Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Samantha9 píše:
@Kočkomilka Ty s těma kočičíma diskuzema teda dneska jedeš![]()
@Alušáček píše:
@Kočkomilka a co kočka mývalý, jakou má povahu, máš zkušenost?
Tu sice nemám, ale někdy hlídám známým Mainskou mývalí a Norskou lesní. Mývalí jsou strašně krásné, jsou milé, ale nemusí moc změny prostředí. Samozřejmě záleží na konkrétním jedinci, ale jsou podobné Britské krátkosrsté.
@Alušáček píše:
@Kočkomilka a co kočka mývalý, jakou má povahu, máš zkušenost?
Sice ji nemám, ale někdy známým hlídám Mainskou Mývalí a Norskou lesní.
Mývalí je vyrovnaná, otevřená a přátelská. Je trochu „upovídaná“, a má velmi charakteristický hlas, připomínající trylek nebo holubí vrkání. Je velmi samostatná. Ráda vyhledává vysoko položená místa, odkud může mít kontrolu nad svým územím. Velice ráda si hraje a to i v dospělosti. Přes impozantní postavu, Mainská mývalí kočka není agresivní a přizpůsobí se dobře životu s ostatními zvířaty. Ke každému, kdo s ní zachází s láskou a s úctou, je něžná a důvěřuje mu, ráda se mazlí zejména se stálými členy rodiny. Je to také dobrý lovec a ještě lepší horolezec a miluje pobyt na venku – na zahradě, ale na pobyt venku by měly být zvyklé odpočátku. Jinak si zvyknout dobře i na život v bytě. Je to největší kočka na světě.
Já mám kocourka Birmy a teda nemůžu si stěžovat
děsný mazel. Spí s náma v posteli
a občas si chce trochu pokecat. Je docela zvědavý, takže se hned začal kamarádit s naším králíkem. Je pravda, že má teď přes zimu trochu více srsti, takže česat a česat. Není to veliký raubíř, takže když chce někam vyskočit, tak tam musí být prázdno…takže žádné schazování věcí, rozvíjení..nic takového
kam se hnu, hned je tam. Nemůžu jít sama ani na záchod
a rád blbne. Jako kočka do bytu pro mě ideální
![]()
Nikdy jsem na kočky nebyla, vždycky to byli psi
… ale pak mi ten můj hafan odešel a mě chybělo zvířátko.. kvůli pracovní vytíženosti jsem si psa nemohla dovolit.. A tak mám dvouletýho peršánka, je to láska moje a neměnila bych ![]()
Základ, když chceš mít kočku v bytě je kvalitní podestýlka a pohlcovač pachů my máme doma kočku už 2 roky a nikdy si nikdo nevšiml zápach… Jedom těch 5 škrabadel všude po bytě
![]()
kocky linaji bud proto ze se o ne nepecuje (cesani srsti), stresem nebo spatnou stravou.. jasne ze pokud kockam budete davat zradlo typu whiskas s vice % obilovin nez masa bude linat jak blazen, protoze nema ziviny ktere potrebuje. ![]()
@blondbae to neni pravda
mame dva ragdolly, velmi kvalitne krmene, opravdu se vsi peci a komfortem, jen v byte. Chlupy z nich proste padaji stejne tak, jako me nebo komukoli jinemu padaji vlasy. Dve venkovni kobky mi nechaji na mikine stejne chlupu, jako ty, co jsou jen doma. A taky nedostavaji whiskas ![]()
@Hanulka2016 pak je problem jinde. kocky by takhle linat nemeli, jen treba par mesicu kdyz maji obdobi linani. ja mam kocky 3, bez papiru, nejake misene evropske a chlupy jim taky padali.. par zmen a vubec nic. jeste ragdolky a pelichaji, tak to hodne stesti a malo stresu
![]()
@blondbae píše:
@Hanulka2016 pak je problem jinde. kocky by takhle linat nemeli, jen treba par mesicu kdyz maji obdobi linani. ja mam kocky 3, bez papiru, nejake misene evropske a chlupy jim taky padali.. par zmen a vubec nic. jeste ragdolky a pelichaji, tak to hodne stesti a malo stresu![]()
Nemusí být problém nikde. Máš pravdu, že kočkám často k línání přispívá špatná strava, stres nebo nějaký zdravotní problém. Jenže jsou kočky, které se prostě půl roku zbavují zimní srsti a půl roku letní. Chlupy pouští v určité míře pořád. Na jednu z koček nám vždycky zabíralo ji jen pravidelně vyčesávat furminátorem, jinak nic.
@SlečnaDahlia souhlas, mam britaka, s PP, vycesavam pravidelne, krmim velmi kvalitnima granulema a syrovym masem a chlupy proste jsou cely rok, jen dvakrat o neco vic. ![]()
@SlečnaDahlia my prave ze taky cesem, staci 2 minutky cca 1× za 14 dni a kocky uz tak nelinaji, samozdrejme sem tam vypadne chlup, ale ze bych mela celou chlupatou mikinu kdyz vezmu kocku do ruky, to bych asi nedala
![]()
@blondbae kdyz myslite
ja nemluvim o mikine pokryte srsti, ale ty chlupy proste padaji. Kocouri jsou s prukazem, pravidelne cesani a jediny stres, co maji je ten, ze sveho tunaka nedostanou v 17 hod, ale v 17:10.
Proste zvire, ktere nelina je max nahac…
A stejne tak, jako najdete na koberci svuj vlas, najdete na koberci chlup ze zvirat, kdyz s nimi zijete. Jinak opakuji, ja nemluvim o extremnim linani, kdy si lehne kocour na gauc a muzu ho cely odchlupovat a nebo o zvednutem oblaku chlupu po pohlazeni.
@Eemii dekuji
uz jsem mela strach ze jsem tyran ![]()