Kočka v bytě - máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.3.16 14:07
@Samantha9 píše:
@Kočkomilka Ty s těma kočičíma diskuzema teda dneska jedeš :mrgreen: :kytka:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 14:17
@Alušáček píše:
@Kočkomilka a co kočka mývalý, jakou má povahu, máš zkušenost? :)

Tu sice nemám, ale někdy hlídám známým Mainskou mývalí a Norskou lesní. Mývalí jsou strašně krásné, jsou milé, ale nemusí moc změny prostředí. Samozřejmě záleží na konkrétním jedinci, ale jsou podobné Britské krátkosrsté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 14:58
@Alušáček píše:
@Kočkomilka a co kočka mývalý, jakou má povahu, máš zkušenost? :)

Sice ji nemám, ale někdy známým hlídám Mainskou Mývalí a Norskou lesní.
Mývalí je vyrovnaná, otevřená a přátelská. Je trochu „upovídaná“, a má velmi charakteristický hlas, připomínající trylek nebo holubí vrkání. Je velmi samostatná. Ráda vyhledává vysoko položená místa, odkud může mít kontrolu nad svým územím. Velice ráda si hraje a to i v dospělosti. Přes impozantní postavu, Mainská mývalí kočka není agresivní a přizpůsobí se dobře životu s ostatními zvířaty. Ke každému, kdo s ní zachází s láskou a s úctou, je něžná a důvěřuje mu, ráda se mazlí zejména se stálými členy rodiny. Je to také dobrý lovec a ještě lepší horolezec a miluje pobyt na venku – na zahradě, ale na pobyt venku by měly být zvyklé odpočátku. Jinak si zvyknout dobře i na život v bytě. Je to největší kočka na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 14:58

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
16.1.17 12:44

Birma posvátná

Já mám kocourka Birmy a teda nemůžu si stěžovat :) děsný mazel. Spí s náma v posteli :) a občas si chce trochu pokecat. Je docela zvědavý, takže se hned začal kamarádit s naším králíkem. Je pravda, že má teď přes zimu trochu více srsti, takže česat a česat. Není to veliký raubíř, takže když chce někam vyskočit, tak tam musí být prázdno…takže žádné schazování věcí, rozvíjení..nic takového ;) kam se hnu, hned je tam. Nemůžu jít sama ani na záchod :lol: a rád blbne. Jako kočka do bytu pro mě ideální ;) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
16.1.17 15:48

Mám dvě treperendy z útulku, moje zlatíčka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
18.1.17 08:05

Nikdy jsem na kočky nebyla, vždycky to byli psi :)… ale pak mi ten můj hafan odešel a mě chybělo zvířátko.. kvůli pracovní vytíženosti jsem si psa nemohla dovolit.. A tak mám dvouletýho peršánka, je to láska moje a neměnila bych :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.10.18 16:12

Na rase ani tak nezáleží

Základ, když chceš mít kočku v bytě je kvalitní podestýlka a pohlcovač pachů my máme doma kočku už 2 roky a nikdy si nikdo nevšiml zápach… Jedom těch 5 škrabadel všude po bytě :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.10.18 09:26

kocky linaji bud proto ze se o ne nepecuje (cesani srsti), stresem nebo spatnou stravou.. jasne ze pokud kockam budete davat zradlo typu whiskas s vice % obilovin nez masa bude linat jak blazen, protoze nema ziviny ktere potrebuje. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
7.10.18 09:32

@blondbae to neni pravda :) mame dva ragdolly, velmi kvalitne krmene, opravdu se vsi peci a komfortem, jen v byte. Chlupy z nich proste padaji stejne tak, jako me nebo komukoli jinemu padaji vlasy. Dve venkovni kobky mi nechaji na mikine stejne chlupu, jako ty, co jsou jen doma. A taky nedostavaji whiskas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.10.18 09:43

@Hanulka2016 pak je problem jinde. kocky by takhle linat nemeli, jen treba par mesicu kdyz maji obdobi linani. ja mam kocky 3, bez papiru, nejake misene evropske a chlupy jim taky padali.. par zmen a vubec nic. jeste ragdolky a pelichaji, tak to hodne stesti a malo stresu :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
7.10.18 09:50
@blondbae píše:
@Hanulka2016 pak je problem jinde. kocky by takhle linat nemeli, jen treba par mesicu kdyz maji obdobi linani. ja mam kocky 3, bez papiru, nejake misene evropske a chlupy jim taky padali.. par zmen a vubec nic. jeste ragdolky a pelichaji, tak to hodne stesti a malo stresu :mrgreen: :roll:

Nemusí být problém nikde. Máš pravdu, že kočkám často k línání přispívá špatná strava, stres nebo nějaký zdravotní problém. Jenže jsou kočky, které se prostě půl roku zbavují zimní srsti a půl roku letní. Chlupy pouští v určité míře pořád. Na jednu z koček nám vždycky zabíralo ji jen pravidelně vyčesávat furminátorem, jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
7.10.18 09:58

@SlečnaDahlia souhlas, mam britaka, s PP, vycesavam pravidelne, krmim velmi kvalitnima granulema a syrovym masem a chlupy proste jsou cely rok, jen dvakrat o neco vic. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.10.18 10:05

@SlečnaDahlia my prave ze taky cesem, staci 2 minutky cca 1× za 14 dni a kocky uz tak nelinaji, samozdrejme sem tam vypadne chlup, ale ze bych mela celou chlupatou mikinu kdyz vezmu kocku do ruky, to bych asi nedala :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
7.10.18 10:14

@blondbae kdyz myslite :) ja nemluvim o mikine pokryte srsti, ale ty chlupy proste padaji. Kocouri jsou s prukazem, pravidelne cesani a jediny stres, co maji je ten, ze sveho tunaka nedostanou v 17 hod, ale v 17:10.
Proste zvire, ktere nelina je max nahac…
A stejne tak, jako najdete na koberci svuj vlas, najdete na koberci chlup ze zvirat, kdyz s nimi zijete. Jinak opakuji, ja nemluvim o extremnim linani, kdy si lehne kocour na gauc a muzu ho cely odchlupovat a nebo o zvednutem oblaku chlupu po pohlazeni.
@Eemii dekuji :mrgreen: uz jsem mela strach ze jsem tyran :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný