupit krytý jestli by to nepomohlo, jen si nejsem jistá jestli by si naši kocouři po té době zvykli.

Pro naší kočku používám silikátové stelivo a taky není vůbec cítit. jen je třeba vychytat značku, to ze zoohitu se dost zkazilo.
Záchod má s boudičkou, ale odmontovala jsem dvířka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105973
17.1.24 10:19
@Parninas píše:

jeden vetsi otevřený a jeden menší kryty
stelivo Tigerino Canada

Příspěvek upraven 17.01.24 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105973
17.1.24 10:23
@Parninas píše:

ten kryty jsem kupovala později a pochopili dvirka hned, nejdřív to melli jako zábavu a chodili na ten vetsi, pak tam začal chodit starší kocour na velkou…mladsi tam Chodi jen, Kdyz ma pocit, ze je cistsi než ten vetsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.1.24 10:30
@Dixies píše:
Pro naší kočku používám silikátové stelivo a taky není vůbec cítit. jen je třeba vychytat značku, to ze zoohitu se dost zkazilo.
Záchod má s boudičkou, ale odmontovala jsem dvířka.

Já kupuju silikátové na Bitibě. Bitiba a Zoohit je jedna a ta samá firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
17.1.24 12:54

Díky všem za rady! Budu to teda dělat spíš instinktivně, přidám jí.

@Parninas píše:
Dobrý komentář. To jsem předtím zapomněla zmínit, samozřejmě kočky nemáme jen na granulích, ty jsou spíš jen tak na dojezení. Takže záleží jak to zakladatelko máš. Dáváš i mokré?

Zatím jí mokré nedáváme, chceme na to postupně přejít. Ale zatím je z útulku zvyklá jen na granule, tak ji nechci hned zatěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19249
17.1.24 12:59
@opinka píše:
Díky všem za rady! Budu to teda dělat spíš instinktivně, přidám jí.Zatím jí mokré nedáváme, chceme na to postupně přejít. Ale zatím je z útulku zvyklá jen na granule, tak ji nechci hned zatěžovat.

A má trvalý přísun k vodě, když je jen na granulích? Jinak trpí ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
17.1.24 13:05
@opinka píše:
Díky všem za rady! Budu to teda dělat spíš instinktivně, přidám jí.Zatím jí mokré nedáváme, chceme na to postupně přejít. Ale zatím je z útulku zvyklá jen na granule, tak ji nechci hned zatěžovat.

Tak to ale brzo zařaďte, čistě na granulích není úplně nejlepší být.
Pití máte pořešené jak? Klasicky v misce nebo fontánka? Naši když jsme měli misku, tak skoro nepili, od té doby co je fontánka, tak se to o dost zlepšilo. Nemají rádi ustátou vodu, chtějí spíš tekoucí. Asi nějaký zvířecí pud z doby, kdy byly nedomestikované. :think:

• Citovat
  • Upravit
115874
17.1.24 13:32
@opinka píše:

Dávej ideálně maso. To je nejpřirozenější strava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
17.1.24 13:41

Má misku s vodou blízko misky s granulema a má hezký zvyk, že sežere pár granulí a jde to zapít. Pije překvapivě hodně, je to chytré děvče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
17.1.24 13:44

Určitě chci přejít na mokrou stravu, připadá mi to přirozenější. Ale teď zezačátku ještě chceme dodržet doporučení z útulku. Nemá ještě druhé očkování, tak se nám nechce moc dumat nad tím, jestli by měla průjem z přechodu na mokrou stravu, nebo je to příznak nějaké choroby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný