Kočka v bytě - máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
5.4.14 12:58

No a co děláš pro to, aby byla správně vybouřená? Jak často si s ní hraješ a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
5.4.14 13:03

@Nikkiia Aha, tak to je jak ten náš. Taky jsme se to pokoušeli trochu vyřešit kastrací a nic. Ale pohybu a zábavy měl určitě až kam, tím to určitě nebylo. Snad se ta tvoje nějak zklidní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
5.4.14 13:09

@Fjodorka Vyzkoušela jsem všechno možný, lítala jsem s ní po bytě, koupila jsem jí i ty prolejzačky, zkoušela jsem jí brát i ven na vodítko a bohužel. Když se trochu unavila, tak se vyspala a začala tenhle bordel dělat třeba ve 3 ráno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
5.4.14 13:13

@Nikkiia Třeba jí chybí nějaký kámoš, kterého by mohla ničit místo nábytku. Jen je tam to nebezpečí, že budou nábytek ničit společně :nevim:

Pokud máš možnost ho normálně pouštět ven, tak bych to asi zvažovala. Pokud ne, tak jen čekat, až bude starší a rozumnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
5.4.14 13:19

@Nikkiia a nevadí jí něco, má dostatek míst, které jsou jen její a je na nich ráda? Dělá naschvály nebo je jen divoká? Jak na reaguješ na to, když něco provede, dáš jí najevo, že udělala něco špatně? My máme taky britku a taky byla hodně divoká jako kotě, ale ted je docela klidná a nic nám neničí. Nicméně jsme vypozorovali, že nemá ráda (a to prý často britky takto mají), když se s ní snažíš o kontakt a ona na to nemá náladu. To pak na nás taky trochu startuje, ale když chce tak zase za náma dokáže chodit jako pejsek a vřískat, dokud ji nepomazlíme. Občas na mě zkusí něco takového, jako že leze kam nemá nebo se pokusí něco shodit, ale dneska už stačí na ni přísně zavolat jménem a ona přestane a přesně ví, že to nesmí. Na druhou stranu má svoje škrabadlo a mini gaučík v obýváku a v ložnici pelíšek a deku na komodě, takže má dostatek svého prostoru a je tam ráda a často, ale taky jsme zkoušeli, co jí vyhovuje - třeba nemá moc ráda měkkou podložku, spíš tvrdší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.4.14 13:19

@Nikkiia nudí se a navíc je hrozně zvídavá. Proto taky všechno shazuje, je to forma objevování a hry. Gauč máme taky zdrbaný…oni si o něco drápy brousit musí, bohužel i když v 1+1 máme dvě škrabadla, která jsou hojně využívaná, gauč je na strategickém místě, které se jim prostě líbí. Neudělám s tím nic. Často pomůže kamarád na hraní. Já mám doma dva kocoury a krom toho gauče nic úmyslně neničí. Jo, ten mladší (teď tedy 7 let) je fixovaný na gumu. Cokoliv je s gumy, to sežere. Sežral i gumovou aporotovací kachnu pro psa s ucpal si žaludek. Měl štěstí, že ho na veterině dali dokupy a stejně všechno z gumy žere dál. Nemůže si pomoct. Je možné, že ty kabely a nabíječky budou u tvé kočky stejný problém. Řešení je fakt jediné…schovávat to před ní. Je to sice šílená představa, jak to má člověk schovat, ale nedá se nic dělat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
5.4.14 13:20

Chovám kocky a mam jich doma 5 a největší bordel byl kdyz byla jen sama. Ja mam tedy Siamky a Orientalky a vždy říkám kočka potrebuje žít ve smečce takze aspon dve. Od kotete se " vychovává" voda v rozprasovaci na kytky a strikat po ni kdyz děla co nesmí. Musí mit svůj skrabaci strom a hračky a akci od písnička tez. Kočce je třeba se svým zpusobem přizpůsobit ale ne na úkor vlastního nepohodli. Je třeba ji dat co chce ale přitom aby nas to " stalo " co nejméně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
5.4.14 13:26

@Nikkiia taky se nám občas stane, že ji hladím a vrní a pak najednou mě drápne nebo kousne a vřískne, beru to tak, že jsem ji třeba pohladila blbě nebo tak. Pokud se to stane, tak na ni křiknu, přestanu hladit a všímat si jí. Prostě britky mají svou hlavu a pomáhá vypozorovat co mají rády a co ne a podle toho se zařídit. samozřejmě v rámci možností, ne být otrokem kočky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
5.4.14 13:27

@krtecek79 dělá jak naschvály, tak je i divoká. Co se týče toho kousání, tak to rozhodně není tím, že by na mě neměla náladu. Dělá to i když si ke mě lehne a začne se hlavou otírat, tak jí začnu hladit a z ničeho nic se pak zahryzne :nevim:
@Kakika pořídit druhou kočku mi pár lidí už radilo, ale právě se bojím toho, že by to bylo pořád stejný a nedej bože ještě horší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4875
5.4.14 13:32

My mame britskou modrou, budou mu 4 a je to pohodar. Kytky okousal, staci koupit kocici travu. Nikam neleze kam nema. Ze zacatku jsme ho obcas sprejovali vodou a na linku neleze, ani na stul

Jinak dle tveho popisu, je ta kocka znudena. Jak casto se ji venujes, hrajes si s ni, aby se vybourila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
5.4.14 13:35

My máme dvě kočky, mají kolem 14 let. Tohle teda nikdy nedělaly. Ještě teď je napadlo objet gauč v leze pomocí drapu nebo skákat po skříních, ale takový masakr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
5.4.14 13:38

Ten sprej s vodou mě docela zaujal, tak to vyzkouším, až zase něco vyvede :roll:

Budu doufat, že to pomůže a časem se zklidní.

Tak děkuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4875
5.4.14 13:41

@Nikkiia chce to zvlhcovac na kytky, aby to melo proud. Stacilo parkrat a pak jen naznacit, ze si ho beru. A u toho jsme ho naucili na zvuk ve stylu kus, fuj, pssss a ted staci jen to. A jak mame dite, tak kocka spi zasadne, kdyz spi dite a jak dite usne, kocour oziva a dozaduje se pozornosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.4.14 13:41

@Nikkiia Ona je to vždy sázka do loterie s tou druhou kočkou. Pravdou je, že to kousání je podle mě jen nahromaděná energie. Nemá se s kým pořádně vyblbnout. Viděla jsi někdy honičku dvou domácích koček? Vypadá to, že se chtějí navzájem minimálně zmrzačit :lol: a po honičce nemají problém usnout spokojeně zamotaní do sebe. Jenže co když si tvoje kočka s nějakou další nesedne? Budeš řešit ještě vetší problém. Lehké to není.

Já o tom nikdy takto nepřemýšlela a nikdy jsem problém neměla. Obavy byli u kocoura, který z hloubi své duše nesnášel ostatní zvířata. Přinesla jsem malé kotě a nevěděla jsem, jestli ho nechytne do zubů a neudělá s ním rychlý proces. Ale kotě jsem mu ukázala, nechala o očuchat a brala to jako hotovou věc, že teď tu prostě budou dvě kočky. Paradoxně kočky často reagují právě na naše obavy, na tu nervozní atmosféru a dusno, mnohem hůř než na samotný fakt, že mají doma vetřelce. Ale měla jsem záložní plán v případě neúspěchu. Kotě jsem mohla vrátit. To se pozná během pár dní, jestli to klapat bude nebo nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
5.4.14 13:42

Mela jsem kocourka v byte, ale jen pul roku…skrabal, kousal a vylozene se nudil…ted ho mame venku na vesnici, dojde domu na zradlo kdy chce, obcas si prinese nejake to zraneni, ale je spokojenej :mrgreen: cica proste potrebuje furt neco delat a venku je ji nejlip

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný