Kočka utíká ven & mimčo

82
3.10.17 09:48

Kočka utíká ven & mimčo

Ahoj ženy,

obracím se na Vás s prosbou o radu / rady :). Máme doma 8letou kočičí dámu a poslední cca 3 měsíce jí přeplo, jak já říkám, na Mickey Mouse a začala nám utíkat z bytu na zahradu (bydlíme v řadovce, vzadu jsou zahrady). Stačí když jdeme venčit psa, ona úplně bleskem proklouzne a tradá ven a zpátky až tak za tři čtyři hodiny.

Nikdy tohle nedělala, byla od kotěte vždy chována v bytě, gaučovka :). Jenomže teď z toho mám špatný pocit a jsem docela na nervy, protože ráda spí na hrací dece naší malé, u starší dcery se válí v posteli, schovává se mi na trička do skříně atd.

Kočky jsou bacilonosiči (myslím :) ), nemůže nám z venku domů něco donést? Teď nám ležela mrtvá sýkorka u dveří, rozdrápaná, takže asi její práce :(. Postačí běžné očkování? Snažíme se jí striktně držet doma, ale někdy prostě zdrhne, hlavně starší dceři když jde např. ven…

Děkuji za pomoc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
3.10.17 09:50

Nenechala bych spat na hraci dece a jinak neresila. Kocky nosi toxoplasmosu - ta muze narusit vyvoj mimiba v brise. Jinak skoro nic. Kocky litaj na vesnicich normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.10.17 09:55

@Alyss1 Ano, z hrací deky vyháním co můžu. Vždy se tam ale, potvora, vrací. Máme dvě a peru je prakticky obden… To taky nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
3.10.17 10:12
@Alyss1 píše:
Nenechala bych spat na hraci dece a jinak neresila. Kocky nosi toxoplasmosu - ta muze narusit vyvoj mimiba v brise. Jinak skoro nic. Kocky litaj na vesnicich normalne.

Pokud se kočka pravidelně odčervuje, toxoplasmosa nehrozí a říkal mi veterinář, že stejně polovina populace má už vytvořeny protilátky z dětství, většinou při hře na pískovišti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
3.10.17 10:19

A máš jí očkovanou viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
3.10.17 10:19
@aiwwa píše:
Pokud se kočka pravidelně odčervuje, toxoplasmosa nehrozí a říkal mi veterinář, že stejně polovina populace má už vytvořeny protilátky z dětství, většinou při hře na pískovišti…

Asi tak, navíc ji vylučují jen koťata ve věku 5-7 měsíců (myslím) a infekční jsou až tři dny odleželé bobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
3.10.17 10:20

Ona asi zdrhá před miminem ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.10.17 10:23

Měli jsme kočku a mimino, ale naše číča je vycvičená, kde může spát a kde se pohybovat. Na hrací deku by stoupla jednou a letěla by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
3.10.17 10:24
@Zireael píše:
Asi tak, navíc ji vylučují jen koťata ve věku 5-7 měsíců (myslím) a infekční jsou až tři dny odleželé bobky.

to taky, stačí pravidelně uklízet kočičí záchod (já uklízím dvakrát denně a jednou týdně vymyju a vydesinfikuju boudičku) a běžná hygiena - mytí rukou. Říkala mi těhotná kamarádka, mají několik koček, že prý jí gynekolog, který je už před důchodem, říkal, že se nikdy nesetkal, že by těhotnou, případně pak mimčo jakkoliv ohrozila nákaza od psů nebo koček, maximálně škrkavky, ale to může dostat i ve školce.
Jo a ještě jsem si vzpomněla, kamarádky mi říkala, že dcera přišla poštípaná od blech ze školky, teď tam snad mají týden zavřeno a provádí se hubení. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21901
3.10.17 11:04

A co si proste dat pozor a před kazdym otevrenim dveri se podivat, kde kocka je a zabranit tak uteku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.10.17 11:08

Ven začala chodit proto, že chce mít klid od mimina ;-)

Ale buďte ráda - jednak bude mít lepší srst a díky více pohybu vydrží zdravá déle, než kdyby byla jen bytová. A při línání ztratí více chlupů venku, než u vás doma.

Jediné co může přenést jsou případné blechy - a na to stačí ji pravidelně drbat a kontrolovat, jeslti nemá v srsti černé tečky.

Pro jistotu je občas dobré kouknout do uší, jestli tam neroste něco co by nemělo - a pokud jsou výrazněji znečištěné, tak zajít k veterináři.

Naprosté minimum zvířecích nemocí je přenosných na člověka.

Naopak kontakt mimina s různými zvířaty a s půdou a nechlorovanou vodou v rybníku pomáhá budovat zdravý imunitní systém.

Děti vyrůstající v dezifnikovaném, až sterilní prostředí většinou mohou daleko častěji trpět na autoimunitní problémy - od alergie, přes astma, po závažněné poruchy. říká se tomu hygienická hypotéza.

Toxoplazmoza je na lidi z koček prakticky nepřenosná - jde to jedině z trusu malých koťat a to ze starého trusu. Navíc tedy je nebezpečná jedině v počátcích těhotenství a to když v počátcích těhotenství se s ní nakazíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.10.17 11:10

Tady jsou nějaké konkrétní informace ke kočkám a miminům

http://www.srdcemprokocky.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.10.17 11:11

Nám to dělal kocourek, pořád se cpal malému na deku, neustále praní mě nebavilo a tak jsem zkusila prostě jednu deku od malého vzít a tak jak byla nevypraná načichlá malým nechala jsem jí jemu v jeho nejoblíbenějším místě a naštěstí pomohlo, koucorek od té doby spí tam na té de a už mi nechodí na ty ostatní k malému. A s tím že kočky se snaží dostat kde je oblečení a pod se dá doela dobře zabojovat octem, hodně jim vadí, takže já do koše na prádlo, skříní a postelí, dala pytlíky naplněné hadrem namočeným v octu a už tam nechodí, tendence mají ale jen lehnou začuchají a jdou na své místečko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
3.10.17 11:26
@Ou píše:
Ven začala chodit proto, že chce mít klid od mimina ;-)

Ale buďte ráda - jednak bude mít lepší srst a díky více pohybu vydrží zdravá déle, než kdyby byla jen bytová. A při línání ztratí více chlupů venku, než u vás doma.

Jediné co může přenést jsou případné blechy - a na to stačí ji pravidelně drbat a kontrolovat, jeslti nemá v srsti černé tečky.

Pro jistotu je občas dobré kouknout do uší, jestli tam neroste něco co by nemělo - a pokud jsou výrazněji znečištěné, tak zajít k veterináři.

Naprosté minimum zvířecích nemocí je přenosných na člověka.

Naopak kontakt mimina s různými zvířaty a s půdou a nechlorovanou vodou v rybníku pomáhá budovat zdravý imunitní systém.

Děti vyrůstající v dezifnikovaném, až sterilní prostředí většinou mohou daleko častěji trpět na autoimunitní problémy - od alergie, přes astma, po závažněné poruchy. říká se tomu hygienická hypotéza.

Toxoplazmoza je na lidi z koček prakticky nepřenosná - jde to jedině z trusu malých koťat a to ze starého trusu. Navíc tedy je nebezpečná jedině v počátcích těhotenství a to když v počátcích těhotenství se s ní nakazíte.
:potlesk: vyčerpávající a jako vždy naprosto skvělá odpověď.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
3.10.17 11:32
@brumi píše:
Nám to dělal kocourek, pořád se cpal malému na deku, neustále praní mě nebavilo a tak jsem zkusila prostě jednu deku od malého vzít a tak jak byla nevypraná načichlá malým nechala jsem jí jemu v jeho nejoblíbenějším místě a naštěstí pomohlo, koucorek od té doby spí tam na té de a už mi nechodí na ty ostatní k malému. A s tím že kočky se snaží dostat kde je oblečení a pod se dá doela dobře zabojovat octem, hodně jim vadí, takže já do koše na prádlo, skříní a postelí, dala pytlíky naplněné hadrem namočeným v octu a už tam nechodí, tendence mají ale jen lehnou začuchají a jdou na své místečko :)

náš kocour zbožňuje vyprané a poskládané prádlo, nesmím ho nechat na posteli, jinak ho okamžitě zalehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný