Kočka a změna prostředí každý týden

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3649
2.2.23 14:48

Kocky změny fakt nesnáší. Si pamatuju, když byly naše někde jinde, tak se několik dnů plazily po zemi nebo někam zalezly. Nejsou jako pes, kterej si prostředí pamatuje a řekne si Joo, to je zase ten druhej domov. Kdyby byly kočky dvě, tak se stává, že se v novým prostředí ani nepoznavaji navzájem. Bych se nedivila, kdyby pak třeba začaly čůrat kde nemaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.2.23 14:56

Já bych to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
2.2.23 14:58

Hele a ty řešíš kočku? Já bych teda řešila syna… Střídačka opravdu není vhodná pro dítě.
Dítě má mít jasně dané zázemí a takhle mi zadělávate na pěkný psychické problémy do budoucna…

A syn si poručil, že chce kočku sebou tak bude mít i střídavou péči kočka???
Já nevím, ale ty jsi dospělá a být to moje dítě tak jasně řeknu NE, a budu bojovat za to, aby střídavá péče nebyla ani u dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
2.2.23 15:01

@Zuzik86 zkušenost naší kočky: na týden jsme odjeli na dovolenou a týden nám kočku chodila krmit kamarádka a co den volala, že kočka nežere, že ani kapsičky ani granule nic… Nedokážu si představit, že bych ji co týden stěhovala, když ji stačí jiná osoba a je z toho v háji. :D
Naše kočka funguje tak, že pokud ji nažrat nedám ja tak raději chcípne hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 15:01

@Nejmeno Tak jasné když bude syn jeden týden u milující mámy a druhý týden u milujícího otce, bude mít psychické problémy :lol:. A ty jo prej mám ještě bojovat aby syn nebyl u otce :mrgreen:. A to jako proč?

• Citovat
  • Upravit
1214
2.2.23 15:04

Vozím s sebou kočku každý týden k rodičům, třeba jen na dopoledne. Má to ráda, ale chvíli to trvalo než si zvykla na pravidelné cesty autem. Teď už se těší a lítá štěstím po bytě, když vidí, že se chystám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3649
2.2.23 15:07
@Masina píše:
Vozím s sebou kočku každý týden k rodičům, třeba jen na dopoledne. Má to ráda, ale chvíli to trvalo než si zvykla na pravidelné cesty autem. Teď už se těší a lítá štěstím po bytě, když vidí, že se chystám.

A je to opravdu štěstím? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3649
2.2.23 15:08

@Nejmeno Přesně, kočky raději chcipnou, než aby se prizpusobily něčem jinýmu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
2.2.23 15:13
@Zuzik86 píše:
A je to opravdu štěstím? :lol:

Jo. Běhá ke dveřím, leze mi do náruče, skáče přes přepravku. Když jí do ní dám, tak se nevzpírá, ale pokračuje v rotování, dokud ji nezvednu a nevyrazím. To si pak lehne a čumákuje. Když ji u našich vypustím, hned jde zkontrolovat oblíbená místa, hračky a teprve pak se jde pomazlit k mamce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.2.23 15:22
@Anonymní píše:
Dobrý den, s manželem se rozvádíme, máme osmiletého syna a dohodli jsme se že ho budeme mít v střídavě péči tedy jeden týden u mě druhý u otce. Syn si usmyslel že by ten týden k otci chtěl vždy brát i kočku, otec ho v tom podporuje. Ale mě to nepřijde v pořádku, aby kočka takhle měnila prostředí. Co myslíte?

Kočka je teritoriální zvíře, takže je to naprostá blbost. Nech ji doma a pořiďte synovi k otci druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10265
2.2.23 15:25

Lidi, co blbnete, paní prostě jen chce pro syna i kočku zařídit životy tak, aby měli co nejmenší újmu ze změn, které je čekají a já naopak beru za fajn, že přemýšlí i takto a záleží ji i na kočce a tak se ptá.
A ano, kočka si na změnu prostředí zvykne, pokud by ji to vadilo, bude to poznat na jejím chování a pak se to tomu dá uzpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21725
2.2.23 15:49

Hodně záleží na povaze kočky. Jsou zvířata, kterým nevadí pravidelné přesuny na víkend na chatu a berou to jako druhou domácnost. U naší kočky bych si ty pravidelné přesuny také dovedla představit, protože je hodně navázaná na nás. Jiná kočka to ale zvládat nemusí. Já bych ten nápad úplně nezatracovala, ale jako lepší řešení mi přijde pořídit k tátovi druhou kočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.2.23 17:40

Ne - chudák kočka. To fakt nedělejte. Ošetřete syna tak, aby se cítil u svých rodičů bezpečně i bez kočky. Je možné že kočka pro něj teď představuje jedinn stabilní bod, protože vy jste mu rozbili zákaldní bezpečí.

Ale to mu spíš pořiďte psa, králíka a nebo potkana - ti to zvládnou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.23 18:22
@Anonymní píše:
Dobrý den, s manželem se rozvádíme, máme osmiletého syna a dohodli jsme se že ho budeme mít v střídavě péči tedy jeden týden u mě druhý u otce. Syn si usmyslel že by ten týden k otci chtěl vždy brát i kočku, otec ho v tom podporuje. Ale mě to nepřijde v pořádku, aby kočka takhle měnila prostředí. Co myslíte?

Kočku určitě nestěhovat. Kočky nejsou na tohke stavěné a změny vesměs špatně nesou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
2.2.23 18:31
@Anonymní píše:

Hodně záleží na kočce a její povaze. My máme starého kocoura, takového flegmouše ale dokáže se naštvat. Ale začali jsme s ním jezdit z bytu na dům, a strašně rychle si zvykl. Jen si nás hodně hlídal, a nesměli jsme třeba do patra něco dělat, kde na nás neviděl. Jinak nadával a nutil nás jít za ním na zahradu, kde byl happy. Ale jak v bytě viděl, že dávám přepravku na zem, tak už tam pelášil a těšil se na zahradu.

Ale máme i druhého kocoura, a to je zase plašan. Tomu to sžití tady docela trvalo (a to už jsme byli natrvalo přestěhování).

Takže fakt záleží na povaze kočky. Ale spíš bych řekla, že z toho bude vystresovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný