Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nikkiia to vypadá na pěkně rozmazlou madam…která se šíleně nudí
JAK ČASTO JE kočka sama doma? Jakou má zábavu přes den? Může někdy ven? Má přístup na okno do ulivce, kde se něco děje? Jaké má hračky? Větřšinou je to volání po sociálním kontaktu…dobře, naše slečna taky sežere co najde, to dělají prostě kočky, není to pes, ale musí vědět, že to prostě nesmí, že dělá něco zlého, že když tě vidí, že ji vidíš, tak zdrhá, ne že ti to dělá naschvál…to pak není mazlíček, ale diktátor…rozhodně se s tím dá něco dělat ale a nemusí být řešením hnedka odvelení někam do zahrady…ta naše je na chodbě, v bytě je jen, když jsme doma my (máme ale velkou chodku, bydlí v kotelně a může ven ![]()
@Fífule píše:
A u toho jsme ho naucili na zvuk ve stylu kus, fuj, pssss a ted staci jen to.
To je pravda, kocouři jsou také naučení na zvuk. U nás je to tedy sssssssst a okamžitě skáčou z linky/přestanou drbat gauč a podobně. Voda je nejúčinnější, nemají ji rádi, ale mě to přijde příliš drsné. Nicméně v tvém případě to bude určitě efektivnější, když budeš mít lahev se sprejem nastavenou na proud vody někde po ruce a okamžitě při lumpačení zasáhnout a doprovázet to nějakým výrazným krátkým zvukem nebo slovem. My použili syčení, protože kočky se instinktivně bojí hadů ![]()
@MarieOVMUC píše:
My máme dvě kočky, mají kolem 14 let. Tohle teda nikdy nedělaly. Ještě teď je napadlo objet gauč v leze pomocí drapu nebo skákat po skříních, ale takový masakr..
ta naše si taky škrábne do gauče, ale ona se spíš zapomene, fakt je lepší když může ven…samo, že pokud je někdo doma, nezaměstanný, na MD atd, tak kočce je líp,. ssama doma, to není pro zvířata to pravé ![]()
@Kalla1412 No chodím do práce, takže je do odpoledne sama doma, přístup k oknům má, ráda tam vše pozoruje. A venku byla asi cca 5×, bydlím v paneláku přímo u silnice, takže samotnou jí ven určitě nikam nepustím.
Ahoj tak my mame koucourka, podotykam, ale ze bydlime na vesnici, byl 14 dnu zavreny doma jako nove privezeny aby si zvykl, pak zacal kousat utocit, skrabat, obcas jsme ho pustily ven, ycky se vratil, jedine co nastalo za problem je ze chytil blesky, ale tech ho zbavime. jinak pro kousavou kocku radim jen to zep otrebuje se na necem ventilovat pokud nema pristup ven. chrastici micky, nebo mysky na klicek, neco scim muze bojovat
@Nikkiia s tím kousáním to je u nás stejný, prostě přijde chce hladit, mazlí se a najednou mě hryzne. Pokud to udělá, přestávám hladit a všímat si jí, z počátku jsem na ni občas i hodila deku, pokud fakt kousla hodně. Je fakt, že to teď dělá méně často. A s tím, že se nudí, to může být taky pravda, naše tohle sice nedělá, ale má doma spoustu „hraček“ - miluje brčka, igelitky, papírové tašky nebo krabice, takové ty měkké drátky (když si třeba koupíš sluchátka, tak jsou jimi ve smotaném stavu stáhnutý), to má volně v bytě a když začne být divočejší, tak si s ní hraju - honím ji, vykukuju na ni zpoza rohu, ona je ráda, že si jí všímám a pak je od ní klid. I když dle tvýho popisu to vypadá, že máš trochu většího rapla…
@Nikkiia píše:
@Kalla1412 No chodím do práce, takže je do odpoledne sama doma, přístup k oknům má, ráda tam vše pozoruje. A venku byla asi cca 5×, bydlím v paneláku přímo u silnice, takže samotnou jí ven určitě nikam nepustím.
ono se to tky na sídlišti nesmí, pouzštět volně kočky, většina měst to obecní vyhláškou má zakázané, to je ten problém, když to není na vesnici a ta kočka má takovouhle nudivou povahu
Jinak naše třeba chnapne zubama, ale jakoby spíš jen tak jakoby oťupuje, je to takové láskyplné okusování, nebolí to, když natáhne tlapku, tak bez drápů, to je ten rozdíl
Ale taky není ta naša dokonalá, min,. týden si dootevřela troubu a ožrala štrůdl, prostě si to ulovila
![]()
Ahoj, prosím o radu… vzali jsme si z útulku siamského kocourka. Všechno je v pořádku, ale nemáte nějaký fígl na kočičí záchodek, případně jaký používáte písek? Ať děláme, co děláme, rozhrabe hovínko na milion kousků a nejde to pořádně vyklidit, jedině měnit každý den
Budu vděčná za radu
My sice ne ale znami jo a navíc mají ti blazni doma koberce… katastrofa ja bych doma ty chlupy nesnesla!
Rozhodně doporučuji Britskou krátkosrstou pro ty, kteří by chtěli klidnější kočku, pro ty kteří by chtěli aktivní kočku, doporučuji Ruskou černou. Doma (v bytě) mám 6 koček, jednu jsem našla a ostatní jsou z útulku, ta kterou jsem našla, je podle veterináře ze 70 procent Ruská černá (Vzhled: 100 procent Ruská černá, Povaha: 20 procent Ruská černá, jinak jako normální domácí číča ale je zvláštní tím že chce chodit ven a protože bydlíme v bytě, tak chodí na procházky na šráčkách.
(Tím chce, myslím jakože opravdu CHCE, mňaučí u dveří a vždy když vytáhnu šraky, začne příst.)
Britskou krátkosrstou mám z útulku,(ta je Vzhled 100 procent Britská krátkosrstá, Povaha: 100 procent Britská krátkosrstá) je nádherná, hlavně ty stříbřitě mourovaté, ty jsou ale vzácnější, my máme normální hnědě mourovatou. Je klidná, ale moc se nemazlí, více líná, bojí se nových věcí a změny prostředí, na nás si po příjezdu z útulku zvykala celkem 2 týdny, nutno dodat, že již byla dospělá. Jinak celé 2 týdny ležela zalezlá pod psacím stolem.
Ostatní naše kočky jsou normální kočky domácí.
Známá má ragdolla a je to celkem rozmazlený kocour jménem Oliver ![]()
@renč píše:
Mám pocit že na animal planetdávají o tomhle pořad. je tam jakýsi kočičí psycholog. Doporučuju.
Ano, jmenuje se to „Má pekelná kočka“
Ja jsem mela kocky nekolika plemen - vice od jednoho a kazda je jina; vubec to neni o plemeni, ale o individualni kocce. Jsou line britske kratkosrste a jsou silene divoke, mela jsem dve bengalske - jedna klidny, mazlivy lenoch, druha neurotik, ktereho pomalu neslo pohladit.
@Kočkomilka a co kočka mývalý, jakou má povahu, máš zkušenost? ![]()
Ahojte, nevíte někdo, jak máme skamarádit zděděného kocoura s naší kočkou, co ji máme od kotěte? Kocour je už starší (14), ale rychle si na nás, nové páníčky zvykl, asi bude dost společenský. Je to kocour sibiřský, kdyby někdo věděl povahu. Naše kočka domácí - evropská krátkosrstá je jeho pravý opak - taková bojácná citlivka, když ho vidí, zdrhá a kvílí (ale strašně). Kocour byl na ni zprvu zvědavý, přišlo nám, že se chce kamarádit, ona jenom nepřátelsky vrčela a prskala ze zákrytu. Tak jsou teď každý v jiné místnosti (kocour ale zavřený být nechce a když se mu podaří zdrhnout, tak jí teď tvrdě pronásleduje - ona po něj jednou při takové akci vystartovala a pěkně se servali. Nevíme, co dělat, je to pěkně nepraktické.